Actualitate

Liceul ”Tudor Jarda” va deveni Colegiu de Muzică

Consiliul Local Bistrița are pe ordinea de zi a ședinței din 19 aprilie și emiterea avizului consultativ în vederea acordării titlului de ”Colegiu” pentru Liceul de Muzică ”Tudor Jarda”.

În conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Educaţiei Naționale, cererea pentru acordarea titlului de Colegiu naţional va fi însoţită obligatoriu de avizul consultativ al autorităţilor administraţiei publice locale/ judeţene, după caz.

Printr-o adresă trimisă Primăriei Bistrița, conducerea unităţii de învăţământ solicită schimbarea denumirii acesteia în Colegiu de Muzică ”Tudor Jarda”.

În expunerea de motive a proiectului, municipalitatea explică:

”Liceul de Muzică „Tudor Jarda” are o istorie demnă de consemnat în peisajul cultural bistriţean, având 95 de activitate şi 50 de ani de învăţământ specializat în muzică şi fiind cunoscut naţional pentru rezultatele şi performanţele sale muzicale. De asemenea, este un un permanent centru de formare profesională, unde generaţii întregi de absolvenţi au confirmat calitatea pregătirii, având o medie de 10 premii internaţionale şi 36 de premii naţionale pe an la concursurile şi olimpiadele de profil muzică sau pedagogic şi rezultate la examenele naţionale peste media naţională. De-a lungul timpului personalităţi marcante au studiat aici: Tudor Jarda, Liviu Rebreanu, Ovidiu Purcel, Ştefan Pop, Anita Hartig, ultimii doi fiind declaraţi cetăţeni de onoare ai municipiului Bistriţa.

Documentaţia depusă a respectat criteriile de acordare a titlului de Colegiu unităţilor de învăţământ preuniversitar conform Ordinului Ministerului Educaţiei Naţionale, respectiv: contribuţia deosebită privind dezvoltarea învăţământului, ştiinţei, culturii şi sportului al nivel local, regional, naţional şi/sau internaţional; activitatea educativă, pedagogică şi ştiinţifică desfăşurată şi performanţele profesionale înregistrate de elevii unităţii de învăţământ reflectate în rezultatele obţinute la concursurile specifice naţionale şi/sau internaţionale; 95 de ani de activitate; calitatea personalului didactic titular în anul şcolar 2017-2018; calitatea absolvenţilor unităţii de învăţământ; existenţa a cel puţin 2 niveluri de învăţământ acreditate care să funcţioneze în unitatea de învăţământ, cu statut de liceu teoretic sau liceu vocaţional în ultimii 5 ani; proiecte cu finanţare externă relevante pentru dezvoltarea unităţii de învăţământ, în ultimii 5 ani”.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.