Președintele României Klaus Iohannis a semnat marți un decret privind eliberarea din funcția de judecător la Tribunalul Bistriţa-Năsăud a Corinei Iacob – ca urmare a condamnării definitive pentru săvârșirea unei infracțiuni prin care se aduce atingere prestigiului profesiei.
Dosarul Corina Iacob
Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, la sfârşitul lunii decembrie 2017, suspendarea din funcţie a judecătoarei Corina Iacob, magistrat la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, ca urmare a trimiterii în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni. Judecătoarea Corina Iacob, magistrat la Secţia Civilă a Tribunalului Bistriţa-Năsăud, a fost acuzată că a dat o soluţie favorabilă în dosarul Alinei Puţura pentru ca Ovidiu Puţura să-l ajute pe fiul ei, Titus, să ajungă notar.
Potrivit procurorilor DNA, în 4 noiembrie 2014, judecătorul Ovidiu Puţura, reţinut deja pentru fapte de corupţie, s-ar fi întâlnit cu judecătoarea Corina Iacob, în restaurantul unui hotel din Bucureşti, şi ar fi discutat despre faptul că fiul magistratului, Titus Gheorghe Iacob, nu a promovat concursul pentru dobândirea calităţii de notar stagiar, la care a participat în 22 septembrie.
În timpul discuţiilor, fostul secretar de stat în Ministerul de Justiţie ar fi lăsat să se înţeleagă că în urma unor intervenţii, prin intermediul unui funcţionar cu influenţă la nivelul comisiei de examinare a Camerei Notarilor Publici Cluj, îl va sprijini pe fiul judecătoarei să promoveze examenul în 2015, „prin fraudarea acestuia”, susţin anchetatorii.
În schimbul acestor promisiuni, judecătoarea Corina Iacob s-ar fi angajat să dea o soluţie favorabilă în dosarul Alinei Puţura, aflat la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, în stadiul de recurs, şi totodată să convingă cel puţin una dintre colegele de complet să pronunţe aceeaşi decizie.
DNA precizează că Puţura a fost cel care a adus în discuţie problema dosarului în care recurent reclamant era soţia sa, Alina Ofelia Puţura. Fostul demnitar era nemulţumit de soluţia de la fond şi insista să se dea o soluţie corectă, fiind deci evident că acesta insista pentru admiterea recursului.
Judecătoarea Corina Iacob ar fi ajutat-o pe soţia lui Ovidiu Puţura să câştige procesul intentat pentru un teren de 916 mp, iar în schimb fostul secretar de stat din MJ i-ar fi promis că îl ajută pe fiul acesteia să promoveze concursul pentru notar stagiar, potrivit unor documente ale DNA.
În septembrie 2018, Corina Iacob a fost condamnată de Curtea de Apel Bucureşti la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare, după ce a depus la dosar un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Ulterior, magistraţii instanţei supreme au decis să menţină sentinţa pronunţată pe fond de Curtea de Apel Bucureşti.
Doar atât? În mod normal judecătoarea ar fi trebuit să ia de la 20 de ani în sus și averea confiscată. Păi de ce au magistratii salarii uriașe, plus pensii speciale și alte privilegii? Tocmai ca să nu facă astfel de lucruri. Și dacă totuși fac, ce trebuie să li se întâmple? Ar trebui ca practic viața lor să se termine în acel moment, adică pușcărie pe viață sau foarte mulți ani de pușcărie, să nu mai iasă vii din pușcărie. Asta într-o țară normală. Și restul de judecători din acel complet ce au pățit că au trântit un proces? Nimic? Asta arată că statul român e pentru unii mumă, iar pentru alții ciumă. Stat mafiotizat.
Decât atât.
Data viitoare fiti mai vigilenti, închideti-va telefoanele pentru ca pot fi urmarite si întâlniti-va în padure duminica ca sa fie o coincidenta – erati la picnic.
Si gasiti chestii mai serioase pentru care sa riscati, terenurile de sub 10 ari nu merita efortul.
PS: pentru cine nu stie, doamna Putura este directoarea Colegiului Infoel, în calitate de dascal formeaza caractere (sesizati sarcasmul, nu?)
Auzi @şofer: MU1E P5D!