Social

Judecătoria Beclean poartă pe drumuri de un an o mamă cu doi copii. Cine crede că ar trebui desființată

Judecătoria Beclean că ar fi stabilit un ”record mondial absolut în soluționarea unei pensii de întreținere”, susține avocatul Ioan Someșan care relatează pe Facebook calvarul unei femei, purtată pe drumuri de magistrații acestei instanțe căreia Ioan Someșan nu îi vede rostul: ”Cei vinovați trebuie să plătească sau, poate, chiar Judecătoria Beclean ar trebui desființată, pentru a nu mai cheltui bani publici fără rost” .

”O femeie, o mamă a 2 copii minori, ambii elevi, angajată la (…) Bistrița plânge cu disperare și pe bună dreptate. În dosarul nr. 27/186/2019 al Judecătoriei Beclean s-a stabilit un record mondial negativ în judecarea procesului. Cererea s-a înregistrat la data de 07 ianuarie 2019 și prin ea se solicita majorarea pensiei de întreținere. Când eu am fost judecător, astfel de cereri se judecau la primul termen, adică într-o lună, maxim două. Primul termen în acest caz s-a fixat la 11 aprilie 2019, adică după peste 3 luni. Al doilea termen la data de 12.09.2019, adică la peste 5 luni. Al treilea termen la 18.11.2019, pentru care femeia a fost somată să depună un interogatoriu (niște întrebări pentru pârât). Disperată, femeia s-a învoit de la muncă (obligându-se să recupereze azi după masa, să doarmă 4 ore la noapte și mâine să meargă din nou la muncă cu schimbul ei de dimineață). Pârâtul nu se prezintă nici la acest termen, femeia depune interogatoriul, iar instanța dispune amânarea procesului pentru data de 13 ianuarie 2020 pentru a solicita relații despre veniturile tatălui pârât. Până acum nu s-au putut cere aceste venituri?!?! Dar, din moment ce mama susține că tatăl copiilor nu este angajat în muncă, lucrând ca zilier, cererea trebuia soluționată raportat la venitul minim pe economie”, a scris pe Facebook avocatul Ioan Someșan.

Avocatul a menționat că, în opinia sa, ”cei vinovați trebuie să plătească sau, poate, chiar Judecătoria Beclean ar trebui desființată, pentru a nu mai cheltui bani publici fără rost”. ”Acesta este doar un caz, dar sunt multe alte procese care costă enorm (datorită taxelor judiciare de timbru foarte mari stabilite prin Hotărâre a fostului Guvern) și durează ani mulți ! De ce ? Aștept un răspuns public din partea celor responsabili, în special a acelora care s-au lăudat cu simplificarea procedurii de judecată, apropierea justiției de popor și grija pentru om, pentru a i se face dreptate”, a adăugat el.

https://www.facebook.com/iasomesan/posts/1697351580402006

Înființată în 1994, Judecătoria Beclean se află în raza de activitate a Tribunalului Bistriţa-Năsăud şi respectiv a Curţii de Apel Cluj. Judecătoria îşi desfăşoară activitatea într-o clădire veche, fostă şcoală generală (reamenajată). Situată în oraşul Beclean, str.Piaţa Libertăţii, nr.13, construcţia cuprinde 2 săli de judecată care asigură solemnitatea adecvată actului de justiţie şi birouri pentru întreg personalul, cu cuprinderea tuturor activităţilor impuse de legea de organizare judiciară şi Regulamentul de organizare a instanţei.

La această instanță lucrează patru judecători care, potrivit Raportului de activitate pe 2018 al Tribunalului Bistrița-Năsăud, au avut o încărcătură medie de 1094,9 dosare/judecător.

13 comentarii

 • Domnule avocat Somesan; cum comentati de ex. faptul ca eu ma judec cu vecinii de 12 ani pt. o amarata de esire din INDIVIZIUNE cu toate actele beton facute de tatal meu care a fost Doctor in Drept. Cu toate acestea Judecatoria B-ta ma priveste ca pe un extraterestru si ma plimba si ma studiaza la nesfarsit. Eu ce sa mai adaug ?Din partea mea as desfinta oameni (judecatori) acesti dumnezei care asa se cred luandu-ne pe noi de mici si neinsemnati bipezi care trebuie sa isi tina gura inchisa cand dansii gresesc si de multe ori dau dovada de lipsa de vointa. Si aroganta o poti masura de multe ori in lumea lor. In ce ma priveste am fost in strada un an de zile la mitinguri pt. sustinerea JUSTITIEI. si inlaturarea ordonantei 13. Parca regret acuma ce am facut si ca mi-am pierdut timpul. Dreptul meu de proprietate se tranzactioneaza la Judecatoria B-ta ca la talcioc.RUSINE !!!

