Actualitate

Lucrările de reabilitare și extindere a Liceului Tehnologic de Servicii Bistrița, aproape gata

Lucrările de reabilitare și extindere a Liceului Tehnologic de Servicii din Bistrița, realizate cu fonduri europene, vor fi finalizate într-o lună de zile, spune primarul Ioan Turc.

”Bistrița are nevoie de personal calificat în meserii precum: bucătar, cofetar-patiser, ospătar, frizer etc., iar derularea unui învățământ profesional de calitate necesită o bază materială modernă.


Prin urmare, la această unitate școlară, pe partea de reabilitare, intervențiile constau în: schimbarea învelitorii cu țiglă ceramică, înlocuirea pardoselii cu covor din PVC, ușor de igienizat și rezistent, montarea de elemente de tâmplărie cu măsuri speciale pentru securitate la incendiu, montarea de elemente de circulație a instalațiilor de schimbare a aerului viciat și recuperare de căldură, realizarea de pilaștri din polistiren pe fațade, termoizolarea podului, construirea unei rampe pentru persoanele cu dizabilități locomotorii și echiparea cu sistem de rampă mobilă a casei scării pentru accesul acestora la etajele superioare.

Pe partea de extindere, corpul nou edificat în continuarea clădirii existente crește suprafața desfășurată a unității de învățământ de la 1278 de metri pătrați la 2065 de metri pătrați. Construcția beneficiază de aceleași dotări, fiind amenajate și accesorizate săli cu mese, stații de gătit, electrocasnice etc., pentru ca elevii să-și desfășoare orele de practică în cele mai bune condiții.

Investiția totală pentru acest obiectiv, cu finanțare prin POR și bugetul local, este de 9.329.551,76 lei, fără TVA”, a menționat primarul.

5 comentarii

 • Chelner?! Păi cum lipsește? Asta e cea mai de succes calificare în județul Bistrița-Năsăud? De ce nu-i mai pregătim pe tineri pentru această frumoasă, nobilă, provocatoare și deschizătoare de mari perspective profesie?

  10
  5
 • Ce mai uniforme de șantier și-au tras! În poze, zici că-i Napoleon micuțul!
  Și, apropo, operatori multicar… de ăștia cine formează? Și meseria asta e căutată. Poți să conduci trenulețul Thomas, un partid, primaria… Dacă se face curățenie în curticică ar fi loc de manevră. Nu?!

  15
  1
  • tu daca ai condus vreun Ferrari vreodata asta te face automat sofer de Ferrari? daca ai operat cu cardul la vreun bancomat, esti operator bancar? cand schimbi vreo siguranta la tabloul electric inseamna ca ai devenit operator Electrica?
   dupa cum bine vezi, nu masinile pe care ai urcat la un moment dat iti fac traseul profesional. poti conduce un partid si primaria dupa un multicar sau un Lamborghini, asa cum se poate conduce alt partid si CJ-ul dupa ce ai condus notele de plata pe la mese.

   4
   10
  • consiglieru stie cum e…sunt doar etape in cariera lingvistica.Concluzia e ca dupa ce te ai inchinat la shurtzul de chelner poti sa lustruiesti si bideul in speranta ca ajungi primar sau conducator de partid.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS