Actualitate Recomandări

Județul Bistrița-Năsăud, inclus de Belgia în zona roșie

Ministerul Afacerilor Externe anunță că autoritățile belgiene au revizuit condițiile de acces pentru persoanele care se deplasează în acest stat din România.

Conform noilor măsuri, o serie de județe din România au fost incluse în zona roșie: București-Ilfov (București, Ilfov); Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj); Nord-Est (Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui).

În zona roșie sunt incluse din data de 1 august și următoarele zone/județe: Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu); Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea); Sud-Muntenia (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman); Sud-Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea).

Toate persoanele care sosesc în Belgia din regiunile incluse în zona roșie trebuie să intre în autoizolare și să efectueze un test molecular (tip PCR) pentru depistarea infecției cu Covid-19. Testul este efectuat de autoritățile belgiene, la sosirea în această țară. Călătorii sunt rugați să contacteze medicul curant, respectiv un medic de familie, care dispune testarea.

Conform informațiilor comunicate de autoritățile belgiene, măsura autoizolarii și testarea sunt în competența autorităților regionale. 

Celelalte județe ale României – Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș – rămân incluse în zona portocalie. Persoanelor care intră în Belgia din state/regiuni incluse în zona portocalie, autoritățile belgiene le recomandă să se adreseze medicului în vederea efectuării testării și autoizolării la domiciliu. 

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS