Nu mă pricep la fotbal, dar am avut de-a face cu unii dintre aroganţii din fotbal care astăzi sunt după gratii. Becali, Borcea şi MM, după care am alergat pe stadionul Gloriei să binevoiască să ne spună ceva despre meciurile în care au jucat Dinamo şi Steaua, au avut grijă să ne umilească în cel mai jalnic mod cu putinţă făcând aluzii la faptul că femeile nu au ce căuta prin preajma măriilor lor, nici a stadioanelor. Ca unii care nu aveau nicio altă meserie nu au înţeles niciodată că nici eu, nici alte fete nu alergam după ei de dragi ce ne erau, ci pentru că ne făceam meseria, obligaţi fiind de „fişa postului”.
În ce-l priveşte pe Jean Pădureanu, dânsul s-a purtat frumos, dar au fost destui lachei pe lângă, libidinioşi şi specializaţi în ironii de prost gust care nu aveau alte pasiuni decât să jignească de la înălţimea jeep-urilor pe care le conduceau în timp ce noi aşteptam, ca milogii, la panou, să binevoiască să ne spună ceva despre câte un meci. Ca ziarist, meu am urât fotbalul din această pricină şi nu numai. M-am săturat să văd cum banii publici se duc într-un sac fără fund de la Gloria cu concursul unor politicieni dubioşi care nu ratau cantonamente de luni de zile în străinătate unde se duceau fără să plătească nimic într-un soi de concedii prelungite, recompensă pentru că au spulberat miliardele de la bugetul local. Eram convinsă că lucrurile sunt „aranjate” de câte ori îl vedeam pe Jean Pădureanu cu borseta pe la CL. Dovada cea mai bună că nu s-a priceput la managament postrevoluţionar este că niciodată nu s-a descurcat fără bani publici.
E mai puţin important acum ce titluri are şi cui a dat numele. Nu cred că e neapărat o temă cu care să ne batem capul. Până la urmă, pe toate le-a primit de la aceiaşi politicieni care au mâncat şi băut cu el prin cantonamentele Gloriei şi care au o cantitate impresionantă de vină pe care o cară după ei ca foşti securişti şi nomenclaturişti de vază ai oraşului. Îşi mai aduce cineva aminte de Mihai Belei, fost consilier local PRM?
Apropo, îşi mai aduce aminte cineva că Jean Pădureanu e şi membru PSD? În locul lui, aş fi refuzat orice titlu post-revoluţionar. În fond, nu a făcut nimic glorios. Povestea asta cu „a ţinut echipa” în divizia A sau Liga 1 nu e deloc onorabilă câtă vreme, cu aranjamente oneroase, a împiedicat alte echipe valoroase să ia campionatul şi să joace în străinătate. Mă întreb dacă domniei sale i-ar fi plăcut să existe un alt „nea Jean” în alt coţ de ţară care să-l faulteze tot timpul şi care să influenţeze bunul mers a orice. Mă mai întreb dacă i-ar fi plăcut să stea la porţile clubului vreo 50 de ani şi să aştepte să se pensioneze vreun predecesor al său. Să nu ştii să te retragi la timp e un alt mare păcat care cred că l-a influenţat decisiv în ultima parte din carieră. A ieşit ruşinos pe uşa din dos.
Curăţenia făcută de Justiţie în fotbal a determinat o schimbare rapidă şi radicală în acest domeniu, dovadă că merită sănu ne pierdem speranţa. Sunt încă semne că lucrurile se pot îndrepta. Bine ar fi ca toate domeniile să fie epurate de corupţi, nu doar politica şi fotbalul. Personal, aş vrea să văd după gratii şi doctori şpăgari, şi profesori care cer bani, şi „fermieri” abonaţi la miliarde de la APIA, oameni din toate categoriile. Măcar să înceapă lumea să se teamă cu adevărat de închisoare dacă nu mai are conştiinţă şi nu se teme de Dumnezeu şi de osânda veşnică.
