Ioan Turc: Este scandalos! Apucați-vă de treabă, în Bistrița nu se întâmplă nimic în plină vară!

Holistic

Președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, a declarat într-o conferință de presă că ”suntem în plină vară și în Bistrița nu se întâmplă mai nimic”: ”În condițiile în care avem o mulțime de străzi de pământ, în condițiile în care îți rupi mașina pe străzile din oraș, îți rupi picioarele pe trotuare și nu avem infrastructură minimală în multe zone, lipsesc șantierele. Suntem în miezul verii și nu se întâmplă nimic. Am fost în Piața Decebal, e o atmosferă câmpenească, se plimbă doi-trei, nu cred că înțeleg exact pentru ce sunt acolo și nu fiindcă ar fi leneși ci pentru că nu există niciun plan de bătaie, nicio monitorizare, niciun fel de interes pentru ca lucrările să se facă. Discutăm despre o investiție mică, despre niște lucrări minimale, de cosmetizare a pieței. I-au încurcat și pe bistrițeni, și pe producători”.

El a adăugat că ”între timp, domnul Niculae a găsit soluția pentru parcări”. ”După trei ani de poze, urmează un an de filme. Domnul Niculae nu știe probabil că în majoritatea municipiilor reședință de județ raportul dintre unitățile locative și locurile de parcare este 1 la 1, cu un surplus de 10% pentru vizitatori, adică 1 la 1 și ceva mai mult. La Bistrița nu s-a reglementat acest lucru din cauza majorității toxice a PSD și intereselor oculte ale PSD. Propuneri au fost făcute. Vine domnul Niculae, președintele organizației municipale PSD, să ne propună ceva cu care PSD nu a fost de acord, noi am rămas tot la un loc de parcare la 80 mp, că dă mai bine pentru ei. Mai spune domnul Niculae: ”transformarea a 14 puncte termice în parcări supraterane etajate, acolo unde este posibil”. Am crezut că sunt pe Netflix. Păi spune-ne clar, din 14 puncte termice câte pot fi transformate în locuri de parcare. 1? 3? 7? Am propus de mult transformarea acestor puncte termice, de la caz la caz, în locuri de parcare. Orașul acesta are nevoie de un studiu serios de trafic și de identificarea unor soluții corecte, fezabile, care să țină cont de secolul în care ne aflăm și de tendințe. Cu cele 10 milioane pe care le-a dat PSD, inclusiv cu girul domnului Niculae, pe pârtia de schi, se puteau face locuri de parcare, puteam avea și parcare subterană în Piața Mihai Eminescu și parcare supraterană în spatele BCR. Am înțeles că au mătrășit și acel teren, cu Consiliul Județean, să facă un pic de parcare acolo pentru personalul din Prefectură și CJ”.

”Îi dau un sfat domnului Niculae: să se apuce de lucru că e vară, să se apuce de asfaltat străzi, de reparat trotuare, de tras apă, canal… Le solicit să dea drumul la rectificare, să aloce bani pentru un studiu privind un sistem de gestionare a apelor pluviale, ați văzut ce probleme sunt când plouă. Și va mai ploua. Îl întreb pe domnul viceprimar: cum merg lucrările în cartierul tinerilor din Livezi? Că am văzut nu de mult niște planșe colorate. Domnule Niculae, sunteți tânăr, nu mai merge cu minciuna. Oamenii s-au săturat de PSD, ați ajuns pe locul 3 în Bistrița ca partid. Terminați cu minicunile și apucați-vă de treabă! Am spus că nu se întâmplă nimic, ba se întâmplă: se face un bloc în Zăvoaie. PSD a mutilat orașul. Ceea ce se întâmplă în Bistrița este scandalos, este frustrant pentru că nu poți face aproape nimic și asiști neputincios la felul în care este mutilat orașul an de an. Ce caută blocul acela în Zăvoaie, între case? Dincolo de orice fel de norme de urbanism, este o regulă elementară de bun simț, încălcată la Bistrița în fiecare zi. În loc să fi avut un oraș frumos, cu străzi normale, cu colorit și regim de înălțime, PSD a multilat orașul, într-o perioadă în care orașul putea înflori. Poate să-mi spună cineva din PSD, în optica lor, cum va arăta Bistrița peste zece ani? Poate să existe o asemenea viziune, având în vedere ce se întâmplă în oraș?”, a mai spus Ioan Turc.

