”Smerenia Sfântului Spiridon este un exemplu demn de urmat pentru fiecare creștin”. Despre viața Sfântului Spiridon și învățăturile sale le-a vorbit IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei Andreicuț credincioșilor prezenți la hramul Mănăstirii ”Sfântul Spiridon” de la Strâmba.
Un sobor de peste 40 de preoți, în frunte cu protopopul Bistriței Alexandru Vidican, a slujit alături de IPS Andrei la Sfânta Liturghie, la care au asistat și președintele CJ Radu Moldovan și comandantul Brigăzii 81 Mecanizată, col. Iulian Berdilă. Sărbătoarea a fost încununată și de hirotonia a doi tineri teologi și de gratularea ctitorului Iustin Stejerean cu disticția Crucea Transilvană, cea mai înaltă din Mitropolia Clujului, anunță Radio Renașterea.
”A fost o zi plină de rugăciune prin care i-am mulțumit lui Dumnezeu pentru binecuvântarea dată asupra României și pentru speranța că România poate să aibă un viitor concret! Slujba oficiată de IPS Andrei Andreicuț și soborul de preoți ne-a adus spiritul Sărbătorii Nașterii Domnului Nostru Iisus Hristos”, a postat pe Facebook șeful CJ.
Primul hram al Mănăstirii „Sfântul Ierarh Spiridon” a fost sărbătorit în anul 1999, când au demarat lucrările de construcție ale așezământului monahal. Mănăstirea are și un al doilea hram, serbat în Duminica Tuturor Sfinților.
Sfântul Ierarh Spiridon, făcătorul de minuni pomenit astăzi în Biserica Ortodoxă a fost un simplu păstor din insula Ciprului. Încă din tinereţe era foarte smerit şi se îngrijea de ajutorarea săracilor. Pentru bunătatea și curăţia inimii a fost rânduit episcop al Trimitundei. Sfântul Spiridon a luat parte la întâiul Sinod Ecumenic de la Niceea din 325, unde mărturiseşte cu dârzenie dreapta credinţă în Iisus Hristos, împotriva ereziei lui Arie. Sfântul este cunoscut ca un mare făcător de minuni, deoarece avea darul tămăduirii prin rugăciune. S-a mutat la Domnul în anul 347, iar moaştele sale se află în insula Corfu din Grecia.
Foto: Radio Renașterea
Adaugă comentariu