Actualitate

Ioan Turc, sceptic că iarna aceasta va putea fi folosită întreaga pârtie de schi din Unirea

Primarul Bistriței, Ioan Turc, este sceptic că în această iarnă, așa cum s-a întâmplat și în sezonul de schi precedent, va putea fi folosită pârtia mare de pe Dealul Cocoș din Unirea, dotată cu telescaun.

”Eu sper că măcar pârtia pentru copii va putea fi funcțională. Sunt destul de sceptic în ceea ce privește folosirea întregii pârtii. Așa cum am observat anii trecuți, vremea nu ne-a lăsat să folosim întreaga pârtie. Totuși, două-trei săptămâni, pârtia pentru copii să sperăm că va funcționa și iarna aceasta. Dacă vremea va permite, vom deschide și pârtia mare”, a spus primarul Ioan Turc într-o conferință de presă.

În iarna trecută, Pârtia Teleschi în lungime de 300 de metri a fost funcțională în perioadele 18-24 ianuarie, 27 ianuarie-5 februarie, 14 februarie-1 martie. Pârtia mare, de 1.300 de metri și dotată cu telescaun, nu a fost deschisă nicio zi.

6 comentarii

  • Partia pentru copii mai merge , insa cu cea mare nu merita sa te strofoci si sa cheltuiesti pt. maxim doua saptamani de folosinta.
    Singura metoda este relocarea ei in parteneriat cu o primarie de la munte ex. B-ta Bargaului.
    Mai exista desigur si varianta vanzarii ei si replantarea urgenta a locului cu arbori si arbusti care deja a luat-o la vale. NO !

  • 33 de zile a funcționat pârtia în anul precedent. Pârtia funcționat acolo unde s-a făcut zăpada artificială. E o minciună că vremea nu l-a lăsat. A avut cel mai lung sezon de când e pârtia și a avut și tunuri și pompe la capacitatea necesară. Dacă se făcea zăpadă pe toată lungimea pârtiei, funcționa pe toată lungimea. Doar că, Primarului îi convine să arate cu degetul în loc să pună la dispoziția publicului investiția făcută pe banii lor. De ce să lucreze mai mult când pot să arate cu degetul. În ecuația asta singurul lucru important de spus era situația cheltuielilor de operare și a încasărilor pentru a înțelege cât de aproape sau departe este funcționarea pârtiei de break even point. Dar, de ce să se complice. Mai bine să se arate sceptic după care să putorească și s-o dea la întors. Ca să-l aplaude aplaudacii angajați și lăudătorul de serviciu.
    Și apropo, anul trecut textul era că se păbușesc stâlpii, se făceau experize, analize, evaluări. Care-i rezultatul. Sau, nu s-a mai făcut nimic și au fost doar impresii și atunci. Cât a fost vara de lungă, n-a fost problemă utilizarea telescaunului pentru proiectul penelist. Acum iar nu-i bun telescaunul. Ăștia suntem. Pentru informarea domnului primar, la Bistrița frigul vine la sfârșitul lunii ianuarie, începutul lui februarie. Să facă bine să se pregătească și să presteze în folosul publicului și să lase lamentările că nu e angajat pe post de filosof de serviciu la cooperativa partidului.

  • mai bine baraboi in locul partiei ca si asa se scumpesc alimentele. visatorii sa se duca la schi in austria , tara cu traditii nu un deal pentru opincarii din Bistrita.

  • Ca ne place ca nu ne place investitia este facuta.
    Acuma vine partea de management care din punctul meu de vedere ar trebuii sa o scoata pe 0 adica ceea ce investesc si intretin sa nu depaseasca veniturile. Categoric sunt iubitori de sky si alte sporturi de iarna care spun ca investitia ii foarte buna si aici ar trebuii sa intervina managementul ” acesti iubitori de sporturi de iarna prin aportul lor financiar”
    ( bilete de urcare , consum de produse de la spatiile inchiriate …etc ) acopera cheltuielile de intretinere si functionalitate? Categoric nu si atunci acest management trebuie sa intervina sa regleze aceste anomalii financiare. CUM ? Lasam mintile luminate ale primariei sa elucideze acest mister.

    • De unde știi Bogdan ca veniturile nu acoperă cheltuielile de întreținere și funcționare? E posibil să fie așa. Dar, ca să spui ferm „categoric nu”, ar fi nevoie de ceva argumente. A prezentat cineva ceva în acest sens? Are măcar cineva vreo evidența?
      Dar, mai e ceva. Ce punem pe cheltuieli? Punem salariul angajaților care oricum sunt angajați ful time? Că fac treabă, că taie frunza la câini, la căldurică așteptând să vină vara. Adică, sunt unele costuri fixe pe care primăria oricum le are. Punem salariul primarului? Dar salariile consilierilor primarului care fac poze la pârtie și postează pe FB? Vezi, de asta zic că ar fi corect să țină cineva socoteala și să ne prezinte și nouă datele. Sau hai, dacă nu nouă că suntem prea proști, măcar consilierilor! După care, să decidă în cunoștință de cauză prețul biletului. Din câte știu anul trecut tocmai a fost majorat.
      Doar că, vezi tu, cheltuielile de „intretinere si functionalitate” cu parcului municipal (așa mic cum e el) costurile cu ștrandul, cu pădurea Schulerwald, beculețele de Crăciun, serbările ordonate la Palatul Culturii etc. etc. nu sunt acoperite prin aportul financiar al celor care beneficiază de ele. Hai să le închidem, sau, hai să le taxăm la nivel! Hai să plătim din banii colectați pe taxe și impozite doar salariul primarului și salariile consilierilor politici! Și sporurile și primele de concediu și deplasările la București la Biroul politic național, la congres, la consfătuiri la taberele și șezătorile politicianești. Sau, și mai bine. hai să desființăm Primăria și să plătim fiecare tot ce avem nevoie și consumăm, la firme private care vor ști să asigure un management corespunzător pentru a-și maximiza profiturile. Dacă treaba nu este rentabilă acestea vor închide pur și simplu fără atâta vorbă! Nu-i nici o pagubă. Ne vom uita toți la telefoanele mai deștepte decât noi.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.