Social

Judecătorii Tribunalului Bistrița-Năsăud continuă protestul

Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Bistriţa-Năsăud a hotărât luni, cu 15 voturi ”pentru” și două ”împotrivă”, să continue protestul început la jumătatea lunii decembrie a anului trecut când magistrații au hotărât să judece numai cauzele urgente.

”Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Bistriţa-Năsăud s-a întrunit în şedinţă în data de 08 ianuarie 2024, ora 14.00 şi a luat în dezbatere pe ordinea de zi Analiza continuării, modificării, încetării formei de protest adoptate prin Hotărârea Adunării generale a judecătorilor din cadrul Tribunalului Bistriţa-Năsăud nr. 5 din data de 14 decembrie 2023.

Analizându-se punctele solicitate prin scrisoarea preşedinţilor curţilor de apel faţă de proiectul de ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, pentru modificarea şi completarea unor acte normative precum şi pentru prorogarea unor termene, pus în dezbatere publică pe data de 13 decembrie 2023 pe site-ul Guvernului României, s-a constatat faptul că, în continuare, în parte, subzistă încălcarea autorităţii de lucru judecat.


Astfel, având în vedere aceste aspecte, a fost supusă la vot încetarea sau continuarea protestului adoptat prin Hotărârea Adunării generale a judecătorilor din cadrul Tribunalului Bistriţa-Năsăud nr. 5 din data de 14 decembrie 2023.

Propunerea privind continuarea protestului a primit votul majoritar al membrilor adunării generale, respectiv 15 voturi, iar pentru încetarea protestului s-au exprimat 2 voturi.

S-a propus convocarea Adunării generale a judecătorilor Tribunalului BistriţaNăsăud pentru data de 9 ianuarie 2024, ora 14.00, pentru discutarea formei în care va continua protestul, respectiv a cauzelor care se judecă pe perioada protestului, urmând ca peste o lună de zile să se reanalizeze dacă se continuă forma de protest. Propunerea a primit votul unanim al membrilor adunării generale”, a transmis instanța într-un comunicat.

19 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS