Actualitate

Leoni se pregătește să își formeze viitorii angajați încă de pe băncile școlii

Cel mai mare angajator din județ, compania Leoni, care deține două fabrici la Bistrița, intenționează să-și formeze singură viitorii angajați prin sistemul de învățământ dual și profesional. Elevii care vor face practică în fabricile de cablaje ale companiei vor beneficia de transport gratuit, de stimulente financiare și chiar de burse, potrivit unui comunicat al Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud.

Conform sursei citate, compania Leoni dorește crearea de specialiști în domeniile sale de activitate, pentru a-și asigura continuitatea activității și în viitorul mai îndepărtat, astfel că reprezentanților învățământului bistrițean li s-a transmis un pachet de oferte de colaborare pentru dezvoltarea învățământului dual și profesional.

Astfel, Leoni este dispusă să pună la dispoziție ateliere complet echipate cu mașinării pentru elevii care se pregătesc în domeniile menționate și chiar dispun de aparatura necesară echipării a două ateliere din școli.

De asemenea, pentru stagiile de practică efectuate în cadrul Leoni, elevii pot primi stimulente financiare, iar transportul le va fi asigurat. În plus, se ia în considerare și posibilitatea acordării unei burse de studii din partea firmei pentru elevii cu rezultate bune.

Urmează trecerea de îndată la procedurile necesare pentru ca elevii de clasa a X-a și a XI-a ai Liceului Tehnologic să poată începe cursurile aici chiar din anul școlar 2021-2022.

Vor fi urmate procedurile necesare pentru a putea include începând cu anul școlar 2022-2023 și celelalte două licee într-un parteneriat cu firma Leoni, iar stabilirea unui curriculum bine pus la punct reprezintă o prioritate.

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/4001071083355685
Etichete

6 comentarii

  • Domnilor, masca o purtați doar la vedere?
    Ne puneți doar pe noi sa stăm 8 ore cu masca pe gura în timp ce voi stați liniștiți fără mască.

    • Pentru a : Stimabile(a), am dat doar un exemplu, cum se procedeaza în alte tari civilizate… Dacă ai auzit ceva despre autoevaluare sau discernamant sau IQ este și mai bine! MNPop

  • Bacalaureatul nu este obligatoriu ! Totusi, ar fi cazul sa se implementeze si la noi, bacalaureatul (examenul maturitatii!) diferentiat…. E mult de povestit aici…nu e cazul dar esenta este ca, nu pot da admitere sau nu pot accesa facultati importante, doar absolventii bine pregatiti!! Si in acest fel,toti tinerii ,in functie de capacitati si abilitati se pot foarte bine incadra in societate! Fiecare ,unde merita ,ce-i place si cat il duce capul! Cu respect,MNPop

    • interesant…dar cine si ce suntem fiecare din noi sa ne dam cu parerea sau sa stim ce merita, ce le place sau cit ii duce capul pe altii…cred ca avem nevoie de ceva modestie totusi.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS