Actualitate

Ioan Turc: O nouă mineriadă politică. Întrebări pentru liderul PSD BN și executivul Primăriei Bistrița

”Ultima mare trăznaie a PSD, pentru că PSD face gafe peste gafe, este inițiativa de a organiza un foarte mare miting de susținere a familiei tradiționale, care nu este nimic altceva decât o nouă mineriadă politică, poate că diferită pe alocuri de cele din anii 90 care au trimis România în Evul Mediu, dar tot mineriadă politică. În lumea civilizată, partidele politice nu organizează mitinguri ci guvernează, mitingurile sunt instrumente politice aflate la îndemâna sindicatelor, societății civile,  partidelor de opoziție. PSD fracturează tot mai tare societatea românească, din nefericire în an centenar. PSD, pe fondul adâncirii sărăciei, îi pune pe români cap în cap și face de râs România peste tot în lume. Sper că n-au pierit toți oamenii care gândesc, care au minim de bun simț și această inițiativă absolut nefericită, neavenită va fi oprită tot de PSD penbtru că opoziția nu are instrumente pentru așa ceva. Dacă totuși va merge înainte, riscul ca societatea să se radicalizeze și mai tare este uriaș. Nu cred că oamenii vor sta în case și partidele vor dormi văzând o asmenea acțiune iresponsabilă”

Întrebări pentru președintele PSD și CJ BN


”Am înțeles că președintele PSD și al CJ Radu Moldovan s-a aflat în spania în compania ministrului Intotero. Au vorbit cu românii din Madrid, din Castellon. Să înțelegem că domnul Radu Moldovan e în campanie electorală? Bistrița-Năsăud este din nefericire unul dintre județele fruntașe în imigrație, foarte mulți români sunt plecați în străinătate, în Spania. Acolo s-ar afla circa un milion de români.

Eu mă întreb, în discuțiile pe care președintele PSD le-a avut cu românii de acolo i-a informat că potrivit datelor INS la finalul anului trecut salariul mediu net în Bistrița-Năsăud era de doar 1.936 lei, cu 800 lei mai mic decât cel la nivel național? Mă întreb și îl întreb pe domnul Radu Moldovan, le-a spus că în România sunt doar opt județe în care salariul mediu net era sub 2.000 lei și doar un singur județ, Bistrița-Năsăud, în zona de nord-vest? Le-a spus președintele PSD că potrivit datelor BNR volumul investițiilor străine directe în economia județului este unul ridicol, că ne aflăm în pluton cu Vaslui, Botoșani și Teleorman, că avem de departe cel mai mic nivel al investițiilor directe în zona de nord-vest, că ne bate fără replică și Sălajul? Le-a spus domnul Radu Moldovan că cei care au îndrăznit să creadă în programul PSD care au aplicat pentru fonduri europene în mediul rural au rămas cu banii cheltuiți pe proiecte pentru că birocrația UE este nepermis amplificată de cea românească și că nu au primit banii? Le-a spus domnul Radu Moldovan că fermierii români riscă din 2020 să rămână fără subvenții pentru că programul de cadastrare este o uriașă minciună?  Le-a spus că salariile în România au crescut până au scăzut? Le-a spus că în România creșterea econoimică este dublată de creșterea sărăciei? Le-a spus că județul Bistrița-Năsăud nu este cuprins în niciun program major pentru infrastructură?

Eu îi spun președintelui PSD Radu Moldovan că demagogia nu ține la românii din străinătate, ei privesc cu mare atenție ce se întâmplă aici, sunt bine informați și vor reveni acasă atunci când județul și țara vor deveni respirabile pentru ei. Cu palavre, miniciuni și demagogie nu mai poate fi convins nimeni”

Întrebări pentru executivul Primăriei Bistrița

”În urmă cu zece ani, primăria a contractat lucrarea de cadastru în Bistrița. Să nu înțeleagă cineva că a mers mai bine decât programul național de cadastrare, unde din 3.500 de UAT au fost cadastrate vreo 38. Nici astăzi cadastrarea nu este finalizată, astfel că întreb administrația PSD a Bistriței câteva lucruri: cât l-a costat până acum pe contribuabilul bistrițean această lucrare, în ce perioadă de timp trebuia realizată, care este stadiul, dacă este adevărat că a fost reziliat contractul și la inițiativa cui, a firmei sau a Primăriei?

Cadastrarea în Bistrița a fost mai mult propagandă decât realitate, fiind abordate suprafețele din extravilan și localitățile componente, acolo unde situațiile erau clare. Dacă firma a realizat să zicxem 70% cadastrând pășuni, au încasat 70% din suma, iar partea grea din intravilan, unde sunt probleme, a rămas în aer. Când se va relua, de câte ori vom plăti același serviciu?

În 2010, primăria a organizat o procedură pentru actualizarea PUG, câștigată, surpriză, de către aceeași firmă care a câștigat și cadastrarea. Deci această firmă a fost avantajată pentru faptul că deținea date și informații necesare realizării PUG provenite din contractul de cadastru, iar componenta de ridicări topo era plătită pe ambele contracte. Interesant, asta poate să se cheme concurență neloială. Lucrarea s-a terminat în patru ani, mult peste perioada stabilită din contract. Faptul că PUG este un dezastru, prost realizat, e demonstrat și prin faptul că a fost aprobat doar pentru cinci ani, în condițiile în care legea permite pentru zece ani. Deci a fost în mod vădit un compromis, au înghițit lucrarea făcută de această firmă pentru că nu mai aveau PUG, nu mai puteau elibera certificate de urbanism, autorizații de construcție, activitatea ar fi fost blocată. Întreb administrația: cum să rezolvăm această ecuație legată de aceasstă firmă care a câștigat două contracte esențiale, unul nefinalizat și altul finalizat foarte prost. Un numitor comun: s-au plătit foarte mulți bani”.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS