În Piața Petru Rareș, în fața Palatului Administrativ aflat în plină reabilitare, au fost montate pe stâlpi ghirlandele pentru iluminatul festiv. Consiliul Județean a apelat și anul acesta la firma din Nepos care pregătește terenul pentru ziua de 1 Decembrie, conform tradiției.
Și anul acesta, la fel ca și în alți ani, va fi o cupolă luminoasă, la montarea căreia muncitorii au lucrat în cursul zilei de sâmbătă. Instituția nu comunicat ce sumă îi va plăti firmei Nepos Magic Electric.
Aceeași companie a încheiat însă contracte publice pentru a închiria echipamente și figurine pentru iluminatul festiv din iarna 2023-2024 cu următoarele comune din Bistrița-Năsăud, Cluj și Suceava:
- Maieru – 47.000 de lei
- Rodna – 85.200 de lei
- Poiana Ștampei (Suceava) – 58.000 de lei
- Coșna (Suceava) – 100.000 de lei
- Mihai Viteazu (Cluj) – 167.500 de lei
- Ilva Mică – 36.000 de lei
Primăria Bistrița a alocat peste 800.000 de lei pentru iluminatul festiv, suma fiind dublă față de anii trecuți.
”Suma pentru iluminat festiv este 821.554 de lei. Este mai mare ca cea de anul trecut. În 2021 eram în pandemie, am mers pe o sumă modică. În 2022, tot orașul era un șantier, iar acum stăm ceva mai bine sau mult mai bine. Ne așteptăm ca la nivelul lunii decembrie orașul să arate mult, mult mai bine decât a arătat înainte de deschiderea acestor șantiere, lucru care presupune un iluminat festiv mai curajos pentru sărbătoarea Crăciunului, a Anului Nou până la Sf. Ion”, a explicat primarul Ioan Turc.
Deja, au fost montate ornamente pe stâlpii de pe Bulevardul Independenței și se lucrează și în centrul istoric. Potrivit tradiției din ultimii ani, luminile de sărbătoare vor fi aprinse la Bistrița în ziua de Sfântul Andrei (30 noiembrie).
Rog TIMP ONLINE sa faca niste poze si in Piata Centrala in spatele Bisericii Evanghelice sa vada bistritenii ce mizerie de amenajare a reusit sa faca Primaria orasului nostru.
Nu demult s-a terminat santierul din jurul bisericii si mai marii orasului au facut-o si pe asta in premiera.
Au imprastiat multe masini de pietris si au blocat trei alei pietonale (trotuare) cu acest material.
Aleea principala care leaga Sincai de Pietonal este blocata in dreptul locului unde anii trecuti erau casutele care acuma sunt mutate in prezent in Pietisor.
Pe urma au trasat pe covorul scump tip rulou de iarba cu vopsea si in spatele altarului NE au trantit niste borduri mari si pietre si au latit locul cu acest sort.
Cica nu incapea PATINUARUL.
De fapt Primaria incalca chiar ea Hotararea de CL 153\2009 sectiunea I Obligatii privind intretinerea domeniului public. unde la art 2. se spune clar ca nimeni nu poate depozita direct pe trotuar nici un fel de materiale, se excepteaza doar materialele de constructii ambalate ,in nici un caz imprastiate.
Am anuntat Politia Locala sa ia masurile necesare deblocarii trotuarelor si aducerea la starea initiala.
Am vazut-o si pe asta, adica cetateanul este piscat cu amenda cand greseste iar Statul prin Primarie isi face de cap cand se trezeste in fiecare dimineata cu noi surprize facute fara judecata.
Pai de ce nu te-ai dus la dezbateri publice? De ce nu i-ai spus la prietenul tau Tetcu promovat Director Tehnic cum sa faca. De ce nu ai transmis nemultumirile prin consilerul tau Ciobanica? Sau direct primarului, pe care il adulai si-l ridicai in slavi pana mai ieri. Acum behai aici degeaba cum ziceai mai ieri despre comentatorii de pe ToL, ca sa iei plusuri. Fii consecvent dl ecologist.
Scuze, din graba am gresit la PATINOARUL.
Cu multumiri.
…nici o problema, s a inregistrat!
Nu înțeleg , oameni ăștia din primărie prin directori, primar, vice ,administrator nu iubesc deloc natura.
Au pavat până lângă bieții copaci pe când puteau foarte bine sa lase o banda verde intre puste și trotuarul „valurile Dunării” pe care nimeni nu îl vede.
Oare șefii din primărie ce naiba vad?
Ce îi preocupă în afara de funcții, sporuri, salariile?