Târgul de produse locale de lângă Biserica Evanghelică s-a desfășurat și sâmbătă în condiții de securitate sanitară și distanțare socială. Dacă unii dintre fermieri au adus cutii în care cumpărătorii sunt sfătuiți să lase banii, fără ca cel care vinde să îi mai atingă, alții au trecut la pasul următor.
Chef Nina Rus de la Păstrăvăria Rin Romuli este prima care acceptă plata cu cardul, iar sâmbătă circa 20 de persoane au optat pentru această variantă.
”Ne-am gândit să venim în întâmpinarea clienților noștri și să le oferm oportunitatea să plătească cu cardul. Deja multă lume vrea să plătească cu cardul, mai ales când vede POS. E un mod de a ne adapta regulilor. Cred că toți producătorii își vor lua POS. Nu e nu știu cât de complicat. Trebuie mers la o bancă unde are cont și primește acest aparat. Costurile nu sunt mari, chiar sunt comisioane foarte mici și e super ok. Banii intră automat în cont și totul e în regulă”, a spus Nina Rus.
Grigore Creța din Ruștior nu s-a dotat deocamdată cu un astfel de aparat, dar clienții săi sunt îndemnați să lase banii într-o cutie.
În general, lumea a respectat distanța de 1,5 metri, indicată prin săgeți și a purtat mască.
Nu s-ar putea organiza acest targ si duminica ?
Tare de tot. Am ras bine
Ducule râzi dar nu e râsul tau!
Nota 10 pentru toți acei omeni care cumpără produse rominesti Nu dam bani decât la poporul român care muncesc în agricultură 10 10 10 de trei ori
Piața micilor întreprinzători e foarte flexibilă. La asta ar trebui să aibă o reflecție administratorii educați à la Văcăroiu, dinozaurii economiei planificate..şi care administrează încă bugete publice.
Oameni ăștia lucrând , le vin ideile bune, tot respectul pentru ei. Trebuie felicitați dar mai ales susținuți.
În timp o sa înțelegi. În multe țări oamenii practic nu mai folosesc banii fizici.