Actualitate Economie

Locurile de parcare din centru dispar unul câte unul. Au rămas doar cele pentru angajaţii Primăriei

Cine vrea să ajungă în zona centrală a Bistriţei trebuie să dea nişte ture bune pe toate străzile cu sens unic pentru a găsi un loc de parcare. Primăria a decis să mute scena de pe pietonal pe o stradă, aşa încât accesul în parcare este blocat şi aici. Opearţiunea scena vine după stâlpişorii de pe Titulescu. Singura parcare liberă e cea de la Primărie, dar aşa cum se ştie e "rezervată" şi bine păzită.

E greu de înţeles de ce în oraşul Bistriţa municipalitatea nu a interzis încă traficul auto. Ar trebui să o facă începând de la Viişoara, până la Unirea şi Sigmir. Să nu mai aibă nimeni voie să circule cu maşina în acest oraş în afară de politicieni şi funcţionari deţinători de 4×4 şi cel mult maşini ale Armatei la parada de 1 Decembrie. În rest, dacă tot nu avem străzi, nu avem centuri ocolitoare şi nu avem nici locuri de parcare, de ce să mai ardem gazul de pomană rotindu-ne în jurul Pieţei Centrale ca sateliţii în jurul Pământului?

Locuri de parcare nu se găsesc aproape nicăieri în Bistriţa, dar în zona centrală efectiv nu ai unde să opreşti maşina. De când nu se mai plăteşte taxă de parcare, toată funcţionărimea de la Primărie blochează de la 8.00 la 15.30 toate locurile de parcare din jurul Bisericii Evanghelice şi de pe Gheorghe Şincai. Sunt bugetari, au maşini mari şi scumpe, au şi drepturi. Ca şi cum asta nu ar fi de ajuns, zi de zi municipalitatea mai muşcă din câte un loc unde putea opri şi şoferul de rând. Zilele acestea, scena de pe pietonal a fost mutată taman în faţa băncii care are sediul vizavi de Biserica Evanghelică. Am încercat să aflăm de ce.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistriţa, Mihai Ruşti, ne-a bâjbâit nişte explicaţii, sfătuindu-ne să vorbim mai bine cu domnul primar fiindcă lui i-ar aparţine toate deciziile. „Domnul primar a decis să fie mutată scena pentru a face loc acelor căsuţe din lemn pentru târgul de Crăciun, pentru orăşelul copiilor. Mai bine vorbiţi cu dânsul”, ne-a spus Ruşti.

Aşadar, decizia îi aparţine edilului care are loc de parcare rezervat şi păzit de gardienii de la Primăria Bistriţa. Dacă îndrăzneşte cineva să oprească pe locul lui, îl paşte aproape închisoarea. Ce contează că alţi şoferi plătitori de taxe şi impozite – inclusiv de abonamente de parcare în tot oraşul – nu au unde opri maşinile? Se pare că, în acest oraş, administraţia aplică şi ea cu succes politici de tipul „să luăm tot şi să nu dăm nimic în schimb”. Mai precis, să luăm de la şoferi taxe şi impozite, accize pe carburant, taxă de drum, abonament de parcare şi să le punem în mijlocul drumului o scenă aşa, în ciudă, o scenă pe gustul celor care nu au maşini şi nu plătesc nimic. Absolut aberant!

În momentul în care blochezi accesul într-o parcare amenajată şi la o stradă publică, ar trebui să-i oferi omului o alternativă. Actuala conducere a Primăriei Bistriţa a oferit drept alternativă linii trase pe şosea şi stâlpi pe strada Nicolae Titulescu. Concomitent, continuă procesul de montare a căsuţelor din lemn pe pietonal în ciuda şi defavoarea comercianţilor de pe centru, într-un continuu proces de sfidare a plătitorului de taxe şi impozite şi de favorizare a asistaţilor social. Sărbători fericite, stimaţi contribuabili!

Cristiana Sabău

parcare blocata 2 parcare blocata 4 parcare blocata 3 casute

4 comentarii

  • Centrul orasului Bistrita este sufocat de tot felul de inutilitati pe care primarul cu mintea lui limitata le inghesuie aici.Cea mai idioata gaselnita a fost amplasarea „cortului de cultura” in in Piata Centrala, exact in mijlocul drumului, blocand latura estica a pietei, de parca nu ar fi fost alte locuri mai aerisite in tot orasul. Acum a mutat si scena de pe pietonal pe latura sudica a Pietei Centrale, blocand total accesul auto spre pietonal. Si pentru ca prostia sa fie maxima, vrea sa aglomereze Pietonalul cu casute pentru targul de Craciun, in timp ce la cateva sute de metri, aleile parcului proaspat renovate stau goale, fiind total nefolosite pe timp de iarna, cand ar putea gazdui atat targul de Craciun cat si oraselul copiilor. Pana unde poate merge prostia omeneasca?

  • Oras medieval sasesc. Conducere boiereasca de ev mediu.
    Ma gandesc ca ar fi util daca marta si vinerea un sobor de preoti in straie aurite ar da ocolul scenei si casutelor spre mantuirea bistritenilor „de bine”!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS