Social

La Beclean se fac, începând de luni, teste gratuite pentru depistarea precoce a cancerului de sân

Femeile cu vârste între 50 și 69 de ani sunt așteptate, începând de luni, 7 noiembrie, la Spitalul Orășenesc din Beclean unde se pot testa gratuit pentru depistarea cancerului de sân. Mamografiile gratuite sunt incluse într-un proiect derulat de Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud.

”În perioada 7 – 11 noiembrie 2022, în Beclean se desfășoară o campanie de testare mamografică în rândul femeilor cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani.

Campania este derulată de Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj, în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud (DSP BN) și autoritățile locale.

Sunt așteptate să participe la testările gratuite toate femeile de 50 – 69 de ani care au domiciliul într-una din comunele județului Bistrița-Năsăud și satele componente ale acestora.

Unitatea mobilă de mamografie va fi amplasată în Beclean, în curtea Spitalului Orășenesc Beclean.

Mamografii gratuite se pot face zilnic, între orele 09.00 – 18.00.

Programările se pot face la telefon: 0758.621.395.

În paralel, femeile cu vârste între 24 și 64 de ani vor putea beneficia de testarea gratuită pentru cancerul de col uterin (teste HPV) sau Babeș Papanicolau (teste PAP), tot la Spitalul Orășenesc Beclean”, se arată într-un comunicat al organizatorilor campaniei.

Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni şi text care spune „CUVERNUI Structurale UNIUNEA EUROPEANĂ TEST GRATUIT Babeş Papanicolaous sau HPV Testul Babeş-Papanicolaou (dacă aveți între 24 29 de ani) Testul HPV (dacă aveți între 30 și de ani) BISTRIȚA-NĂSĂUD Beclean 7-11 Noiembrie Între orele 10:00 18:00 Ambulatoriu Spital Orășenesc Beclean (policlinica) Pentru această perioadă aveți nevoie de programare Femeile vor primite la mobilă in ordinea in care Inregistrarea se face in baza de identitate, 0800390391 TelVerde (număr www.potisaprevii.eu Poụi s.preeitl uoeneauve 10CN மரரம INSP”

Etichete

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.