Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Bistriţa-Năsăud a hotărât luni, cu 15 voturi ”pentru” și două ”împotrivă”, să continue protestul început la jumătatea lunii decembrie a anului trecut când magistrații au hotărât să judece numai cauzele urgente.
”Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Bistriţa-Năsăud s-a întrunit în şedinţă în data de 08 ianuarie 2024, ora 14.00 şi a luat în dezbatere pe ordinea de zi Analiza continuării, modificării, încetării formei de protest adoptate prin Hotărârea Adunării generale a judecătorilor din cadrul Tribunalului Bistriţa-Năsăud nr. 5 din data de 14 decembrie 2023.
Analizându-se punctele solicitate prin scrisoarea preşedinţilor curţilor de apel faţă de proiectul de ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, pentru modificarea şi completarea unor acte normative precum şi pentru prorogarea unor termene, pus în dezbatere publică pe data de 13 decembrie 2023 pe site-ul Guvernului României, s-a constatat faptul că, în continuare, în parte, subzistă încălcarea autorităţii de lucru judecat.
Astfel, având în vedere aceste aspecte, a fost supusă la vot încetarea sau continuarea protestului adoptat prin Hotărârea Adunării generale a judecătorilor din cadrul Tribunalului Bistriţa-Năsăud nr. 5 din data de 14 decembrie 2023.
Propunerea privind continuarea protestului a primit votul majoritar al membrilor adunării generale, respectiv 15 voturi, iar pentru încetarea protestului s-au exprimat 2 voturi.
S-a propus convocarea Adunării generale a judecătorilor Tribunalului BistriţaNăsăud pentru data de 9 ianuarie 2024, ora 14.00, pentru discutarea formei în care va continua protestul, respectiv a cauzelor care se judecă pe perioada protestului, urmând ca peste o lună de zile să se reanalizeze dacă se continuă forma de protest. Propunerea a primit votul unanim al membrilor adunării generale”, a transmis instanța într-un comunicat.
De ce nu am dreptul sa fac parte in CONSILIUL SUPREM DE DISCIPLINA A JUDECATORILOR?
Pentru ca ei au invatat mai multe decat tine!
Nu ai tupeul lor.
Nu ai nesimtirea lor!
Nu esti organizat intr un grup….specific activitatii desfasurate!
Tu nu poti da hotarari judecatoresti prin care sa ti maresti salariul cand ti se scoala….bine la majoritatea nu e cazul!
Pentru ca aceste personaje au acces la atatea informatii din care rezulta ca o anune clasa fura de la comun prin orice mijloace …si de ce sa nu pape si gura lui ceva!
Rusinoasa treaba ! Daca statul roman prin cei in drept ar face publice salariile tuturor categoriilor de salariati (ai sai) , dintre care unii nu prea-l slujesc sau il slujesc conditionat s-ar vedea ca cele mai multe categorii nu-si merita banii pentru munca depusa. In ce priveste „slujitorii dreptatii” , in comparatie cu altii , cred ca au drepturi si privilegii tare multe fata de rezultatul muncii dansilor. Sunt singura categorie de salariati care nu au niciun termen de solutionare a cauzelor , din noianul imens de dosare. N-am inteles niciodata cum se face (pe ce criterii se judeca) atunci cand o instanta (pentru aceiasi cauza) il condamna pe inculpat iar alta instanta il disculpa , desigur pentru aceleasi invinuiri. S-ar parea ca legile nu sunt aceleasi , ca fiecare judeca dupa alte legi! Ar fi multe de spus dar ma opresc aici mentionand totusi ca daca oamenii ar respecta cele 10 porunci n-ar mai fi nevoie de multe dintre organele de opresiune/curatire a societatii. Dar de ceilalti (cetateni ai societatii) ar fi nevoie si in acele conditii! Spun asta numai pentru a arata ca sunt activitati cel putin la fel de importante ale celor care chiar lucreaza (nu se fac ca lucreaza , nu amana , nu incurca pe altii , nu ameninta , nu santajeaza etc.etc.) si nu considera ca pentru munca lor ar merita si pensii speciale sau ma rog , ocupationale , de servici etc. O opinie , dintr-un univers paralel…
salariile tuturor angajaților din instituțiile statului sunt publice de cel puțin 5-10 ani și se publică de 2 ori pe an:
Tribunal:
https://portal.just.ro/112/SiteAssets/SitePages/informatii/Transparenta%20veniturilor%20salariale%20%20brute%20cf%20art.%2033%20din%20Legea-cadru%20153-2017%20la%20data%20de%2031.03.2023.pdf
Consiliu județean:
https://www.portalbn.ro/portal/bistrita-nasaud/portal.nsf/AllByUNID/situatia-drepturilor-salariale-0000700a?OpenDocument
ANAF:
https://www.anaf.ro/anaf/internet/Cluj/info_cluj/venituri_nete/!ut/p/a1/pZFRT4MwEMc_iw99lB5zQeIbmWaI02yJKOsLaWdhXVhLjnbEby_wpInrTOxTr_n9cv3fUUYLyjQ_qZpbZTRvxppFZRqmUTqLZ9nyZb2AzWq-fnh-isL4PhqA7Xlg-QZefw4X_Oz2f_5r-DcfzpwELuV_p8yHTBPwAmNELzBmmADPJzPK6saIaWHbRIubuKYMZSVRYuBweN5b23Z3BAj0fR9wzasADYHxQkBpK1FLS2DRuAOBzqLbWYe83P2oVdk5YfBDaTmoh6othf6t4950lhbfGtH2mOd5AerxmonPPrn6AjrBImw!/dl5/d5/L2dBISEvZ0FBIS9nQSEh/
Leo (de la strehaia!).
Întrebări ne putem și ne punem cu toții.
Însă trebuie să plecăm de la premisa filosofică în sensul în care nu există identitate a două cazuri, lucruri , oameni. Pantha rei !
În principiu (numai în principiu) este corect , și așa trebuie să se întâmple: dacă doi oameni comit ”aceeași faptă” , ei nu fac același lucru întru toate cele ce contează din punct de vedere judiciar.
Dacă n-ar exista individualizarea – cu criterii umane a faptelor, oamenilor pedepselor, ne-am putea adresa unui robot să ne judece.
Pensiile speciale și statul paralel e opera lor . Trebuie o lege a răspunderii magistraților iar dosarele prescrise de milioane de euro sunt parte la infracțiune prin tergiversare nepermisă ani de zile! Juratul pe biblie un abuz în instanțe în biblie scrie să nu juri răspunsul tău să fie da sau nu! Toate nedreptățile din justiție sunt opera lor.
# Sal am , Pantha rei , pantha rei …, de vrei sau de nu vrei , dar salariile babane si pensiile speciale (ocupationale , de serviciu etc.) raman , ori se protesteaza , ori se lucreaza , ori se-amana pana se claseaza!…
Pensiile speciale au fost date de guvern nu de magistrati .
Nu uitati ca aceste pensii le primesc si politistii, jandarmii, militarii etc.
– o pensie obișnuită în armată, poliție e de aprox. 5000 lei, în justiție peste 15000!
– da, au fost date de guvern la presiunea magistraților!
– trebuie urgent revizuite condițiile de pensionare și introduse și consecințe când ai călcat strâmb (de ex. un judecător/polițist condamnat nu mai poate beneficia de pensie specială ci doar de pensia minimă!) și cel mai important judecare cât mai rapidă a dosarelor (a început un proces, el trebuie să se încheie în maxim 2-3 săptămâni, iar majoritatea în 1-2 zile).
Dăniletzii se rup cu munca…merită.
Exemplul nu e bun! Dacă ar fi fost toți judecătorii ca și Dănileț astăzi am fi avut justiție adevărată, nu păcăleala de acum!
Las ca se incadrează la fix in tagmă.Iese la pensie la 48 .Ba ăsta e si mai cu moț.E judecator si prin Republica Moldova.Oare la vecini la ce varstă se iese la pensie?