Într-o ţară profund religioasă în care ne batem pentru apă sfinţită şi ne omorâm la coadă la moaşte – într-o ipocrizie greu de descris în cuvinte, Justiţia rămâne, iată, singura noastră speranţă că lucrurile se pot îndrepta încetul cu încetul. Câtă vreme Biserica e înhăitată cu politicul, iar politicul e mână în mână cu fotbalul, cu economicul, cu tot ce vreţi, nu putem avea mari speranţe din această direcţie. În schimb, dacă Justiţia va continua să meargă pe drumul acesta, încă nu e totul pierdut.
Mă uitam aseară la jurămintele cu mâna pe Biblie ale miniştrilor. Mă întrebam dacă sunt atenţi la ce jură sau cred măcar un cuvânt din ce spun. Mă întrebam dacă, în timp ce făceau rapid semnul crucii ca şi cum ar mâzgăli pe o foaie de hârtie, sunt conştienţi de consecinţele unui jurământ. Am mari îndoieli că răspunsurile la toate aceste întrebări sunt afirmative. Mă rog, aşa să le ajute Dumnezeu!
Cristiana Sabău
Superlike 🙂
Nu se stie daca tineretea lui Burleanu e un avantaj.. Se inhama la un jug prea greu pentru el, zic eu, trebuie sa se lupte si cu vechile metehne ale dinozaurilor, si cu falimentul cluburilor si cu lipsa investitorilor..
In conditiile in care totul e putred in FRF trebuie schimbata pana si femeia de serviciu.. Trebuie sa aduci in loc oameni de calitate, si asta-i problema, ca nu prea sunt… Nu cred ca se poate impune in fata celor din generatia de aur, care daca nu vin sa-l sprijine, e mancat…
A iesit acest Burleanu conjuctural, ca sa nu iasa mafiotul de Avram.. Deci s-a ales un rau mai mic, nicidecum un viitor mai bun… Inca 4 ani de mocirla pentru fotbalul romanesc…
Mă bucur sincer de această decizie al judecătoarelor de la Curtea de Apel Bucureşti în Dosarul “Transferurilor”, dosar iniţiat de doi jurnalişti sportivi. Încrederea mea va creşte şi mai mult atunci când Justiţia Romană va finaliza dosarele lui Voiculescu. Ca să nu se mai ajungă la aşa multe dosare “grele”, cu perioade prelungite de instrumentare, procurorii şi judecătorii din teritoriu trebuie să descopere şi să pedepsească furturile mai mici ale baronilor şi şefilor de instituţii din administraţia locală. Pentru că există, le simţim sau le ştim, dar nu avem curajul să le dezvăluim public. În privinţa denumirii stadionului, în opinia mea, cu tot respectul şi înţelegerea faţă de vârsta înaintată şi sănătatea şubredă a d-lui Jean Pădureanu, ea trebuie schimbată urgent de către iniţiatori. Măsura administrativă trebuie să ţină cont de decizia judecătorească privind vinovăţia d-lui Pădureanu. Ea trebuie să prevaleze în faţa sentimentelor sau emoţiilor colective!
in cel mult 2 luni se va face gratierea pedepselor sub 6 ani , asa ca aceste condamnari sint asa ca o……………. !! in alta ordine de idei dl. Jean saracu [sau poate nu] si-a cautat-o. si ultimul lucru : credeti ca acesti indivizi vor face puscarie adevarata ?? eu nu .
Bine punctat Cristiana. Din păcate, comentariile confirmă că am rămas în continuare țara lui Toma necredinciosul. Aproape toate comentariile conțin „nu cred”, „nu se poate”, „nu vor face”. Oare cazurile Vântu, Fenechiu, Năstase, Becali și alții, nu sunt suficiente pentru a ne convinge că „șandramaua s-a cam prăbușit” iar țărișoara noastră a devenit ușor-ușor alta? Fără încredere, nu se va schimba nimic iar „marii și tarii” se vor simți în continuare privilegiați. Toate societățile primitive se bazează pe neîncredere și frică. Astea sunt instrumentele principale ale dictaturilor. Când oamenii descoperă că „regele e gol”, încep să creadă iar mărimile lor, dispar în neant, nelăsând prea multe urme . Vă propun un exercițiu. Vă amintiți cine erau mai marii zilei la noi în județ, în perioada Năstase?
