Economie

Judeţul Bistriţa-Năsăud, codaş la prelucrarea lemnului. Avem doar trei firme în Top 150

Majoritatea fiirmelor din industria forestieră judeţeană preferă să taie lemnul şi să facă profit din vânzarea lui aşa cum este, neprelucrat. Un număr de 11 companii au încasat bani frumoşi din acest gen de afacere, în timp ce la capitolul prelucrarea masei lemnoase şi industria mobilei stăm foarte prost.

În Topul 150 de companii din industria de prelucrare a lemnului, avem doar două firme. Silvania Internaţional Prod SRL, condusă de Virginia Farcaş, este pe locul 11  în topul menţionat. Compania are 221 de angajaţi, iar la sfârşitul anului trecut a raportat o cifră de afaceri de peste 93,1 milioane de lei. A doua companie se numeşte Doce&Huber SRL şi e condusă de Viorel Doce. În top, compania apare pe locul 96 cu 12,8 milioane de lei cifră de afaceri şi 47 de angajaţi.  A treia firmă îi aparţine omului de afaceri Traian Larionesi şi partenerului său Nabil Bayan. Se numeşte Star Gate SRL şi se află pe locul o sută cu 12,4 milioane de lei cifră de afaceri şi 108 angajaţi.

În ce priveşte industria mobilei, lucrurile stau şi mai prost. Judeţul nostru, campion în tăieri, nu are nicio companie în Top 150 care să dea plus valoare lemnului.

Reamintim, în schimb, că 11 companii din Bistriţa-Năsăud care exploatează lemn au intrat în Top 150 al celor mai performante firme care au făcut afaceri înfloritoare de pe urma pădurii. Frasinul, condusă de Traian Larionesi, e chiar pe locul doi. În total, firmele de top din judeţ au făcut afaceri de peste 38 de milioane de euro.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS