Economie

Linia Verde cu autobuze electrice, în imagini

Lucrările din proiectul cu bani europeni Linia Verde sunt în plină desfășurare la Bistrița. Municipalitatea a prezentat pe Facebook, într-un clip video, traseul Liniei Verzi.

Pe lângă crearea rutei noi de transport public (Unirea/DN 17 – Calea Moldovei – General Grigore Bălan – Bistricioarei – Piața Petru Rareș – Piața Unirii – Dornei – Gheorghe Șincai – Independenței – Libertății – Viișoara/DN 17) operat cu vehicule electrice, în proiectul cu fonduri europene ”Linia Verde de transport public utilizând mijloace de transport cu motor electric sau hibrid cu normă de poluare redusă” (88,9 milioane de lei, peste 18 milioane de euro) se prevede modernizarea părții carosabile pe anumite tronsoane şi a zonelor adiacente, prin remodelarea parcărilor, trotuarelor, spațiilor verzi și a pistelor de cicliști. Proiectul cu bani europeni implică, de asemenea, amenajarea a 42 de stații de autobuz curente și două stații terminale. Constructor este M.I.S. Grup.

8 comentarii

 • Pentru cei care s-au nascut in Bistrita sau alte orase cel putin la fel de mari (si sunt destule) a vedea un autobuz in miscare este cat se poate de banal. Faptul ca propulsia este electrica si nu cu combustie interna este un plus, dar raportat la aceste vremuri devine ceva firesc. Asa ca, in opinia mea, substratul acestui articol este pur propagandistic, menit sa mai destinda nervii (viitorilor alegatori) celor agresati de modul haotic si pompieristic in care se fac lucrarile. In rest, numai de bine …

  32
  9
 • Fabulos! Singurul mod în care se mai poate circula în Bistrița, de când au început hanoracele galbene de la primărie să scormonească orașul, este acesta: virtual, în minte, în videoclipuri. În loc să filmăm realitatea am plătit bani mulți ca să facem machete cu clădirile orașului pentru un video-game în care ne dăm cu autobuzul pe străzi goale într-un mediu virtual despre care zicem că e Bistrița. Se lucrează la filmulețul ăsta dinainte de a începe lucrările pe Șincai care încă nu era spartă.
  Lipsesc din Metavers omuleții. Pe noi, bistrițenii, când ne băgați în clip? Trebuie să mai trecem pe la primărie sau ne luați datele și chipurile de la evidența persoanei?
  În această minunată lume nouă în partea a doua a videoclipului, care urmează să apară anul viitor, 98% din bistrițenii virtuali vor merge la urne pe linia linia verde și vota cu liberalii. În afara Metaversului, realitatea este și va fi crâncenă. Secretul fericirii este însă cunoscut: nu priviți în sus!

  29
  4
  • daca tot ii ataci pe liberali, ma asteptam sa spui ceva si de pesedisti care au incropit pe genunchi proiectul Linia Verde.
   macar liberalii, dupa ce au venit la primarie, si-au tot batut capul sa repare aiurelile din proiect, ingropand retele de cabluri aeriene, schimband vechi conducte de apa, pavajul ieftin etc.
   nu privi inapoi, ca o sa vezi doar rosu in fata ochilor, e tot ce-ti pot spune!

   16
   26
  • Bah pesedistule bah, tu esti normal la cap? Tu esti atat de lucid in cat sa intelegi scopul video-ului? sau vezi doar ce ti se da la PSD? Ce drequ ma, toti analfabetii comenteaza pe ziarul asta, nu vi rusine ma leprelor, ca stati pe functii date de PSD….

   8
   20
 • Si linia 1 intra cumva in patrimoniu Unesco ?
  Trebuie sa ramana aceeasi din secolul trecut: cu capatul de linie fix in mijlocul cartierului (Stefan),intre blocuri; cu autobuzele care desi au scris pe ele Euro 6 „torc ” pe multi decibeli si cand merg si cand stationeaza.

  6
  4
 • Toate bune si frumoase , cu exceptia traseului. In legatura cu Linia Verde de transport public intre Viişoara si Unirea, cu mijloace de transport în comun cu motor electric, hibrid sau cu normă de poluare redusă, este evident că traseul ar fi trebuit reconsiderat in sensul evitării centrului istoric al orasului, unde străzile sunt prea inguste si nu permit amenajarea unor benzi dedicate transportului public prevăzute cu alveole pentru statiile de autobuz. De aceea, de la Poșta veche traseul ar fi putut fi deviat pe strada Gării până la bulevardul Republicii unde puteau fi amenajate fără probleme benzi dedicate pentru Linia Verde de transport public, inclusiv statii de autobuz moderne de unde pasagerii pot ajunge usor in centrul orasului pe traseul pasajelor amenajate recent cu bani europeni. De asemenea din bulevardul Republicii traseul Liniei Verzi poatea fi continuat in linie dreaptă pe strada 1 Decembrie si pe Calea Moldovei spre Unirea fără alte devieri intortochiate pe strada Bistricioarei.

  9
  3
 • În Unirea foarte frumos arata pista dr biciclete…zici ca ii după război, toate trotuarele is lasate ii jale mare,de 2 ani nu sa mai făcut nimica la pista de biciclete

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.