Actualitate

IPS Andrei, la Biserica de la Coroana în a doua zi de Crăciun. Crucea Transilvană pentru Bogdan Ivan

În a doua zi de Crăciun, IPS Andrei – Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului s-a aflat la Bistrița. Conform tradiției, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica Protopopiatului Ortodox, de la Coroana.

Din sobor au făcut parte: consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, arhidiaconul Claudiu Grama, directorul de departament al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, pr. prof. univ. dr. Ștefan Iloaie, protopopul de Bistrița Alexandru Vidican, preotul paroh Nicolae Feier, preotul paroh Vasile Beni, preotul Emanuel Vidican, secretarul Protopopiatului Bistrița.

IPS Mitropolit Andrei i-a acordat Crucea Transilvană pentru mireni, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului, deputatului Bogdan Ivan, pentru implicarea activă în viața Bisericii.

”Astăzi la Biserica Coroana n-am fost nici deputat, nici candidat, ci doar om. Un om venit să se roage împreună toți ceilalți semeni ai lui care s-au bucurat de Nașterea Domnului Hristos. Poate sunt alții mai vrednici decât mine, dar IPS Mitropolit Andrei mi-a oferit în dar Crucea Transilvană. Cea mai mare distincție a Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului. Eu îi spun dar, ÎnaltPreaSfinția Sa i-a spus răsplată. Nicolae Steinhardt spunea că „Dumnezeu ne cheamă să fim buni, blânzi, cinstiți, smeriți cu inima”, iar dacă am ajuns astfel, Crucea Transilvană mă obligă să rămân același om. Precum toți cei care cred că într-un neam nu se poate trăi fără credință. Așa să ne ajute Dumnezeu! Mulțumesc IPS Andrei! Mulțumesc Bisericii Ortodoxe Române!”, a postat pe Facebook deputatul Bogdan Ivan.

La slujbă a asistat și primarul Ioan Turc.

PS Benedict, la Bistrița în prima zi de Crăciun

Duminică, în prima zi de Crăciun, PS Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit la Biserica ”Sfinții Trei Ierarhi” de pe str. Alexandru Odobescu din Bistrița.

Din sobor au făcut parte protopopul de Bistrița Alexandru Vidican, secretarul de cabinet al ierarhului, arhidiaconul Sergiu Iustin Pop, și preoții parohi Ioan Pintea și Ștefan Borodi. După citirea pericopei evanghelice, preotul paroh Ioan Pintea a citit Pastorala IPS Andrei la Praznicul Nașterii Domnului, intitulată ”Dacă tinerețea ar ști și dacă bătrânețea ar putea”. La finalul Sfintei Liturghii, PS Benedict Bistrițeanul a rostit un scurt gând duhovnicesc. Cei doi preoți parohi i-au dăruit ierarhului o icoană cu Sfinții Trei Ierarhi, ocrotitorii bisericii.

Etichete

8 comentarii

 • ….dar, până la urmă, bistrițenii primesc exact ceea ce merită.

  Acest impostor coborât din munți, cu doctorat dat de tovarășul de partid (Dâncu) va menține județul ca „jenă” a Transilvaniei: locul 1 la cele mai mici salarii, locuri fruntașe la nr. De pensionari etc.

  Să trăim bine!

  15
 • Câtă rușinică, decând mitropolia a devenit organizație de partid.
  Dă diplome, împarte locul la masă la ședințele cu iz de partid, pupă moaște vii de politicieni morți și compromite ideea de ortodoxie.
  S-ar impune separarea reală a statului de biserică și invers.
  Sau e un mod de a ascunde printre noi pe foștii-ai-noștri ?!

  21
 • Nu am vazut sa se acorde o asemenea distinctie unui medic , unui profesor , unui roman care ne reprezinta cu cinste in lume sau unui simplu credincios care se roaga la Dumnezeu si este in biserica de zeci de ani. Jalnic a ajuns biserica noastra !

  15
  • O mana spala pe alta si amandoua fata. Biserica face campanie si la schimb primeste bani si biserici furate. Popa pupa poala me, eu pup poala popii…. Daca enoriasilor le convine ca biserica este in slujba politicienilor si nu pentru cele sfinte atunci asta e.

 • Cu păr pe nas, cu smoc în ureche,
  Hoașca-i o doamnă fără pereche.
  Mereu pândește – de după colțuri,
  Scrie pe ziduri, blochează clonțuri,
  Învârte Crucea, strânge plocoane,
  Trage sfori, manevrează butoane.
  Zboară prin aer – pleacă pe roate.
  Hoașca-i răspunzătoare de toate.
  Sau ca băieții deștepți din servicii,
  Plasează-n funcții oameni cu vicii,
  Și-n văzduh urcă precum rădașca
  Și dintre coarne trage cu proașca,
  Să-ți nimerească, drept – scăfârlia,
  Să cânți pe câmpuri – ca ciocârlia!

  11
 • Frumos , bine Bogdanele invatane si pe noi sa ne inchinam asa de frumos si da de om primii si noi ceva, daca nu o distinctie cel putin un vaucer de energie!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS