Actualitate

Lucrări reluate la pasajul pietonal subteran de pe Bd. Decebal

După efectuarea unei expertize din care a rezultat soluția tehnică, s-au reluat lucrările la pasajul pietonal subteran din zona Pieței Decebal, în cadrul proiectului de reconfigurare a axei de transport pe traseul str. Gării – b-dul Decebal – str. Andrei Mureșanu – str. Năsăudului din Bistrița.

Vor fi realizați 200 de piloni suplimentari în zona căilor de acces, urmând să fie utilizate, pentru rapiditate, trei foreze, dintre care una a sosit luni.

Această etapă va fi finalizată în jurul datei de 22 septembrie, după care vor demara lucrările pentru turnarea plăcii peste pasaj, în vederea deschiderii integrale a circulației auto pe axa reconfigurată de transport Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului, spune primarul Ioan Turc.

Pasajul va avea inclusiv lifturi și scări rulante pe componenta de urcare.

Reamintim că lucrările la pasajul pietonal subteran din Piața Decebal au fost oprite pentru o expertiză solicitată de Inspectoratul de Stat în Construcții în urma unei sesizări. “A fost finalizată expertiza, avem și soluția tehnică potrivit căreia pe zonele de intrare – ieșire trebuie să mai fie turnați niște stâlpi de susținere. Proiectantul spune că el a gândit suficient de bine soluția de rezistență, dar ca să nu mai treneze lucrurile, fiindcă te trezești la tribunal cu contraexpertiză și alte studii care ar trebui să elucideze probleme, am zis că mai turnăm niște stâlpi”, declara recent primarul Bistriței.

Proiectul cu fonduri europene ”Reconfigurarea axei de transport public pe traseul str. Gării – b-dul Decebal – str. Andrei Mureșanu – str. Năsăudului” (63,8 milioane lei, circa 13 milioane euro) constă în: realizarea de benzi dedicate transportului public, realizarea pistelor pentru bicicliști, reabilitarea trotuarelor, realizarea unui sistem rutier nou la partea carosabilă, realizarea unui pasaj pietonal subteran pe B-dul Decebal în zona pieței, iluminat public cu sistem de telegestiune, modernizarea stațiilor de transport public existente, realizarea de sisteme de monitorizare video. Capacități: stații de transport – 10, lungime piste bicicliști – 4.596 m, lungime trotuar – 4.435 m, lungime carosabil reabilitat – 2.347 m. Constructor este M.I.S. Grup.

13 comentarii

 • Acuma nu mai poate spune nimeni că nu au fost studiate toate detaliile zonei și nu mai au cei din vecinătate de ce se teme. Spor la lucrări constructorului și primariei mult succes să le urmărească șantierul.

  12
  58
  • Era foarte bine daca de la inceput ptoiectantu prevedea aceste coloane, asa zise suplimentare si ar fi consolidat peretii dinspre blocurile de locuit. Asa s-a pierdut foarte mult timp, cel putin 4-5 luni, care arunca termenul de finalizare si punere in functiune dupa 15 iunie 2024.

 • O lucrare fara rost… tot Bistrita va fi. Un sens girator era suficient. Sunt si alte intersectii in oras de acest fel si nu sunt pasaje subterane si totul este ok… este oras nu DN 1

  75
  10
 • Aceasta este doar în interesul Constructorului, cum nu se încadrează în timp ar fii trebuit sa sufere penalități financiare dacă se modifica proiectul obține o extensie de timp și bani în plus, oare cine este Constructorul?

  48
  4
 • Mai bine umpleți groapa cu pietriș, turnați un beton deasupra ,faceți un sens și gata problema,……nu are rost sa va chinuiți cu inginerii inutile!

  28
  2
 • 🤣 Dacă aici sunt aşa probleme atunci să vedeți ce circ ne aşteaptă dacă se va vrea să se mai facă prostia de pasaj subteran Gãrii-Tărpiului.

  43
  2
  • Mama lui de ,,Injiner” dificilă meseria asta. O să trăsneacă groapa exact cum s-a întâmplat și cu podul de la Beclean.
   Grea meseria de inginer. 😉

   8
   14
 • Astupați-l! Fie-vă milă de bistrițeni și băgați-vă mințile-n cap! Acoperiți-l cu pământ și lăsați-l îngropat. Mai bine mai târziu că de aia îi zice „mintea de pe urmă”. Nu vă adânciți și nu perseverați în încăpățânare și prostie împotriva tuturor!

  24
  3
 • Orasul are nevoie”ca de aer de centuri ocolitoare si de parcari iar „onorabilii astia”pun tichii de margaritare pe capu’ chelului…

  12
  20
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS