Actualitate Recomandări

Jandarmii bistrițeni, inclusiv cu echipe în civil, intensifică verificările în spațiile publice

Întrucât numărul de cazuri de Covid-19 este în continuă creştere, pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul coronavirus, jandarmii bistrițeni execută zilnic misiuni de verificare a respectării măsurilor impuse de autorităţi, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

Astfel, în ultimele 48 de ore au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zone aglomerate, pieţe, târguri şi terase dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.


Au fost aplicate 59 de sancţiuni contravenţionale, astfel: 10 amenzi și 49 de avertismente scrise, valoarea totală a amenzilor fiind de 3.700 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Jandarmeria recomandă cetăţenilor să poarte masca de protecţie în mijloacele de transport în comun, magazine, pieţe şi celelalte spaţii publice în care există aglomerări de persoane.

Aceste acţiuni de verificare vor fi intensificate în perioada următoare și vor fi completate cu echipe de jandarmi în civil – din cadrul Compartimentului Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale – în toate zonele menționate, pentru verificarea modului de respectare a măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus.

”Menționăm faptul că scopul acestor activităţi nu este neapărat acela de a aplica sancţiuni, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor”, se arată în comunicatul Jandarmeriei.

În ședința de Guvern de astăzi, premierul Ludovic Orban i-a transmis ministrului de Interne Marcel Vela: ”Chiar recomand o creştere a efectivelor care operează în civil, pentru că ştim situaţii care ne-au fost raportate în care se strigă «şase» la venirea lor în uniformă şi practic nu pot să surprindă cum sunt situaţiile ele în realitate”. 

https://www.facebook.com/jandarmeria.bistrita/posts/2661615004150866

6 comentarii

 • Rezultatul alegerilor „libere” si a discrepantei culturale . De fapt, marea majoritate a „orasenilor” nu sunt nici macar la prima generatie de pantofi. Sunt doar consumatori. Cu o lipsa profunda de educatie.

 • Păi asta e activitate de poliție si jandarmi…..Aici trebuie pusă poliția locală sau armata ca si asa suntem pe timp de pace si freacă menta ….! In schimb poliția sa se ocupe de traficanții de droguri, proxeneți, hoti ,etc zici ca bistrița a devenit un fel de cuib a drogurilor si proxenetilor….pa ăștia cand ii execută. Chiar prefectul Stoica s a plâns că se comercializează o grămadă de droguri pe lângă școli. Nu am văzut nici un polițist camuflat pe lângă școli…..în schimb i am văzut pe terase ….na poate ca ii i au direct de la masa pe traficanți.

 • Este o problema generala, din pacate sunt printre noi foarte multi psihopati, care incearca sa fie masculi alpha sau femele dominante si care sustin ca respectarea regulilor este o prostie.
  Nu sunt de vina nici guvernul, nici DSP, nici PSD, nici politistii/jandarmii este de vina societatea civila in ansamblu, pentru ca nu sanctioneaza aceste specimene si nu numai in acest caz. Din pacate sunt tot mai multi si ii vezi peste tot.
  Daca majoritatea oamenilor ar fi responsabila cheltuielile generale ar fi fost mult diminuate.
  Asa ca ramane ca ceilalti , care se feresc de „noile boli chinezesti” sa se protejeze cat mai mult deoarece transmiterea comunitara mai ales in mediul urban se accelereaza.
  Sper ca toti „psihopatii” sa se imunizeze cat mai repede sa scapam cat mai repede de boala. Pentru ei as organiza zilele orasului, festivaluri, i-as lasa pe toti pe stadion la meciuri etc. sa grabim procesul. Le urez succes, pentru o parte din ei nu va fi chiar atat de usor.

 • Psihoza cu virusul asta e mare …zici ca v a hiptonizat. Hai mai porti masca, te speli, păstrezi distanta, …..gata frate, hooo. Nu distrugeti economia, lasa mai sa circule lumea….pentru câteva sute de euro pe care ii primește statul de la UE.. PNL ul uita de problemele mult mai importante ale statului. Sa nu exagerăm…cu psihoza, ca deja încep oamenii sa se sinucidă. Încă ceva e pandemie de rubeola, dar presa nu zice nimic, si mor mult mai multi fața de covid…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS