Echipa cu care s-a prezentat România la Campionatul Mondial de Atelaje, care a avut loc în perioada 10-13 septembrie, în Ungaria, la Fabiansebestyen şi din care a făcut parte şi bistriţeanul Paul Pop, alias Jack, s-a clasat pe locul V, cea mai bună performanţă obţinută, până acum, de sportivii noştri la o astfel de competiţie.
La individual, Bartha Eduard s-a clasat pe locul I la proba de Obstacole. Totodată, cel mai bine clasat sportiv român a fost Rakoczi Gergo, care a terminat concursul pe locul 10.
Pe echipe, România a fost reprezentată de Rakoczi Gergo şi Horvath Gabor (secund), Pal Atilla şi Simon Imola (secund), Bartha Eduard şi Bartha Robert (secund), iar la individual, de Babo Kalman şi Dorsonszki Imre (secund) şi de Pop Paul şi Nemeş Ioan (secund).
La Campionatul Mondial de Atelaje, competitorii au avut de trecut prin trei probe: dresaj, maraton şi obstacole. Clasamentul final s-a alctuit prin cumularea punctajului obţinut la toate cele trei probe. În ultima zi de concurs, România a terminat Obstacolele pe primul loc, surclasând campioana mondială, Ungaria.
Campionatul Mondial de Atelaje a fost câştigat anul acesta de Ungaria, urmată de Italia, Germania, Austria şi România. Ţara noastră a fost foarte aproape de podium, terminând competiţia cu 370, 51 de puncte, la doar 13, 10 puncte faţă de Germania, a treia clasată. La competiţie au participat 21 de ţări, printre care: Statele Unite, Argentina, Spania, Portugalia, Olanda, Belgia, Grecia sau Polonia.
Bistriţeanul Paul Pop, alias Jack, a reprezentat România la Campionatul Mondial de atelaje de la Fabiansebestyen (Ungaria), după ce la cea de-a doua etapă a Campionatului Naţional a obţinut locul III la prezentare cu caii Silver şi Nemeş, respectiv locul trei la proba de dresaj.
Anul trecut, Jack a declarat într-un interviu acordat Timp Online că are ambiţia să devină cel mai bun.
„La început am avut cai de muncă, cai de show-uri, graşi, dar acum am trecut la spuma cailor, la cei de atelaje. De opt ani participăm la concursuri, iar de şapte ani concurăm în Campionatul naţional de atelaje. Mergem şi la concursuri internaţionale în Ungaria, Austria, unde sunt. Zi de zi avem antrenamente, în total şase pe săptămână, doar o zi le dăm liber cailor. Fiecare pereche de cai e antrenată în jur de două ore şi jumătate. Sunt zile când îi pregătim şi pe câte unul, mai ales atunci când unul merg mai rău. Facem antrenamente cu fiecare la trăsură”, explica el atunci.
Întrucât în concursurile de tipul acesta contează mult experienţa şi rutina, Jack a apelat la Jozsef Dobrovitz din Ungaria, unul dintre cei mai buni antrenori de patru cai care obţine rezultate la campionatele mondiale, poziţii fruntaşe, iar rezultatele au început să se vadă, inclusiv în acest sfârşit de săptămână, la Beclean, unde caii Silver şi Nemes au obţinut rezultate foarte bune.
si LAPUSTE DE LA HERGHELIA BECLEAN ce face,fura ovaz…..
DA LAPUSTE UN JEG POLITIC nu se mai ocupa de cai…..