Actualitate Social

Lucrări în jurul Bisericii Evanghelice, accesul interzis pietonilor. Şantier timp de un an

Circulaţia pietonală este oprită în jurul Bisericii Evanghelice din Bistriţa, unde se derulează lucrările subterane de execuţie a reţei de canalizare pluvială perimetrală celui mai important monument istoric al oraşului, valoarea acestora ridicându-se la aproximativ 1,7 milioane de lei din bugetul local.

5 lucrari canalizare biserica evanghelicaDin bugetul local pe anul în curs a fost alocată suma de 1.745.000 lei pentru aceste lucrări, care vor fi realizate de SC Serbis SRL. Termenul de execuţie a lucrărilor prevăzut în 6 lucrari canalizare biserica evanghelicaautorizaţia de construcţie este de un an (04.05.2015 – 03.05.2016).

În jurul Bisericii Evanghelice au fost montate garduri de protecţie şi au fost luate băncile, astfel încât accesul pietonal este oprit, mai puţin intrarea principală în Biserica Evanghelică, unde în acest an se vor desfăşura o serie de evenimente culturale.

Obiectivul de investiţii ”Reţea de canalizare pluvială perimetrală Bisericii Evanghelice” priveşte colectoarele de canalizare meteorică, drenurile şi căminele de vizitare pentru canalizarea meteorică şi pentru drenuri, urmând a se realiza în jurul obiectivului, cu descărcare în colectoarele de canalizare unitară existente pe strada Piaţa Centrală.

Toate lucrările proiectate sunt subterane. Apele meteorice colectate de pe şarpanta Bisericii Evanghelice sunt actualmente deversate pe spaţiul verde din jurul bisericii, acestea ajungând în pânza freatică de apă, fapt ce a condus la apariţia fenomenului de igrasie la pereţii bisericii şi la deteriorarea fundaţiei bisericii.

Odată cu realizarea lucrărilor de reparaţii capitale se va realiza şi un colector perimetral pentru preluarea apelor provenite de pe şarpanta bisericii, precum şi un dren perimetral pentru preluarea apelor provenite din pânza freatică de apă şi din infiltraţii, care sa conducă la scăderea nivelului apelor subterane în jurul bisericii.

2 lucrari canalizare biserica evanghelica 1 lucrari canalizare biserica evanghelica 3 lucrari canalizare biserica evanghelcia 4 lucrari canalizare biserica evanghelica

Eugen Gheorghe

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.