  • legea care atrage raspunderea magistratilor este boicotata de PNL si Iohannis in mod constatnt!!! tocmai de aceea isi permit unii judecatori sau procurori sa traga de timp cat vor muschii lor. Fiindca nu ii poate trage nimeni la raspundere!!!!! Mai mult, sectia SIIJ mult criticata si care se vrea desfiintata, tocmai asta are in atributii!!! dar nu se vrea!!!! se invoca reaua credinta, de parca tot ceea ce se intampla nu este o rea credinta din parte unor magistrati!!!!!!!!!!!!

 • Credeti ca judecatoria Bistrita e mai buna? Uitati-va cum sunt clasate pe banda rulanta fara nici un comentariu intemeiat cazuri grave!!! Rusine si incompetenta totala!!!!

 • Si ce e mai grav, ca aceasta specie (judecatorii) ar trebui sa te apere pe tine, care le ceri ajutorul lor, insa in schimb vezi cu stupoare, ca tu cetatean cinstit esti pus la o parte si sunt favorizati penalii, infractorii, hotii, golanii si smecherii! Asta e ROMANIA NORMALA!!!!

 • Prin anii 2000+- am fost cam în aceași situație,
  (Specific la mine a durat fiind cu străinătatea) dar când deja aveam sentința în mâna procurorul Leah (in momentul in care i-am dat sentința specificând că tatăl copiiilor se afla in țară și astfel mai ușor de găsit și adus în fața legii, mai ales că era localizabil) îmi zice -Lasă hârtia pe masa că o să-i dăm număr de înregistrare și o să primești acasă notificare
  Atunci eu niciuna nici două am luat sentința de pe masă și m-am prezentat la județ la prefect explicandui toate cele.
  Nu am ajuns înapoi la Beclean când deja s-au pus în mișcare și într-o oră tatăl copiilor era luat pe sus și prezent pt a formaliza demersul că apoi să poată fi aplicată sentința.

  (((S-or fi gândit că or lua ceva mărci la buzunar că doară nu doar o dată s-au lăfăit prin baruri împreună cu tatăl copiilor la băuturi și femei)))

  Așa că câteodată mai trebuie strâns șurubul că altfel

 • Nu sunt matrapazlacuri imobiliare desteptule. eu nu sunt stalinist si mafiot imobiliar sunt doar mostenitor al unui mare jurist care a fost tatal meu. Intrebarea era adresata avocatului SOMESAN nu unui analfabet functional care posteaza aici. asa ca tu trebuia sa citesti doar stirea nu sa iti bagi nasul intr-o problema pe care nu o cunosti. Tocmai din aceasta cauza este nevoie de cati mai multi si mai competenti procurori pt cercetari fata de incompetentii care lucreaza in administratie.Eu nu am incalcat nici o lege, tocmai din aceasta cauza nici nu am platit amenda . Ei cei din primaria B-ta sunt cu cuie-n cap cat incape. A se vedea cate procese au avut pe rol pe linie de HURBANISM .

 • Marcel. De la HURBANISM mi s-au returnat varate in cutia de posta trei dosare compacte cu proiectul de casa de instalatii si toate avizele necesare obtinute. De la Pompieri, Mai, APM Insp. in Constructii, insp. pt. Cultura. Toate au fost avizate pozitiv. Au stat in sertarele incompetentilor de la acel serviciu, cativa ani. Cand s-au saturat de ele mi le-au burdusit in cutia de posta . Puteau sa se piarda, dar ce stiu ei incompetentii ca acele volume au costat 6.000 lei facute de proiectant si expert ca la carte dupa acte. Idiotii naibii s-au luat dupa un vecin prost care mi-a blocat documentatia pe motiv ca si el are teren in curte cu mine. Nimic mai fals pt. ca acel retardat nu stie ce a cumparat si terenul lui este numai sub apartamentul de la casa. Asa este usor sa mergi si sa blochezi eliberarea unei Autorizatii si sa fi nemernic. Ce este strigator la cer este faptul ca acei contopisati bine platiti de la Juridic, Hurbanism etc sunt la randul lor rau intentionati, slabi pregatiti si nici nu respecta regulile si legile de intrare in legalitate. Nu stiu pe unde au facut ei DREPTUL dar sunt sub toata critica de prosti. Tatal meu a fost un CORIFEU in DREPT pe langa ei si mi-a lasat acte foarte clare privind mostenirea de la el. Sa fiu in locul lui ORBAN nici jumatate nu as pastra in primariile de municipiu . Doar cu examene dura si cu tineri as popula administratia. Per ansamblu cred ca este si o pedeapsa politica pt. felul zgomotos in care am atacat de-a lungul anilor Primaria si edilii privind aspecte de Mediu dar si altele. Dar iti repet ca ma doare-n basca de Autorizatia lor. Ea va veni canva prin instanta, dupa care va urma daunele cerute pt. bataia de joc a lor asupra mea si a familiei. HOOO Primaria B-ta !Este un caz unic !Sa ma dea in judecata NEMERNICII !

