Social

Turist ceh, preluat de elicopterul SMURD după ce a căzut de pe o stâncă în Munții Rodnei (FOTO-VIDEO)

Un echipaj de prim ajutor SMURD, echipa de salvamontiști și SVSU Rodna au fost alertate după ce un turist din Cehia a căzut de pe o stâncă, de la aproximativ 20 de metri înălțime, la Valea Vinului, zona Vârful Tomnatic – Coasta Netedă.

Zona este greu accesibilă, ultima parte a traseului până la locul accidentului fiind impracticabilă autovehiculelor.

Bărbatul de circa 40 de ani, conștient, a fost dus la elicopterul SMURD unde a fost evaluat medical, după care a fost transportat la un centru de traumă din Târgu Mureș.

”Intervenţia a avut un grad de dificultate ridicat, ţinând cont de terenul greu accesibil si accidentat. Prin Dispeceratul integrat ISU-SAJ Bistriţa-Năsăud s-a ţinut în permanență legătura cu colegul de drumeţie al bărbatului rănit, care a primit indicaţii cum să menţină și să bandajeze victima, până la sosirea echipajelor de intervenţie. De asemenea, echipajele terestre au ţinut legătura cu elicopterul şi cu persoane de la locul solicitării. Toate echipajele de intervenţie au ajuns relativ în acelaşi moment la locul indicat, iar victima a fost stabilizată şi pregătită pentru a fi transportată pe cale aeriană la spital”, informează ISU Bistrița-Năsăud.

Foto-Video: ISU BN

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.