Social

Lacul Lala Mare

Lacul Lala Mare este cel mai mare lac din Munții Rodnei și reprezintă o destinație turistică ideală pentru sezonul cald îmbinând peisajul impresionant cu răcoarea lacului din care pasionații pot pescui păstrăvi.

Lacul Lala Mare este situat într-o zonă absolut superbă din Munții Rodnei și face parte din Rezervația mixtă “Ineu-Lala”.

Lacul mai puțin cunoscut de către turiști este un lac glaciar în care se varsă râul Lala ce izvorăște din lacul Lala Mic și în care păstrăvii se simt la ei acasă.

Situat la o altitudine de 1850 m, sub vârful Ineu, lacul Lala Mare este cel mai mare lac din acești munți având o suprafață de 5637,5 metri pătrați cu o adâncime de 2 metri.

Pentru a ajunge la această destinație turistică este necesar să se străbată traseul ce leagă zona Bucovinei de Maramureș.

Deoarece la lacul Lala Mare nu se poate ajunge cu mașina este necesar un oarecare efort și rezistență însă, așteptările vor fi întrecute peisajele fiind neasemuite. Pe lângă peisajele mirifice turistul va putea să admire frumusețea rododendronilor ce cresc în zona lacului Lala Mare, o locație ideală pentru vacanță.

  • localizat în Munții Rodnei, sub Vârful Ineu
  • este de proveniență glaciară;
  • amplasat la altitudinea de 1.815 m;
  • cel mai extins lac glaciar din Munții Rodnei, având suprafața de 5.637mp;
  • mult mai puțin cunoscut decât fratele său din Munții Făgăraș, Bâlea Lac;
  • face parte din Rezervația Naturală Ineu – Lala.

http://www.dtr.ro

Etichete

1 comentariu

  • NU ESTE VOIE SA PESCUIASCA NIMENI …..DEOARECE LACUL LALA … ESTE IN REZERVATIA MONTANA RODNA….
    ESTE ADEVARAT CA SUNT PASTAVI DAR…. AR FI PACAT CA TRURISTII – PESCARI …. SA-I PRINDA SI SA-I OMOARE !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.