Actualitate

Liceul Tehnologic de Servicii Bistriţa a arborat un steag cât şcoala de mare!

Un steag imens a fost arborat pe clădirea Liceului Tehnologic de Servicii Bistriţa de pe Bulevardul Republicii. E felul în care conducerea şcolii şi elevii de aici înţeleg să celebreze Ziua Naţională a României. Şi Colegiul Naţional "Andrei Mureşanu" a etalat culorile naţionale pe clădire într-un mod de-a dreptul artistic.

De 1  Decembrie sărbătorim Ziua Naţională a României, anul acesta într-o zi de duminică. Aşa se face că toate instituţiile, inclusiv şcolile s-au pregătit să o serbeze aşa cum se cuvine încă de vineri. Peste tot, pe clădiri şi pe străzile din oraş, au fost arborate drapele. De departe însă, cel mai impresionant este steagul de la Colegiul Tehnologic de Servicii Bistriţa. Drapelul acoperă toată clădirea de la etajul al doilea până la parter. Trecătorii sunt umiţi şi mulţi se opresc să fotografieze steagul de-a dreptul impresionant.

Şi Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”, care poartă numele poetului revoluţionar care a compus versurile imnului, s-a pregătit pentru Ziua Naţională. Pe clădirea de la stradă, tricolorul porneşte dintr-un capăt în celălalt formând un  arc deasupra intrării.

Ziua naţională a României a fost între 1866-1947 ziua de 10 mai, apoi, între 1948-1989 ziua de 23 august. Prin Legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată de preşedintele Ion Iliescu şi publicată în Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990, ziua de 1 Decembrie a fost adoptată ca zi naţională şi sărbătoare publică în România. Această prevedere a fost reluată de Constituţia României din 1991, articolul 12, alineatul 2. Opoziţia anticomunistă din România a pledat în 1990 pentru adoptarea zilei de 22 decembrie drept sărbătoare naţională, fapt consemnat în stenogramele dezbaterilor parlamentare.

steag servicii 2 Andrei Muresanu steag 3 Andrei Muresanu steag 2 Andrei Muresanu steag 1

4 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.