 • Marioara esti ca Dancila. Inventezi probleme penale din bucatarie. Ai postat si tu de pomana ca sa te bagi in seama. Neam de neamul meu nu a avut si nu va avea dosar penal.avem o deucatie aleasa .Nimeni nu te obliga sa citesti ce huiduiesc eu . Rezuma-te doar la articol.

 • Suntem o țară de procesomani (când nu ne dăm cu bâta-n cap, mai-nainte ș-apoi tot acolo ajungem).
  Numai la Judecătoria Bistrița, la această dată (19.11.2019), sunt înregistrate pe acest an (bașca rămase din anii anteriori, gen Bălan, de 12 ani), peste 11.500 de dosare.
  De ”judecat” le judecă maximum 13-14 judecători.
  Deci 1000 de dosare pe cap de judecător , din anul curent și încă vreo 200 din anii precedenți, vine cam 100 pe lună, adică 5 pe zi.(asta fără concediul , alte activități specifice) Zmeu să fi nu poți decât ori să le lungești, după algoritmii permiși de lege, ori să le fușerești, la plezneală, vătămând pe cine se nimerește. Ce-i de făcut să scadă formalismul, birocrația, procesualitatea, crearea unor proceduri alternative de soluționare a unor litigii ?
  Autoritățile publice, în loc să dea dreptul legal unui angajat în trimite în instanță; dacă-ți ”dă legea eu îți plătesc” zice șeful. Și așa se adună la nivel național sute de mii de dosare repetitive, privind probleme de aplicare administrativă a legii.
  Numai restituirea taxei de poluare/primă înmatriculare a generat cca 1 milion de cauze de judecat în fond și în apel. Lucru degeaba, dar pe banii contribuabilului. Proasta guvernare se reflectă și în astfel de situații.

 • Primesc in posta de 2 sau 3 ori pe an o citatie pentru o persoana care a decedat de vreo 5 ani pentru a se prezenta la tribunal ca martor. Staul prin institutiile sale n-are habar care oameni au decedat sau traiesc. Ii las in pace sa tot trimita daca sunt atat de incompetenti, au salarii mari in justitie si se munceste mult dar fara creier. Spor la citatii!!!

 • EU AM ADUS ÎN DISCUȚIE UN CAZ CONCRET, INADMISIBIL ȘI FĂRĂ NICI O JUSTIFICARE LEGALĂ…să amâni judecarea unei cereri de majorare a pensiei de întreținere timp de un an (deși trebuia și se putea judeca la primul termen de judecată), timp în care cei 2 copii minori sunt privați de 100 sau 200 lei lunar, sumă nesemnificativă pentru un judecător, dar foarte utilă pentru o familie săracă ! Nu generalizez și nu intru în detalii la modul general. Nu doresc să fac o analiză a Justiției din România actuală. Dacă aș face-o, ar trebui să demonstrez, și pot să o fac, că sunt multe legi proaste (adoptate de parlamentari nepricepuți sau rău intenționați), dar și că aplicarea legilor se face mai mult respectând forma, procedura (pentru că așa li se cere judecătorilor), în detrimentul fondului, adică a unei soluții drepte și aduse în termen scurt. Pe vremea mea, o judecată dura de regulă 3 luni, procesele mai grele 6 luni, iar dacă se ajungea la un an trebuia să te aștepți la sancțiuni, chiar la excluderea din magistratură.

 • Din partea mea sa se faca trei COMISII SPECIALE de cercetare a felului in care se judeca si atunci cand exista plangeri de la cetateni sa fie luate la puricit in regim de urgenta. Am trimis in urma cu cinci ani o plangere la Uniunea avocatilor din Romania unde mentionam tergiversarile si imixtiunea unui avocat JMECHER in procesul meu, cu mare influenta pe langa judecatori. baietii nici nu s-au sinchisit spunandu-mi ca asa sunt procedurile. Si vad ca dureaza de 12 ani un proces care in mod normal il poate intelege si judeca un student din anul doi de Drept. Este asa de simplu sa te orientezi dupa niste acte foarte clare cu schite si cu documente gata facute de parcelare. Am impresia ca totusi ca si in restul sistemelor de stat pregatirea este foarte precara si la Judecatoria si Tribunalul B-ta. De ce ar fi diferente de ex intre cei de la MAI si Justitie si Primarie. Toti nu au chef sa munceasca in folosul cetateanului. Salariul este important ce naiba !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS