Actualitate

Ionuț Simionca: Semnează pentru tine, semnează pentru România!

PMP Bistrița-Năsăud derulează campania de strângere de semnături ”Semnează pentru România în Schengen”, necesare pentru a determina Parlamentul European să intervină în acţiunea declanşată la CJUE prin care este contestat veto-ul Austriei şi Olandei în privinţa accesului ţării noastre la spaţiul de liberă circulaţie european. 

Președintele organizației județene PMP, Ionuț Simionca, secretarul general al partidului, a menționat într-o postare pe Facebook:

”Semnează pentru tine, semnează pentru România! Un minut pentru o acţiune unică, la nivel european.

https://romaniainschengen.ro/#formular

Fii parte din cea mai amplă acţiune de apărare a drepturilor noastre, a tuturor românilor, a demnității naționale!

Suntem egali în drepturi, suntem ţară membră UE și singura noastră cale de atac, ca să arătăm unei Europe întregi că nu suntem o ţară de mâna a doua, este să fim uniţi în faţa unei asemenea injustiţii. Petiţia România în Schengen este şansa noastră.

O mare nedreptate i s-a făcut României când Austria a spus NU pentru intrarea în Schengen.

Semnează pentru România în Schengen, acolo unde este locul ei de drept, câştigat acum mai bine de 11 ani”.

10 comentarii

 • Care e rostul acestei actiuni domnule Simionca?
  In afara de publicitate electorala pentru PMP nu vad nici un rost.
  Poate gresesc. Imi explicati Dvs?

  52
  1
 • Moșu și Gogu au perfectă dreptate. Acum dacă tot ați declanșat această acțiune, sigur cheltuielile sunt susține din subvenția pentru partide, mai puneți acolo măcar două întrebări:
  1- sunteți de acord să fie redus numărul parlamentarilor cu 50%?
  2- sunteți de acord cu reducerea cu 50% a tuturor veniturilor parlamentarilor și cheltuielile cu Palatul Parlamentului?
  Dacă le atașați și astea, apoi promit că vin și eu să semnez, știind că tot n-o să se întâmple, dar să fie. No, vă băgați?

  45
  1
 • Singura metodă eficientă ar fi fost BOICOTUL firmelor austriece dar românii sunt niste mămăligi, nu sunt înstare de așa ceva. Și ar mai fi fost eficiente controale crâncene făcute de instituțiile statului la OMV și OMV Petrom dar statul român e slab după cum bine spunea un robot dotat cu prostie naturală (contrarul inteligenței artificiale) „RO-MÂ-NI-A E-ȘU-A-TĂ”.

  16
  12
  • Singurele metode eficiente ar fi:

   1.Modernizarea si extinderea tuturor punctelor vamale din zonele care nu sunt in Schengen (Serbia, Ucraina, Republica Moldova, eventual si Bulgaria + portul Constanta)

   2. Cumpararea unor scanere de ultima generatie, ca asta pe care le avem, ba functioneaza, ba se strica si sunt „uitate” asa cativa ani.

   3.Instalarea unor sisteme de supraveghere avansate pentru zonele sensibile, unde echipajele nu pot patrula cu usurinta.

   4. Asigurarea unui numar suficient de echipaje de interventie atat pe uscat, cat si pe apa, care sa-si faca treaba (in prezent in continuare avem transporturi ilegale de tigari dinspre Rep. Moldova, Ucraina, treceri ilegale pe Dunare, cine stie cand om avea posibile nave de imigranti dinspre Marea Neagra, etc.). Bine, dupa reportajul Recorder, m-am convins ca nu o sa avem veci asa ceva. Spaga te tine la caldurica.

   Deci cand o sa avem toate astea, ii invitam pe austrieci si pe olandezi sa vada, le arata ca avem cele mai bine securizate granite din UE si daca nici atunci nu suntem primiti in Schengen, avem dreptul sa boicotam ce dorim.

   Pana atunci, evident ca nu avem ce sa cautam in Schengen.

   21
   2
  • @Bistriteanul: ati dat cel mai bun raspuns. Pe langa aceste „sfaturi” pe care- le-ati dat mai sus ar mai fi multe altele.
   Dar din pacate nu vedem doar faptul ca austriecii „si-au batut joc de Romania” prin neacceptarea ei in Schengen.
   De fapt cea mai mare problema e la noi. Nu indeplinim niste criterii. Ca sunt clare, ca nu sunt clare..asta nu stiu. Cert e ca nu le indeplinim.

   15
   2
 • Astept strangerea de semnaturi pentru a opri marcarea lemnului de mare valoare dat austriecilor din padurile Romaniei.
  No , va bagati ?

  18
  12
  • Dar domnule Bălan, dvs. când faceți o petiție pentru eradicarea poluării cu plastic a râurilor și aplicarea legii.. Ca degeaba tot curatam râurile prin diverse campanii, dacă nu se păstrează. La ședințele de consiliu nu v am auzit niciodată ridicând aceasta problemă. Numai tot o dați cu niște clădiri ba ca sunt vechi sa nu le demolam ba ca altele noi nu suntem de acord sa se construiască…… o pierdere de timp și energie. Cred ca va este frica sa luptați împotriva poluării………

   10
   2
 • Nu prin strangerea de semnaturi se intra in Shengen si asta o stie foarte bine Simionca,dar se apropie alegerile si trebuie sa se faca si el auzit ,de ce nu ,folosind aceleasi argumente de mai sus,nu aduna semnaturi pentru un salariul minim de 1500 de euro,ca doar suntem in Europa sau macar salariile din Austria ,daca tot ne luam de guler cu ei.

  21
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS