Actualitate Recomandări

Liderul TNL Bistriţa, Doru Rus: Preşedintele a ales varianta comodă, liberalii, reacţii întârziate

Preşedintele organizaţiei Bistriţa a Tineretului Naţional Liberal, Doru Rus, se declară dezamăgit de ce s-a întâmplat, miercuri, la Palatul Cotroceni când Preşedintele României a desemnat-o pe Viorica Dăncilă premier, dar şi de lipsa de reacţie a liberalilor. Într-o postare pe Facebook, el a scris următoarele:

„Nu am experiența zilelor Revoluției, dar ştiu că tinerii au fost primii pe baricade şi s-au jertfit pentru libertate. Nu am experiența mineriadelor, dar ştiu că tot tinerii au fost victime. Când este vorba de luptă, tinerii sunt mereu în prima linie, dar după aceea hotărăsc cei cu experiență. Cine nu are bătrâni să-i cumpere, dar fără tineri, de unde putere?

Nu sunt specializat pe discursuri mobilizatoare. Sunt specialist în tăcere, lăsându-i pe alții să vorbească în locul meu, pentru că am fost educat să acumulez experiență înainte să vorbesc. Ca orice tânăr am acumulat frustrări şi mi-am muşcat buzele de furie când entuziasmul meu depăşea cotele de inundație ale discernământului politic. Liberal fiind, am înțeles că pot vorbi liber fără teama de a fi supus unor rigori de partid. La urma urmei, Partidul Național Liberal nu este o instituție militarizată ca altele. De aceea am şi ales să fie liberal. Vorbesc acum. Ia uite, vorbeşte mutul, vor spune mulți colegi de-ai mei cu funcții. Ultimele zile m-au făcut să îmi înving temerile. Dacă unii care nu ştiu limba română, care se ascund în spatele unei utopii precum programul de guvernare vorbesc şi îmi hotărăsc drumul în viață, cred că am dreptul să vorbesc. Nu mă interesează tăcerea celorlalți. Vreau să mă eliberez de toate gândurile negre şi să transmit un mesaj. Aşa cum pot. Vreau răspunsuri. Pentru mine, pentru ceilalți tineri care se zbat să învețe pentru un trai mai bun şi care văd cum ipocrizia, furtul, şmecheria sau golănia nu mai sunt defecte, ci calități româneşti.

Mi-e ruşine că a venit primul ministru al Japoniei şi l-am tratat cu spatele. Mi-e ruşine ca român când guvernul, în loc de stabilitate, a devenit un obiectiv turistic pentru neaveniți. Liberalii mei au avut reacții întârziate, deloc sau fără fond. Preşedintele României a ales varianta comodă, a unui calcul parlamentar, deşi numai legalitatea nu o mai respectă Liviu Dragnea şi ai lui.

Doream ca tânăr să văd că preşedintele țării, ce vine din partidul unde am fost colegi, să-şi rişte confortul prezidențial pentru un entuziasm popular. Adică să ne dea speranțe că România poate deveni pământul unde să trăim normal.

Desigur, colegii liberali cu experiență o să-mi explice că a fost bine gândită politic mişcarea. Că tăcerea din organizația din Bistrița-Năsăud a fost calculată, gândită ca o reacție ce va duce ..hăt, departe, spre victoria finală şi înfrângerea PSD care distruge țara. Perfect. Îi rog pe şefii mei liberali să răspundă ei prietenilor mei, cunoscuților, celor din familia mea, oamenilor care ştiu că sunt penelist şi care mă întreabă sarcastic: Ce faceți, liberalilor? Ați amuțit? De ce nu faceți nimic? De ce?

Răspunsul meu s-a bazat pe ceea ce v-am scris aici. Nu cred că m-a crezut cineva. Poate voi sunteți mai credibili, dragi colegi de partid. Între timp, doi prieteni, tineri, au hotărât să plece din țară. Atât am avut de spus. Ştiu că este puțin. Dar mai mult decât deloc”

12 comentarii

  • Nu stii cum sa “evadezi” la un alt partid politic? “Ti-a ajuns cutitul la os ? “ Asta e cea mai buna strategie : ii critic pe ai mei dupa care ori sunt apreciat de ei , ori ma fac ei sa plec.. Majoritatea tinerilor au gandit ca si tine, daca ai da un search pe facebook , o sa vezi ca multi si-au scris nemultumirile.. Toti vreti sa atrageti atentie prin a critica dar sa facem ceva concret , noi domnul X sau doamna Y nu facem.. Ii criticam pe altii ca nu fac sau ca nu au facut. E dureros sa ajungi sa iti critici colegii de partid fara sa fii avut o discutie privata cu ei . Un partid care functioneaza se aseaza la “masa tacerii” si isi spun ofurile. Succes , sper ca pe viitor colegii tai sa iti asculte ofurile si sa nu mai fii nevoit sa iti pui singur intrebarea “de ce”? ,” de ce colegii mei au procedat asa? . “

  • Iohannis e constient ca n-aveti nicio sansa . Cu actuala conducere ? Sa fim seriosi . Vei vedea ca-ti va fi foarte greu , daca esti un tanar cu un caracter puternic si cu o educatie pe masura , sa ramai in politica de rahat facuta in Romania . Ai sanse sa promovezi doar daca esti un executant perfect si doar daca excelezi in prostie . Daca nu intrunesti aceste ” calitati ” , urmeaza un alt drum . Nu te murdari .

  • Tinere, cu toata simpatia si prietenia pt. PNL va spun ; ASCUNDETI-VA ! Sa vad ce nominalizare o sa aveti in 2019 pt. alegerea presedintelui. Tot de IOHANNIS o sa va agatati. Altul mai vertical nu aveti de unde scoate. Eventual pe FLORIN PIERSIC daca va mai fi in viata.

  • Ați fost reprezentați la discuțiile de la Cotroceni prin secretarul general care era interesat, se pare doar să facă poze și să le posteze pe Facebook. Acuma sunteți buni la comentarii. De ce nu ați venit cu o soluție concretă, de e exemplu Robert Sigartău prim ministru, de ce nu v-ați asumat guvernarea? Președintele e mediator.

  • La situatia actuala presedintele a ales cea mai buna varianta pentru a nu tergiversa o criza politica deja existenta care a dus pretul leului la cel mai jos nivel ,si robor la 2%,cum sa iti asumi guvernarea fara o majoritate parlamentara ?nu mai vorbiti daca nu cunoasteti constitutia ,art 103 (Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-mi­nis­tru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea ma­jo­ritate, a partidelor reprezentate în Parlament.) fara majoritate in parlament nu ai nici o putere de a investi un guvern.In consecinta a ales varianta corecta pentru acest moment in ciuda faptului ca pierde popularitate ceea ce e de apreciat .In rest la fel de rusine mie si mie ca a venit Prim Ministru Japoniei cu o echipa formata din 20 de lideri in business potentiali investitori si au plecat cum au venit .De tineri cred ca fiecare avem cel putin 2,3 prieteni care pleaca anual din tara .Asta e cel mai trist sentiment .

  • gresit tinere domn liberal! De data asta chiar a actionat corect politic. Aruncarea tarii in haos doar ca sa va gadile voua orgoliul ciuruit de nereusite, nu era o solutie. Romania inseamna tot poporul nu doar simpatizantii unui partid. Daca asa va criticati presedintele, in loc sa il sustineti atunci cand actioneaza corect…….apoi dragilor, veti imbatrani degeaba impreuna cu PNL-ul intrat deja in stare de putrefactie.

    • Cu asemenea gândire gen ,,capul plecat sabia nu-l taie” poate unul să îmbătrânească, însă urât și degeaba. Ce veți lăsa moștenire copiilor și nepoților, o țară furată și nenorocită de o clică de mafioți care s-au oferit, chipurile , să vă ,,conducă” ? Continuați să complicizați cu aceste șandramale ale speciei umane și ignorați acești tineri , dar să nu plângeți în pumni , cât de curând , că ați făcut alegerea cea mai greșită dintre toate. https://youtu.be/a_bTZC8HARo

  • A facut foarte bine ca le-a jucat cartea celor de la PSD… acum trebuie doar sa asteptam (e o chestiune de timp) sa cada in ridicol si in haos tot PSD-ul. 😉 De data asta, si-au inghitit propriul cartof fierbinte rosiorii… :))))))

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.