Actualitate

Controale ISU la unitățile turistice din județ. Ce amenzi a dat

Specialiști ai ISU Bistrița-Năsăud din cadrul Inspecției de Prevenire au efectuat, în aceste zile, acțiuni de îndrumare și control la unitățile de turism din județ: ”Aceste acțiuni sunt specifice perioadei premergătoare Revelionului și sunt realizate în fiecare an de către inspectorii noștri”.

În 28 decembrie, două echipe de ofițeri au avut ca misiune controlul de specialitate la două unități de cazare și alimentație publică, cu scopul de a verifica modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor și a celorlalte reglementări din domeniul situațiilor de urgență, dar și existența tuturor documentelor prevăzute de lege în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor. În urma verificărilor, pompierii bistrițeni au identificat 13 deficiențe și au aplicat 13 sancțiuni, printre care 3 amenzi contravenționale, în cuantum de 2.000 lei, informează ISU Bistrița-Năsăud. 

Vineri 29 decembrie, echipele de inspectori au avut ca misiune controlul de specialitate la cinci unități de cazare și alimentație publică. În urma verificărilor, pompierii bistrițeni au identificat 31 deficiențe și au aplicat 31 sancțiuni, dintre care 20 de sacțiuni contravenționale cu ”avertisment”, respectiv 11 amenzi contravenționale, în cuantum de 17.500 lei.

În urma verificărilor din data de 30 decembrie, inspectorii de prevenire bistrițeni au identificat 38 deficiențe și au aplicat 38 sancțiuni, dintre care 24 de sancțiuni contravenționale cu “avertisment”, respectiv 14 amenzi contravenționale, în cuantum de 9.000 lei.

De la începutul misiunilor de control la obiectivele din categoria turism, baruri, cluburi, discoteci, restaurante sau amenajări unde se proconizează că se vor organiza petreceri de Revelion, pompierii bistrițeni au constatat 82 de deficiențe, iar amenzile contravenționale se ridică la cuantumul de 28.500 lei.

Cele mai frecvente deficiențe constatate au fost: exploatarea instalațiilor electrice cu defecțiuni sau improvizații față de materialele combustibile din spațiul în care sunt utilizate, ⁠nu se afișează în camerele de cazare instrucțiunile de prevenire a incendiilor respectiv posibilităţile de alarmare, alertare, evacuare în caz de incendiu, precum şi modul în care trebuie să se acţioneze în astfel de situaţii, ⁠nu se prevăd detectoare autonome de fum în clădirile ori spațiile de turism conform reglementărilor tehnice specifice.

De asemenea, inspectorii I.P. au efectuat și acțiuni de informare preventivă privind riscurile iminente în cazul nerespectării măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, principalele măsuri care trebuie luate pentru evitarea posibilelor situații de urgență generate de incendii, dar și modul de comportament ce trebuie adoptat în cazul producerii unor incendii sau a altor situații de urgență.

(Foto cu caracter ilustrativ)

Etichete

9 comentarii

 • Sunt sali de nunti , instituții, hoteluri care nu îndeplinesc condițiile ISU.
  Hai sa facem controale că da bine că ne facem treabă.
  Merg și pompierii in control dau 3 amenzi și gata s-au terminat acțiunea lu peste prăjit.
  Ia luați la puricat sala de nunti de la intrare in Beclean, popasul drumețului. Vedeți ce documente are sala de nunti!
  Nu mergeți să mâncați doar meniul zilei acolo.
  O zi buna va doresc!

  33
 • La Colibița când se merge? Sau acolo nu aveți voie? Știm toți că acolo e bomba ecologica a județului, dar așa am înfrumusețat rahatul că deja e comercial și parcă pare frumos.
  Sa nu care cumva sa supărați pe ceva mahări mari, mergeți tot la amărâții care v-au servit și primit la protocoale.
  Dar oricum se știe că statul roman e cel mai mare mafiot și mârlan.

  27
  • Daca merg la colibita inseamna ca isi dau lor amenzi. Doar nu s-au prostit de tot. Vai de ea tara cu bravii nostri conducatori. Tara e condusa tot dupa modelul sovietic in toate domeniile.

  • Au mai mers (statul) la colibita si au ajuns la tv cu tevile de la fosele septice care se goleau in lac. Apa care „adapa” orasul. Nu si-au dat seama ca daca iti dai jos izmenele ti se vede curul.

 • Eu zic că orice acțiune a instituțiilor e doar sa fie făcută, pt statistica, sa fie doar parcursa și bifata.
  Nu va e rușine să fiți doar pt statistica?
  Pai voi in primul rand ar trebui să fiți corecți pentru voi nu sa ne mințiti și apoi să fim statistica voastră.
  Când aud că s-au făcut atâtea controale atâtea amenzi atâtea…parca îmi vine să vă ridic o statuie.
  Nu exista nimic fara știrea autorităților, nu exista nimic fara grija și păsuirea lor.
  Crevedia, cabana din Prahova, colectiv, exemple sunt multe! Nu va e rușine să apăreți după război să spuneți că nu știați și că apoi aplicați cele mai drastice sancțiuni???
  Mie unu mi rusine că mor oameni nevinovați și nu raspunde nimeni în acest stat vândut.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS