Actualitate

Se lansează manualul ”Cultură și Civilizație la Bistrița – carte pentru ciclul liceal”

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud găzduiește lansarea manualului ”Cultură și Civilizație la Bistrița – carte pentru ciclul liceal”.

Lansarea are loc joi 22 martie, ora 15.00. Evenimentul se va desfășura la Casa Argintarului, strada Dornei nr. 5. Invitat: conf. univ. dr. George Mândrescu.

Potrivit autorilor Vasile Duda, Corneliu Gaiu și Gunter Klein, pe parcursul celor 38 de capitole, care cuprind o selecție de texte istorice sau scrise de istorici despre Bistrița, aceștia au încercat să construiască ”o dezbatere bazată pe întrebări și răspunsuri care să genereze un exercițiu al dezbaterii și să impulsioneze dezvoltarea aptitudinilor necesare susținerii unui dialog civilizat pe marginea trecutului, a diversității etnice, a patrimoniului cultural”.

Manualul ”Cultură și Civilizație la Bistrița – carte pentru ciclul liceal”, completează seria auxiliarelor realizate de același colectiv de autori, dedicate opționalului de cultură și civilizație la Bistrița și editate pe parcursul anilor anteriori: manualul ”Cultură și Civilizație la Bistrița – carte pentru ciclul primar” (2012) și manualul ”Cultură și Civilizație la Bistrița – carte pentru ciclul gimnazial” (2015).

Această carte se adresează în special elevilor de liceu și face parte dintr-un proiect mai amplu pornit cu:

1. Colorează Bistriţa – carte de colorat (dedicată celor mici) carte ce poate fi descărcată de la adresa:
http://www.liceuldeartecbaba.ro/index.php?option=com_filecabinet&task=download&cid[]=8

2. Cultură şi civilizaţie la Bistriţa – manual dedicat claselor primare – format .pdf – poate fi descărcat de la adresa:
http://www.liceuldeartecbaba.ro/index.php?option=com_filecabinet&task=download&cid[]=3

3. Cultură şi civilizaţie la Bistriţa V-VIII – manual dedicat claselor gimnaziale – format .pdf   – poate fi descărcat de la adresa:
http://www.liceuldeartecbaba.ro/index.php?option=com_filecabinet&task=download&cid[]=27

4. Cultură şi civilizaţie la Bistriţa – manual pentru ciclul liceal (format *.pdf optimizat pt. online) – poate fi descărcat de la adresa:
http://www.liceuldeartecbaba.ro/index.php?option=com_filecabinet&task=download&cid[]=34

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.