Actualitate

Ionuț Simionca, despre viitorul guvern… Tic Tac

”Depunerea mandatului de către premierul desemnat, Nicolae Ciucă, este o acțiune care prelungește criza politică și blochează accesarea banilor din PNRR. PSD e pregătit să intre la guvernare, chiar dacă pretinde că se lasă convins mai greu, de dragul electoratului”, a postat pe Facebook președintele PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca.

El a adăugat: ”Am spus săptămâna trecută, PNL va face o majoritate cu PSD și vor susține un guvern comun. Rămâne de văzut dacă președintele Klaus Iohannis renunță la domnul Ciucă pentru funcția de prim-ministru și vine cu o nouă propunere, dar și câte și ce ministere ia PSD. Eu mi-aș dori ca viitorul ministru al Transporturilor să soluționeze problema șoselei de centură, parte integrantă din proiectului Autostrăzii Nordului, un obiectiv neglijat de PNL. Cel mai probabil, viitorul președinte al Senatului va fi Florin Cîțu, iar cel al Camerei Deputaților va fi Marcel Ciolacu. Tic Tac Tic Tac”.

În perioada în care a fost deputat, Ionuț Simionca a inițiat proiectul Autostrăzii Nordului, votat în Parlament.

Biroul Politic Naţional al PNL a adoptat marți seară propunerea de flexibilizare a mandatului pentru negocieri cu USR și PSD, iar echipa de negociere este condusă de preşedintele partidului şi este formată din cei patru prim-vicepreşedinţi şi secretarul general, a anunţat liderul PNL Florin Cîţu, precizând că liberalii vor impune condiţia ca premierul să fie de la PNL.

3 comentarii

  • Numai asa mai poate scadea in procente pesedeul intrand la guvernare, altfel pana in 2024 ajunge la 45-50% ceea ce este foarte daunator democratiei.
    Niciodata un partid de dupa 89 nu a avut un asemenea procent si incet dar sigur romanii vad ca cocheteaza cu fenomenul periculos numit PARTIDUL- STAT.

  • Datul cu părerea la români. În lipsa unor opinii avizate care să creeze o viziune precisă asupra unui subiect românii se reped, care mai de care, să-şi „dea cu părerea”, practică ce a devenit deja un sport naţional. Există câteva domenii precum istorie, agricultura, fotbal şi, inevitabil, politică , în care, cu rare excepţii, cei mai multi dintre conaţionalii noştri se consideră experţi.
    Criza guvernamentală actuală a avut parte de o abundenţă de păreri care mai de care mai năstrusnice.
    Astfel, dupa ultimele informatii social-democratii au cerut insistent, în discuţiile din partid pe tema intrării la guvernare, ca PSD să primească funcţia de prim-ministru într-o coaliţie cu PNL, în caz contrar să refuze intrarea la guvernare. Inafară de functia de premier pentru Marcel Ciolacu, PSD mai solicită jumătate din ministere, intre care cu prioritate Finanţele, Sănătatea, Transporturile şi Munca, la care mai adaugă preferinta pentru Interne, Cultură şi Agricultură. E greu de presupus că liberalii vor fi dispusi să accepte pretentiile PSD, mai ales că in interiorul PNL există un curent favorabil refacerii coalitiei PNL-USR-UDMR care se opune vehement unei aliante de guvernare cu PSD.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS