Actualitate

IPS Mitropolit Andrei și PS Benedict, în Bistrița-Năsăud de Sf. Mihail și Gavriil

Duminică 8 noiembrie, zi în care sunt prăznuiți și Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, ierarhii din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului vor oficia slujbe în Bistrița-Năsăud.

IPS Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, va sluji la Biserica ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” și ”Sfântul Ierarh Nectarie” din satul Măgurele, comuna Mărișelu, cu prilejul sfințirii lăcașului de cult.  

PS Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, va sluji în Biserica ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Ilva Mică.  

Creştinii îi sărbătoresc duminică 8 noiembrie pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, cunoscuţi drept conducătorii cetelor de îngeri şi călăuze ale sufletelor spre Rai, patronii Jandarmeriei. 

Biserica a rânduit ca Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil să fie pictaţi pe două dintre uşile Sfântului Altar. Unul cu crini în mână, semn al bunei vestiri, iar celalălt cu o sabie de foc, semn al pazei care i-a fost rânduită la poarta Edenului.

Ziua de 8 noiembrie este considerată „Vara Arhanghelilor”, iar pe lângă aceasta, între Arhangheli şi Crăciun, trebuie să mai fie între două şi patru zile senine şi călduroase, numite popular „Vara iernii”.

Peste 1.300.000 de români îşi sărbătoresc onomastica în ziua pomenirii Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil.

6 comentarii

  • Astia in loc sa stea fiecare la biserica lui umbla brambura de dragul de a umbla. Astia nu vad explozia de cazuri de covid??? Chiar asa gandire au acesti vladici??? Nu se pot ruga oamenii in biserica nesfintita???? Atatea smecherii au astia in cap… defapt e campanie electorala si PSD are nevoie de voturi. Atentie la COVID tovarasi.

  • Vedeți ce atribuții are un episcop în eparhia lui și apoi vorbiți. Una dintre ele este de a fi lângă credincioși când acestea sunt în neliniște….ptecum aceasta boala….

  • Auzi ca Benedict Bistriteanul… Asta da nume de manelist cuviincios :))))) Bai burtosilor stati acasa ca multi sunteti batrani si obezi, luati covid si muriti… Si mai duceti cu voi in pamant si niste oameni sarmani care atata pot. Da ce zic eu… Beti da incet ca-i rece. Amin

  • Formidabil acest imn a lui John Lennon. Pare un discurs de-al Papei Francisc. Voi, care îl primiți la Bistrița pe cel care v-a turnat la Securitate și vă sperie ca pe niște copii atât cu dracul cât și cu iadul, pricepeți cumva acest lucru? Este minimal, aproape de clasa a 4-a.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS