Social

Ordinul ”Sf. Martiri Năsăudeni” pentru primarul din Lechința, Romeo Florian

(FOTO) IPS Andrei Andreicuț – Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica cu hramul ”Sf. Mucenic Gheorghe” din satul Sîngeorzu Nou, comuna Lechința.

 

Au slujit alături de IPS Andrei mai mulți preoți din zonă și diaconi, în fruntea soborului aflându-se protopopul Becleanului, Doru Zinveliu.

La final, preotul paroh Dănuț Serețan a fost ridicat la rangul de iconom iar primarul din Lechința, Romeo Florian, a primit Ordinul ”Sfinții Martiri și Mărturisitori Năsăudeni” pentru implicarea în activitatea Bisericii.

 

La slujbă au asistat și președintele CJ Radu Moldovan și primarul comunei Sânmihaiu de Câmpie, Ioan Mate.

În cadrul cuvântului de învățătură, Mitropolitul Andrei a amintit de perioada Triodului în care ne aflăm, o perioadă a pocăinței, și i-a îndemnat pe toți cei prezenți la slujbă să urmeze pilda fiului risipitor și să se întoarcă la Dumnezeu Tatăl, care ne așteaptă cu brațele deschise, informează Radio Renașterea.

Sărbătoarea comunității ortodoxe din Sângeorzu Nou s-a încheiat cu o slujbă de sfeștanie la casa parohială, la care s-au desfășurat în ultimul timp ample lucrări de renovare.

Foto: Facebook

4 comentarii

  • Preotul IOAN IRIMES mereu zimbitor si in slujba cetateanului.Multa sanatate-i dorim si respect maxim din partea unui gup insemnat de credinciosi.

  • Eu cand vad politica in biserica sau invers imi vine sa vomit. De ce ai nevoie de o stea sau ce naiba? Munca primarului s-a validat printr-un nou mandat. Inebunesc cand merg la biserica si popa insira toate oficialitatile.nu suntem toti egali in fata lui Dumnezeu?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.