Actualitate

Liceul Agricol Beclean ar putea pregăti tractorişti. Există cerere, spune directorul

Directorul Liceului Agricol Beclean, prof. Mircea Florin Magdea, a declarat că intenţionează să organizeze în şcoala pe care o conduce învăţământ postliceal cu profil horticol, dar şi cursuri pentru tractorişti întrucât există solicitări în acest sens. Şi liceul din Teaca anunţă că se va întoarce la profilul pe care l-a avut în perioada comunismului din aceleaşi considerente.

Directorul Liceului Agricol Beclean, prof. Mircea Florin Magdea, a spus, la şedinţa cu directorii de licee organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean, că intenţia sa este aceea de a promova învăţământul profesional agricol.

„În viziunea noastră, ar fi foarte oportună existenţa, la noi, a învăţământului postliceal pe domeniul horticol. Zona Becleanului e una legumicolă, iar în perioada 2014-2020 se vor putea accesa o grămadă de fonduri europene. Prima cerinţă pentru fermieri ca să poată accesa fonduri este să aibă studii în domeniul agricol. În aceste condiţii, noi ne-am propus să facem o postliceală pe domeniul horticol fiindcă domeniul cuprinde o paletă mai largă, şi protecţia mediului, şi agricultură. Noi avem bază materială avem şi o putem îmbunătăţi. Eu cred că vom atrage mulţi elevi pe zona respectivă”, a spus directorul Liceului Agricol Beclean.

El a adăugat că există foarte multe cereri, mai ales din zona Văii Someşului, pentru instruirea elevilor să ajungă tractorişti. „Din păcate, nu se mai poate. Se consideră că deţinătorul unui permis categoria B poate conduce şi un tractor, fără recorcă, e adevărat. Primăria Salva, de exemplu, ne-a cerut să şcolim tractorişti. Sună ciudat, dar nu avem profesionişti în domeniul acesta. Eu cred că putem aduce un maistru să facem şi şcoală de şoferi pentru că avem posibilitatea să-i învăţăm să conducă tractorul. E o cerere mare în acest domeniu”, a spus Magdea.

Directorul Liceului Teoretic „Constantin Romanu Vivu”, Iacob Niculai, a spus că şi şcoala pe care o conduce vrea să se orienteze spre învăţământul agricol. „Noi discutăm despre speacilizări în domeniul agricol având în vedere că, la Teaca există acest potenţial, însă depindem foarte mult şi de baza materială pe care vom reuşi să o punem la punct până în 2015. Am discutat acest aspect şi cu autorităţile locale, se doreşte acest lucru, deci s-ar justifica reînfiinţarea profilului.

3 comentarii

    • Sunteţi liber să citiţi lucruri care vă interesează. Nu-mi amintesc să vă fi bătut la uşă ca să vă vâr pe gât o ştire. Aş putea la fel de simplu să vă spun că m-am săturat de toţi Ionii care semnează, ca nişte laşi, cu psedonim şi că mi-e scârbă de laşitatea lor. Vă place mai mult?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.