Actualitate Recomandări

Legea antifumat, aplicată de Poliţia Locală. Cine sunt primii amendaţi

Poliţia Locală Bistriţa este cea care veghează la respectarea Legii nr. 349/2002 modificată pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Deja, agenţii locali au verificat 82 de firme cu sediile sociale sau punctele de lucru la Bistriţa şi au întocmit de 74 acte de control, precum şi o instituţie de învăţământ.

Potrivit raportului de activitate al Poliţiei Locale, până în prezent au fost aplicate doar trei sancţiuni contravenţionale dintre care una cu amendă în valoare totală de 100 lei şi două cu avertisment scris.

Cu avertisment scris a fost sancţionat contravenţional un taximetrist din Bistriţa surprins cu ţigara aprinsă în maşina de serviciu. Fapta a fost constatată pe Calea Moldovei de poliţiştii locali care patrulau prin zonă.

Tot cu avertisment scris a fost sancţionat contravenţional şi un bărbat din comuna Galaţii Bistriţei, satul Dipşa. În data de 05.04.2016, în jurul orelor 11:00, aflându-se în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, acesta a fumat o ţigaretă, „prin fapta comisă provocând indignarea cetăţenilor”, menţionează Poliţia Locală.

Prin legea antifumat se interzice „complet fumatul în unitățile sanitare, de învățământ, precum și cele destinate protecției și asistenței copilului, de stat și private”.

Întrucât a fost verificată şi o unitate de învăţământ şi nu s-au descoperit „probleme deosebite”, Timp Online reaminteşte că, în pauzele mari, toate străzile din preajma liceelor sunt pline cu elevi care fumează, aşa cum am relatat aici.

Și jandarmii Plutonului din oraşul Beclean au sancţionat fumatul în spaţii publice închise. Astfel, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 300 de lei.

1 comentariu

  • Pe cand politia locala o sa opreasca masina vreunui mare patron, care e inmatriculata pe firma…si el fumeaza la volan??
    Pe cand politia locala o sa inceapa sa faca ordine…sau dupa cum zicea Ponta…sa faca treaba?
    Cand v-a aplica amenzile legale, nu avertisment, adica din masina in mers, cu geamul intredeschis, iti face semn ca nu e voie – asta e avertismentul…
    Dar aici e statistica din rapoarte…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.