Actualitate

Lista celor 52 de școli din județ care pot cere până la 200.000 de euro pentru reducerea abandonului

Liceul cu Program cu Program Sportiv, Liceul de Arte ”Corneliu Baba”, dar și Școala Gimnazială nr. 4 Bistrița sau Școala Gimnazială Viișoara sunt pe lista celor 52 de școli din județ eligibile pentru granturi de până la 200.000 de euro fiecare pentru reducerea abandonului școlar.

Iată lista școlilor din județ, eligibile pentru a primi granturi:

Ca să primească acești bani, școlile trebuie să transmită declarație de intenție până la data de 17 ianuarie 2022. Aici găsiți formularul. Toate declarațiile de intenție vor fi evaluate, urmând ca unitățile de învățământ preselectate să fie invitate să depună o propunere de proiect care va include, în mod obligatoriu, și o analiză de nevoi.

”Banii pot fi folosiți pentru programe pe care unitățile de învățământ le propun: școală după școală, ore remediale one-on-one sau în grup, evaluarea dificultăților de învățare, planuri individuale de învățare, sprijin colegial între elevi, cercuri școlare, consiliere și orientare școlară, mediere, Programe „A 2-a Șansă”, activități outdoor, terapie prin artă, dezvoltare de materiale educaționale, comunități de practică, coaching, leadership, participare la cursuri specifice de formare continuă, parteneriate cu alte entități din mediu public–privat, acordarea de subvenții pentru susținerea elevilor în finalizarea învățământului gimnazial, susținerea colaborării cu părinții (inclusiv educație parentală), activități de dezvoltare a climatului pozitiv în școală, acțiuni de combaterea violenței, acțiuni anti-bullying, excursii, tabere, festivaluri, evenimente educaționale, activități nonformale, activități culturale comunitare, sportive, parteneriate cu alte școli, educație pentru sănătate, activități de networking școlar, și orice altă soluție fezabilă la nivel local“, a scris consilierul ministrului Educației, Radu Szekely, într-o postare pe Facebook.

Prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar vor fi acordate granturi în valoare de maximum 200.000 euro/școală pentru cel puțin 2.500 de unități de învățământ de stat, de nivel primar și gimnazial cu prioritate de intervenție ridicată, din lista celor 3.235 de școli eligibile identificate prin utilizarea Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație (MATE).

Unitățile de învățământ care vor beneficia de aceste granturi vor fi stabilite prin ordin al ministrului educației în luna ianuarie a anului 2022. Până la finalul lunii martie 2022, primele 750 de unități de învățământ vor beneficia de finanțare.

Foto: Școala Gimnazială Viișoara

1 comentariu

  • Am priceput acum de ce profesorii de la sportiv trimit ( dau afara)elevii de la ore pe motiv ca tușesc fără sa îi trimită la cabinetul medical al școlii ,iar ulterior observa ca sunt puși absenți la orele respective .
    Am avut aceasta problema cu fiica mea eleva la o clasa cu profil sportiv și abia acum înțeleg situația. Ei de fapt fac tot posibilul sa adune elevii absente ca sa fie eligibili pt acest proiect care o sa le bage bani in buzunare.
    Rușine Rușine Rușine

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS