Social

Localnicii din Rusu Bârgăului și-au strigat necazul în fața Judecătoriei Bistrița

Asociația Proprietarilor de Păduri Grănicerești Rusu Bârgăului, în frunte cu preotul Ioan Platon, a protestat la sfârșitul săptămânii trecute în fața Judecătoriei Bistrița, oamenii fiind nemulțumiți că magistrații au amânat din nou judecarea cauzei lor pentru data de 13 septembrie 2024.

Procesul, deschis în 2016, a ajuns la a opta amânare a judecății, ceea ce i-a nemulțumit pe oameni care au ieșit din sala de judecată, în semn de protest. .

”17 ani, s-au judecat grănicerii năsăudeni până au obținut o decizie irevocabilă de anulare a titlurilor de proprietate emise ilegal Comunei Josenii Bârgăului. Ar fi trebuit să urmeze retrocedarea, tot prin justiție: s-a reluat un dosar suspendat în anul 2006. Aproape jumătate din cei care au inițiat litigiile au murit în cei 20 ani de instanță. Cei rămași în viață așteptau încă o judecată rapidă a dosarului de retrocedare.

Un protest spontan a avut loc la Judecatoria Bistriţa, după ce instanța a amânat procesul din 15 martie 2024 la 13 septembrie 2024. Termenul anterior a fost 19 septembrie 2023. Două termene, într-un an de zile, într-un dosar de fond funciar din anul 2006, în care legea nu permite termene mai mari de două săptămâni !!! Dar, în naivitatea ei, inima românului nu poate fi niciodată înșelată! Nu ne lăsăm!”, a transmis Nostra Silva pe Youtube.

6 comentarii

 • Instanta trebuie trasa la raspundere pentru bataia de joc afisata fara scrupule in fata romanilor.
  Acesti dumnezei pamanteni nu au limite.

  57
  10
  • Bine ca iau PENSII SPECIALE mai mari decat salariile si nu fac nimic. Principiu „timpul sa treaca salariile sa curga si noi (judecatorii) sa fim sanatosi” functioneaza de minune. Nimeni nu are treaba cu ei, nimeni nu-i trage la raspundere, nimeni nu plateste pentru toate magariile care se fac in justitie si prostimea tace si doarme.

   37
   5
  • Oare de ce sunteți supărați?
   Dacă erau retrocedate celor ce deja au murit oare le luau cu ei?
   De asta sunteți supărați??
   Sau voi care sunteți in viața și vă zbateti pentru ceva ce nu e al vostru ,ceva ce nu vă aparține credeți că voi veți lua ceva?
   Dumnezeu a lăsat pădurea pentru toată lumea, a făcut codrul sa ne bucuram toți de el nu sa ne zbatem prin instanțe.
   Il mai vad și pe acel preot ca urlă ca în gură de șarpe, când el trebuie sa indemne lumea la pace și bunăstare intre noi toți..
   Părinte invata-ne sa facem averi in ceruri nu aici pe pământ
   Rușine sa vă fie tuturor in frunte cu POPA

   28
   12
 • Nu se aud deloc proteste pentru podul peste raul Bistrita distrus,care ingreuneaza rau de tot deplasarea inspre si dinspre Valea Poienii.,Dorolea,Cusma….deci cati ani se va tergiversa repararea lui si tragerea la raspundere a celor vinovati de distrugerea lui????

  35
  2
  • Cand s-a facut podul ala drumul nu era clasat ca drum public, era un drum de pamant care ducea intr-o pasune si a fost facut pe gratis din materiale recuperate si nu s-ar fi intamplat nimic rau daca nu se sapa haotic si fara control in avalul albiei. Astfel a coborat nepermis de mult talvegul raului si fundatiile au ramas in aer, suspendate.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.