Economie

Locuri unde vă puteți ascunde de căldură. Azi, o destinație de la poalele Munților Țibleș

Dacă pașii vă poartă vacanța aceasta spre Munții Țibleșului, opriți-vă și la Molișet, o localitate din comuna Târlișua unde, la umbra copacilor din pădure, vă puteți bucura de o afacere locală în domeniul ospitalității, deschisă de curând.

Zory Țibleșului se numește terasa deschisă de o localnică din Molișet, Zorica Zory, care a locuit o vreme și în Austria.

”Am poposit la noua terasă care a fost inaugurată de curând, locație în care au fost primiți deja cu dragoste, bucurie și ospitalitate, zeci de vizitatori. Locația o găsiți în Costeasa, după satul Molișet. Intenția noastră a fost să ieșim la un suc, apoi după ce am ajuns și am aflat că se servește și mâncare, am comandat atât mâncare, cât și înghețată și limonadă. Am avut parte și de muzică live! În curând va fi gata și spațiul de joacă pentru copii”, a scris interpreta Anda Horoba pe Facebook.

În această localitate se poate ajunge pe asfalt pe Drumul Comunal 38D, care leagă Agrieş de Molişet, o investiţie de aproximativ 10 milioane lei, finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, inaugurat în 2016. Drumul este o poartă importantă de acces spre Munţii Ţibleş, în condiţiile în care este legat de un drum forestier modernizat cu fonduri europene.

În zonă se află și Mănăstirea Greco-Catolică a Părinţilor Bazilieni Molişet, una dintre mănăstirile cu amenajările cele mai moderne în vederea primirii grupurilor de credincioşi doritori de rugăciune şi meditaţie departe de agitaţia cotidiană.

În prima duminică după Rusalii, aici se organizează un pelerinaj devenit tradiţional cu ocazia hramului mănăstirii.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.