Actualitate

Lucrările la vechea clădire a tribunalului, gata să înceapă. Ce va face Primăria pentru UTCN

Studenţii care au început anul acesta să înveţe la Extensia Universitară Bistriţa a Universităţii Tehnice Cluj-Napoca fac parte din generaţia care va asista la tăierea panglicii noului sediu ce va fi amenajat în locul fostului tribunal. UTCN a semnat deja contractul pentru modernizarea clădirii.

Prof. dr. ing. Daniela Popescu, prorectorul UTCN, a anunţat, la festivitatea de deschidere a noului an universitar 2018-2019, că a fost semnat contractul de finanţare în valoare de 3 milioane de euro pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea clădirii care se întinde pe 3000 de metri pătraţi.

„CJ ne-a dat în administrare pentru 45 de ani clădirea veche a Tribunalului Bistriţa-Năsăud, a treia clădire de patrimoniu ca importanţă din Bistriţa pentru care noi am scris un proiect pe zona de dezvoltare regională. Vestea bună este că am câştigat acest proiect, a fost semnat la Ministerul Dezvoltării Regionale săptămâna trecută. Zilele acestea va fi semnat şi de UTCN la Cluj. Este un proiect de trei milioane de euro pentru renovarea clădirii şi pentru dotarea laboratoarelor în aşa fel încât şi învăţământul care se derulează la Bistriţa să fie egal ca şi excelenţă cu cel de la Cluj. Până când veţi termina anul patru, cu siguranţă veţi asista la ceremonia de tăiere a panglicii pentru noua clădire care va fi renovată”, a spus prof. dr. ing. Daniela Popescu.

Totodată, prof. dr. ing. Virgil Ispas, directorul Extensiei Universitare Bistriţa, a anunţat că Primăria Bistriţa, în colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, va construi un cămin pentru studenţii Extensiei Bistriţa a UTCN: „Cu Primăria vom amenaja un cămin studenţesc. Sperăm ca, într-un an, un an şi jumătate, să reuşim să vă punem la dispoziţie 50 de camere cu doi în cameră într-o nouă locaţie modernizată 100%”.

La Bistriţa, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, are peste 530 de studenţi.

1 comentariu

  • La CNLR de ce nu se pot accesa in acelasi mod fonduri ?
    In cazul prezentat in acest articol este vorba de o administrare pentru 45 de ani, in cazul CNLR de 100 de ani ?!?
    Miroase a santaj din partea Primariei acea conditionare de instrinare a cladirii vechi a CNLR pentru 1 EUR.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.