(FOTO) În a treia zi de Crăciun, IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei Andreicuț a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica ”Sf. Arhidiacon Ștefan” din Maieru, care și-a serbat hramul.
”În cuvântul de învățătură, Părintele Mitropolit a vorbit despre curajul mărturisirii lui Hristos, oferind drept exemplu pe Sfântul Ștefan, întâiul mucenic, dar și pe unii creștini din ziua de azi care mor pentru Hristos. În cadrul Sfintei Liturghii arhierești, Corala „Armonia” din Constanţa a adus colindul mai aproape de sufletele celor prezenţi, printr-un concert de excepție”, informează Radio Renașterea.
La finalul slujbei, IPS Andrei l-a ridicat pe părintele paroh Dan Cismaș la rangul de iconom stravofor și a oferit Crucea Transilvană primarului Vasile Dumitru din Maieru. Au fost oferite și diplome de aleasă cinstire altor persoane care au sprijinit activitatea bisericii. Sărbătoarea hramului din acest an a fost îmbogățită și de prezența Icoanei Maicii Domnului ”Prodromiţa” de la Mănăstirea Sfânta Elisabeta şi a Veşmântului Sfintei Muceniţe Filofteia, ocrotitoarea copiilor, de la Mănăstirea Curtea de Argeş.
La finalul Liturghiei, a fost inaugurat Centrul cultural-catehetic ”Sfântul Arhidiacon Ștefan”, în cadrul căruia va funcţiona biblioteca ce poartă numele profesorului Sever Ursa, întemeietorul Muzeului ”Cuibul Visurilor” din Maieru. Biblioteca este o filială a Bibliotecii Judeţene ”George Coşbuc”. După inaugurare, Mitropolitul Clujului a făcut o scurtă vizită și la Centrul rezidențial pentru vârstnici ”Sfinții Zaharia și Elisabeta” deschis recent în localitate de Asociația „Filantropia Ortodoxă”.
La evenimente au mai fost prezenți Teodor Baconschi, directorii Bibliotecii Județene și Centrului Județean pentru Cultură, Ioan Pintea respectiv Gavril Țărmure.
Sărbătoarea de la Maieru s-a încheiat cu un spectacol de colinde la Căminul Cultural.
”Cu ocazia prăznuirii Sfântului Arhidiacon Ștefan am participat în frumoasa comună Maieru, la slujba Sfintei Liturghii și la inaugurarea Centrului cultural-catehetic din localitate. Am avut bucuria să mă rog alături de peste 1.000 de persoane și am rămas impresionat de numărul mare de copii și tineri îmbrăcați în frumoase costume populare! Aici, pe Valea Someșului, încă se păstrează tradiția și portul românesc vechi de sute de ani, drept dovadă stând acești copii minunați care în zile de sărbătoare poartă la biserică costumele părinților și strămoșilor lor. Îl felicit pe unul dintre cei mai activi preoți tineri din județul nostru, preotul paroh Dan Cismaș, care într-un timp record a reușit să unească una dintre cele mai mari comunități din județul nostru. A făcut acest lucru prin nenumărate evenimente și acțiuni, dar și prin realizare unuia dintre cele mai frumoase edificii de educație creștin-ortodoxă destinată tinerilor, Centrul cultural-catehetic ”Sfântul Arhidiacon Ștefan”. Începând de astăzi, tinerii de pe Valea Someșului Superior vor avea oportunitatea să frecventeze un loc care îi pregătește pentru provocările vieții care urmează să o trăiască. Îl felicit pentru strădania sa și îl felicit de asemenea și pe părintele Ioan Lăpuște, pentru faptul că a fost un partener loial părintelui paroh Dan Cismaș. Drept răsplată pentru activitatea părintelui Dan Cismaș, IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei i-a oferit distincția de iconom stavrofor, în timp ce părintelui Ioan Lăpuște i-a conferit Ordinul ”Sfântul Pahomie de la Gledin”. Și eu, în calitate de reprezentant al cetățenilor județului Bistrița-Năsăud, i-am oferit părintelui paroh Dan Cismaș o Diplomă de merit din partea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, în semn de apreciere pentru activitatea susținută în promovarea adevăratelor valori cultural-creștine ale poporului român, în frumoasa comunitate din comuna Maieru. Să le dea Bunul Dumnezeu multă sănătate, iar de acum înainte să ne întâlnim tot mai des în locuri care îi pregătesc pe tineri pentru provocările lumii în care trăim!”, a scris pe Facebook președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.
grea situatie aici la Maieru…ordinul pe unitate e ca toti sa il sustina pe Radu si implicit pe Vasile Bors…pe de alta parte primarul actual Dumitru Vasile a cotizat la toate proiectele….greu de tot…cum sa il tradezi pe Dumitru si sa te dai cu Bors?…
Aceata distinctie(crucea transilvana) a deveit a devenit ,,medalia muncii socialiste”sau cravata rosie de pioner.Cum poate fi numita altfel cand a fost acordata unor penticostali(prim.Nicolae Moldovan-Beclean,Loti Ros-CML,Iugan-MIS,Larionesi-Frasinul)unor politicieni actuali sau viitori componenti ai lotului national DNA,care fac cantonament la beciul domnesc(Olteanu,Liviu Rus,Radu Moldovan etc) Azi a primit acest ,,trofeu”si Lica(spre disperarea diacului Vasile Bors) care nu stie sa faca nici macar semnul crucii.Ba pupeza peste colac,vine si,,reprezentantul poporului”(e.r. m.)si mai inmaneza si el o diploma…mare-i gradina ta doamne!
Nea Ioane l-ai uitat pe Roland Magnificul din vestita statiune Deșeuri Băi…..lui i-a fost acordată în urma susținerii educației morale a tinerilor pe facebook….știi poza cu flocoșenia….iar unui preot i-a dat recent cruce de purtat de la gât după ce s-a pictat în biserică în locul unui sfânt….chicotesc babele prin biserică…de-a râsu-plânsu…
E clar . ati devenit irecuperabili.
Uitati-va la Radu cat de obedient este . Unde apare Andreicut pelticul securist , hopa si Raducu . Inca mai spera sa vada prostimea in el un mare credincios . Asta crede in Dumnezeu numai cand se roaga sa nu il ia DNA-ul pe sus cu mascatii la 6.05 dimineata fix .