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Sanducu

  Turcul mai du-te un pic prin oras ….Sa vezi ca se lucreaza la asfaltate lor, se fac blocuri, treceri la nivel, canale , etc. Sa fim seriosi , ce ati facut voi inainte de era Cretu. Sunteti niste foști PDL isti. In bistrita fostul primar moldovan nu a facut nimic. A ținut schela pe biserica 10 ani si a șifonat banul public. Stiu bine ce aveti in partid…..foame de baniii

  (1)
 2. Balan Marius-Partidul Verde B-ta

  Atentie domnule presedinte TURC ! Va rog sa uitati de parcarea din parcul EMINESCU ! Sa nu alunecati de partea celor care incalca legislatia de Mediu. Nu imi plac deloc declaratiile dvs. Va reamintesc ca s-au trimis in CL 500 de semnaturi ale bistritenilor din zona care nici nu doresc sa auda de asemenea proiect. Va rog sa vreveniti cu precizari, poate a fost o scapare. din partea d-vs. Va multumesc.

  (-10)
 3. Balan Marius-ecologist PV

  Tocmai de asta imi este frica. Se pensioneaza OTC si cine stie cine mai pune mana pe Primarie si tot asa va canta DRUJBA si la altii inca patru ani. Lipsa de viziune a ceea ce trebuie sa faci in materie de parcari este de-a dreptrul prosteasca. Inca nu s-a inteles de cei care vor sa fie edili ca o parcare in EMINESCU este extrem de costisitoare prin relocarea paienjenisului de utilitati din subteran. Avem in prezent 104 locuri marcate de suprafata pt masini. Dupa ora 16 cand angajatii Policlinicii, SRI, MAI pleaca acasa, parcarile sunt aproape goale. Cu banii extrem de multi ca sa si excavezi sute de mc sa tai totul si sa obtii inca 100 de locuri in subteran faci alte trei supraterane pe punctele termice. Mai sunt inca bucati libere de terenuri care sunt abandonate si pline de buruieni. Trebuie doar o aplecare spre acest aspect, sa le vezi naibii odata si sa fi gospodar nu POLITRUC cu jabul plin si cu durere in cot de actul administrativ. Imi este frica ca tot aceeasi probleme le vor intampina ECOLOGISTII si cu altii. Vai, vai ce sa alegi ???

  (-5)
  • Blind Guardian

   De Bălan, dvs aveți un fix cu parcarea din Eminescu. Parcarea de la suprafață TREBUIE DESFIINȚATĂ, indiferent dacă se face sau nu parcare subterană. Acel parc trebuie să devină cu adevărat UN PARC, acum sunt câțiva copaci între parcări uriașe și alei betonate. Cei din MAI etc să meargă la serviciu cu autobuzul, cu bicicleta sau de ce nu pe jos, din orice punct al orașului nu faci mai mult de 20 de minute până la poliție. Parcarea actuală din Eminescu trebuie supusă taxării, la fel că toate parcările din zonele 0 și 1. S-ar elibera ca prin minune.

   (14)
 4. Balan Marius-ecologist PV

  BLIND GUARDIAN; aveti perfecta dreptate. In fond imi doresc chiar si marirea parcului. In spate la blocul Dalas este punct termic si se poate si acolo recastiga terenul dupa demolare si sa se faca o parcare supraterana. Primarul Becleanului si cel din Prundu Bargaului da lectii la cum se fac parcarile. Cele doua localitati iata ca vor avea cate o parcare inaintea orasului lui Cretu. Noi intre timp bagam bani in Wonderland.

  (0)
  • noname

   Pai propuneti dumneavoastra o solutie de parcare in aceasta zona unde sunt o gramada de servicii publice : Policlinica ; Politia ; SRI ; Banci ; plus o suma de alti agenti comerciali . Dumneavoastra ati vazut unde si cum sunt parcate autoturismele in aceasta zona ? Asa doar sa criticati , sa nu fiti de acord fara a veni cu nici o solutie e foarte comod .

   (6)
 5. Balan Marius-ecologist PV

  Da . Propun ca primaria sa cumpere terenul din fata Trezoreriei si sa construiasca o parcare supraterana de 150- 200 locuri. Acolo stiti ce se dorea sa se faca anii trecuti ? Inca un bloc turn ca sa se umbreasca unul pe altul/ Iata propunerea cea mai corecta. Uitati-va cum arata locul in prezent. Ca la tara .

  (3)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.