La coada dupa apa sfintita sau la rand la moaste n-o sa vedeti asteptand sau inghesuinduse niciodata vreun politician sau vreun parvenit acolo este doar omul de rand care nu are nici o speranta decat in Dumnezeu nu neaparat in popi (pe langa popi se afla politicienii).O tara profund religioasa…hm.Din cauza degradarii morale a celor care ajung in orice functie care le permite sa fure pt a se imbogati nu pt a face ceva bun in folosul poporului s-a ajuns la o saracie lucie , la o lipsa de educatie a majoritatii(cu toate diplomele pe banda acordate pe bani -sunt atatia licentiati cu examene luate invatand raspunsurile a,b sau c).Grav ,extrem de grav.Intr-o tara civilizata nu se inghesuie poporul la moaste pt ca are incredere nu numai in cel de sus are incredere si in statul de drept .
Despre jurământul miniştrilor Cristiana, abia acum am remarcat formularea: „Jur… pentru propăşirea SPIRITUALĂ şi materială a NEAMULUI…”. Două cuvinte fundamentale pentru identitatea şi continuitatea unui popor. De la înălţimea demnităţii ministeriale, puterea exemplului personal ce rod a adus României din ’89 până astăzi?
de ce mai pastram denumirea stadionului ?ne reprezinta un puscarias?halal sa va fie bistriteni fraieri!
asa vrea Cretu ,dl. Mircea . pai nu e el tata nostru , de acum si pina-n veacul veacurilor, nemuritorul si incompatibilul. si dupa ce va iesi Padureanu de la racoare vor face o echipa a penalilor.
fiindca asa vrea Cretu. pai nu e el tata nostru , de acum si pina-n veci vecilor ??? si dupa ce iese ala de la racoare vor face o echipa a penalilor. atunci sa vezi sifonari si gainarii cu banii nostrii. ai rabdare si incredere , 3 ani trec ca maine.
este bine ca se intampla SA INVETE NOUA GENERATIE CA NU ASTIA SUNT EXEMPLU DE SUCCES IN VIATA,,,COPII NU FACETI CA NEA JAN PADUREANU!!!ASTA E MORALA!!!NU E BINE ASA DESI VA SPUNE DOMNUL CRETU ASTA…DANSUL SPUNE LUMEA IN ORAS PRIMEA PARANDARATUL…
proba
asa vrea Cretu , dl. Mircea .
Doamna Cristiana….
Bobocii de raţă…..se numară toamna….nu primăvara… deci răbdare.
Ion Creanga avea o poveste in care vulpea când şi-a dat seama că nu poate fura peştii din căruţa pescarului …s-a dat de ” ceasul morţii” …
Semnele sunt doar promiţătoare …sunte-ţi de acord ?
Parlamentarii pregătesc să voteze o scandaloasă lege de amnistiere şi de graţiere, în urma căreia poate fi distrusă toată lupta împotriva corupţiei din ultimii opt ani. O cohortă de demnitari judecaţi sau condamnaţi pentru corupţie scapă de puşcărie, iar unii dintre ei rămân şi cu cazierul curat
Luni seara, în deplină clandestinitate, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a luat în discuţie proiectul de lege şi i-a adus câteva modificări, aparent cu scopul de a excepta şi fapte de corupţie de la amnistie şi graţiere
Comisia juridică a scos de pe lista iniţială a excepţiilor, deci vor fi graţiate, şi infracţiuni precum înşelăciunea, delapidarea, traficul de stupefiante, ultrajul, falsificarea de monedă sau de valori.
asa ca ptr. cine crede in basme si povesti………………..