Sănătate

Lucrările la Policlinica Năsăud se apropie de final. Când va fi inaugurată clădirea cu 14 cabinete noi

Lucrările de reabilitare la Policlinica oraşului Năsăud se apropie de final, anunţă administraţia oraşului. Investiţiile totale s-au ridicat la 3 milioane de lei cu o cotă de finanţare de 5% din partea bugetului local. Mai rămâne de cumpărat mobilierul şi computererele. Când va fi tăiată panglica inaugurală.

Potrivit Primăriei Năsăud, de curând a fost livrată aparatura pentru toate cele 14 cabinete medicale ce vor funcţiona în cadrul Ambulatoriului, urmând ca Spitalul Orăşenesc „George Trifon” Năsăud să cumpere computere şi mobilier. Banii pentru aceste investiţii au fost alocaţi de la bugetul local. Este vorba de 130.000 de lei. Cel mai probabil Ambulatoriul va fi inaugurat la jumătatea lunii viitoare.

Reamintim că Ambulatoriul este modernizat prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniul major de intervenţie 3.1.- Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate. În cadrul proiectului au fost realizate lucrări de recompartimentare interioară, de amenajări interioare, reparaţii la tencuieli exterioare, amenajări exterioare, lucrări de instalaţii termice şi electrice.

Spitalul orăşenesc a fost înfiinţat în 1950 ca spital de adulţi, în sistem pavilionar, fiind primul spital pe pe Valea Someşului Superior. Din 1973 a avut denumirea de Spital Orăşenesc, până în 2003 când a primit numele ”George Trifon”, în memoria celui mai longeviv director al spitalului. Unitatea asigură asistenţă spitalicească şi ambulatorie pentru peste 120.000 de locuitori, deservind 23 de localităţi de pe Valea Someşului Mare.

Ambulatoriul de specialitate este format din 14 cabinete: pediatrie, interne, neurologie, reumatologie, psihiatrie, chirurgie, ortopedie, oftalmologie, ORL, obstetrică-ginecologie, planificare familială, dermatologie, cardiologie, ortopedie copii.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.