Economie

Vânzările de apartamente, în scădere. Cât costă cele mai ieftine și cele mai scumpe

În județul Bistrița-Năsăud s-au vândut în luna mai cu circa 20% mai puține apartamente față de aceeași perioadă a anului trecut și cu 30% mai puține față de luna anterioară, arată datele Agenției de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Potrivit ANCPI, în luna mai 2024, s-au vândut 92 de unități individuale, față de 132 în luna aprilie 2024 și 113 în mai 2023.

Și tot luna trecută, s-au tranzacționat 42 de terenuri agricole extravilane și două neagricole, 145 de terenuri cu construcții și 119 fără construcții, în total 407 imobile, mai puâine față de luna anterioară când s-au vândut 526 de imobile.

În luna mai a anului trecut, se vânduseră 84 de terenuri agricole și două neagricole în extravilan, 180 de terenuri cu construcții și 177 fără construcții în intravilan, în total 556 de imobile.

Conform site-urilor de vânzări, la Bistrița o cameră într-un cămin sau o garsonieră într-un bloc vechi pornește de la 21.000 de euro în zona Dragoș Vodă sau Gării și poate ajunge la 36.000 de euro pe Calea Moldovei.

Apartamentele cu două camere pornesc de la 40.000 de euro în blocuri precum sunt cele de pe str. Valeria Peter Predescu și ajung la peste 54.000 de euro în blocuri vechi.

Apartamentele cu trei camere pornesc de la 55.000 de euro în zona Lamă sau Decebal și pot ajunge până la 200.000 de euro în blocurile noi.

14 comentarii

 • Oameni si-au dat seama ca trebuie sa-ti traiesti viata nu sa investesti sa strangi averi… viata e scurta si daca nu calatoresti sa vezi lumea ai trait degeaba.

  41
  46
  • 1. Care viata sa ti o traiesti?
   Asta sau ailalta?
   2. CE LA MODA A DEVENIT…..sa calatoresti!!!!!!
   Doar cei fara imaginatie si fara iq au nevoie de …..calatorii sa inteleaga…ceva!
   In 1990 am fost in vest si nu am fost impresionat de nimic ….multe erau ca in filme sau cum ar spune azi un prieten….exact ca pe google maps!!!

   33
   47
  • @Blocul, Dacă mergi ca turist nu vezi deloc lumea vezi doar spoiala care este făcută intenționat pentru turişti să le ia banii la fraieri.

   51
   8
  • @Răspuns
   Ai fost în vest și nu ai fost impresionat de nimic? Louvre, El Prado, British Museum, Forumul Romei, Piața Trafalgare, chiar nimic-nimic?
   Sofisticatule.

   19
   24
  • @Darius, Toate locurile de care ai spus tu sunt o colecție amestecată giveci de furăciuni : una este să vezi coloanele egiptene pe malul Nilului şi alta să le vezi pe malul Tamisei.

   22
   8
  • Darius iacătă că am fost. La Louvre este snobismul pur maxim: Toată lumea se înghezuie să NU VADĂ Monalisa un tablou extrem de mic aşezat după nu ştiu câte straturi de ecrane de protecție astfel din cauza reflecției lumini nu vezi nimic însă în spatele peretelui este o sală mare cu tablouri extrem de mari aproape goală. Snobi au impresia că au văzut Monalisa după care pleacă din muzeu că nu-i interesează nimic. Dacă urci la etaj la Rebrand şi ceilalți olandezi poți sta să admiri lucrările liniştit că nu este acolo absolut nimeni.

   16
   3
  • Nu, oamnii sunt sunt fara minte și consumă in loc sa își asigure bătrânețea, chiria = sclavie și asta se vrea sa fim sclavi că sa meargă economia și să aibă firme că Vonovia prosti care sa stea in chirii..luati-va o casa modestă pt locuit mai luați una doua trei pentru închiriat nu aruncați banii pe excursii, independenta financiara e frica patronilor și fericirea supremă a celor care o obtin

 • Apartamente pe toate dealurile si cand vi in oras trebuie sa stai in trafic cand te grabesti. 200 nu da nimeni, sunt pe piata de mult timp. Nu s-au vandut la 140 – 160 de mii euro dar le-au scumpit ca poate le vand la 200 de mii euro.

  35
  38
  • Oricum pe deal este categoric mult mai confortabil să locuieşti decât în hrubele şi în înghesuiala imposibilă plină ochi de cocalari din Centru bonus bețivii din Centru Vechi.

   31
   12
  • Una e să mergi la servici dintr-un bloc din oraș și altă e să cobori de pe deal , când dai piept cu traficul…

   7
   19
  • Stane în centru merg la ” servici ” doar bujetari . Eu dacă nu aş fi silit să îmi duc copii la şcoală nu aş avea ce căuta în jegul din centru. Acolo unde locuiesc am tot ce îmi trebuie singurul lucru ce îmi lipseşte este un Aeroport să pot lucra mai uşor cu partenerii din străinătate.

   19
   7
  • @dysneyland

   Daca vrei „sa vezi lumea” LOW-COST, nu-ți trebuie decât un măgar, o căruță ( și 1 dram de țăcăneală) :
   Vizionează Călătoria din🇨🇵 Franța spre Palestina🐕 „Povestea uimitoare a familiei cu 4 copii care străbate două continente, în căruţa trasă de 🐴măgar” pe YouTube
   https://youtu.be/hK0xFp47eUw?si=Bma0aNgJd_A7-VpE

 • În 2019 m2 era 700€ în Bistrița. iar dobânzile în jur de 2%.
  Rată la bancă era de 1500 lei/luna.

  Acum agențiile imobiliare cer 1250 €/m2 iar dobânda la credit este de 6-7%.
  Rata la bancă este de 3000 lei/lună.
  Normal ca lumea se ferește să ia credit.

  Pt ca rata lunară să scadă sub 3000 lei/luna trebuie ca prețul apartamentelor să scadă sau ca dobânzile să scadă!

  25
  4
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.