Social

Lemn confiscat de polițiști la Rodna

În cadrul unei acţiuni silvice, poliţiştii Biroului pentru combaterea delictelor silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică împreună cu specialiştii Gărzii Forestiere Judeţene Bistriţa-Năsăud au efectuat controale şi verificări de specialitate la societăţi comerciale de exploatare şi prelucrare a materialului lemnos de pe raza judeţului.

În urma acestor controale, s-a constatat că o societate comercială de exploatare şi prelucrare a materialului lemnos de pe raza comunei Rodna deţinea în depozit cantitatea de 21,54 mc de material lemnos, fără a avea documente de provenienţă legală.

De asemenea, cu ocazia extinderii verificărilor, s-a stabilit că în perioada ianuarie – iulie a.c. aceeaşi societate comercială ar fi expediat cantitatea de 13,36 mc de material lemnos, fără documente legale.

Astfel, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, conform Legii 171/2010, în valoare totală de 6.000 lei. Totodată, materialul lemnos în cauză, cu valoarea de peste 15.500 lei, a fost ridicat în vederea confiscării, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

 

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.