Actualitate

Ludovic Orban și trei miniștri, la conferința de alegeri a PNL BN

Sâmbătă 10 iulie, începand cu ora 10.00, la Palatul Culturii din Bistrița se vor desfășura lucrările Comitetului de Cordonare Județean PNL Bistrița-Năsăud. Pe ordinea de zi se află alegerea președintelui filialei PNL Bistrița-Năsăud și a membrilor Biroului Politic Județean.   

Printre invitați, președintele PNL și al Camerei Deputaților Ludovic Orban – președinte PNL, ministrul Muncii Raluca Turcan (prim-vicepreședinte), ministrul Agriculturii Adrian Oros (vicepreședinte), ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode (vicepreședinte Regiunea Nord-Vest), liderul senatorilor PNL Virgil Guran (vicepreședinte).

Congresul PNL în care va fi aleasă conducerea partidului va avea loc în 25 septembrie. Pentru funcția de președinte candidează Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu. Raluca Turcan și Lucian Bode, dar și deputatul Robert Sighiartău, secretar general al PNL, se numără printre cei care și-au exprimat susținerea pentru premierul Florin Cîțu în cursa pentru șefia PNL. Până atunci, au loc alegeri în organizații.

La alegerile din PNL Bistrița-Năsăud, pentru funcția de președinte și-au depus candidatura Ioan Turc – primarul Bistriței, președinte în exercițiu, declarat susținător al lui Ludovic Orban, și Sorin Mititean – primarul comunei Șieu Măgheruș.

Pentru funcția de prim-vicepreședinte pentru Strategii politice și comunicare candidează prefectul Stelian Dolha și primarul din Chiochiș, Vasile Silași, iar pentru cea de prim-vicepreședinte responsabil cu Politicile publice – primarul Năsăudului, Dorin Vlașin, și consilierul județean Ioan Zăgrean.

Pentru cele opt funcții de vicepreședinți, alocate fiecare unui departament, candidează:

  1. Departamentul pentru strategii, relații publice: Samuel Coman și Dumitru Tomșa
  2. Departamentul imagine, comunicare, relații cu mass-media și purtător de cuvânt: Cristiean Munthiu, Florin Moldovan și Amalia Felicia Pop Mostafa
  3. Departamentul pentru politici economice, mediu de afaceri, dezvoltare regională și fonduri europene: Sorin Hognogi și Ioan Zăgrean
  4. Departamentul pentru politici sociale, relații cu sindicatele, patronate, ONG-uri și grupuri de cetățeni: Mioara Seica Gaga, Alin Cristea, Octavian Ganea
  5. Departamentul pentru politici privind administrația publică, justiție, siguranță națională, ordine publică și siguranța cetățeanului: Grigore Țiolan
  6. Departamentul pentru politici în agricultură, silvicultură, mediu și dezvoltare rurală: Gheorghe Scuturici, Sorin Avram, Gheorghe Tuță
  7. Departamentul pentru politici în educație, cercetare, cultură, culte, minorități și sport: Nicolae Bălan, Doina Macarie și Dorin Dobra
  8. Departamentul pentru politici în sănătate: Marin Rus, Marian Viorel Forogău.

6 comentarii

  • In poza avem chiar corifeii liberalismului. Multi au fost, putini au ramas si duc lupte grele cu clanurile pedeliste care vor sa deturneze partidul de la doctrina liberala.
    Turc va recastiga fara probleme conducerea filialei judetene, iar apoi Orban va fi sigur realez liderul PNL. Cum ar veni, prin ei insisi.

  • LIBERALISMUL E LA O MARE RASCRUCE. ORI VA REUSI SA-SI CONSERVE LEADERSHIP-UL CARE L=A READUS IN PRIM-PLANUL POLITICII, ORI SE VA LASA PRELUAT DE NEO-PROTESTATARII LUI SIGHIARTAU, CARE NU MAI STIU CUM SA MULGA ESENTA UNUI PARTID ISTORIC PENTRU INTERESE PROPRII SI PERSONALE.

    • Până una alta primăria a rămas în aer, adică pe mâna habarniștilor de cons personali…Turc e ocupat cu politica,a uitat că a fost votat el nu Mica O.Peste trei ani votam Mica, poate îl pune cons personal pe Turc:)))

  • Din păcate PNL-ul actual este mai scindat ca niciodată, ceea ce este catastrofal pentru un partid aflat la guvernare intr-o coalitie. Totul a inceput după fuziunea PNL – PDL, validată în Congresul din 2014, care își arată limitele si acum după 7 ani de la formarea noului PNL. Ce nu au inteles atunci liberalii autentici este ca oricît ar fi părut de tentantă formarea unui mare partid de dreapta, cei care trebuiau să-şi dea mîna ar fi avut nevoie de o perioadă de acomodare, de topirea unor adversităti reciproce care s-au acumulat în anii de după revolutia din 1989. Au fortat lucrurile creind sentimentul că fuziunea era dorită de toţi membri şi că decizia aparţine tuturor, nu doar unor lideri care ştiau jocurile de culise ce stăteau în spatele unei astfel de decizii. Ba mai mult, in continuare au lăsat portile deschise pentru un proces de unificare a dreptei. Au considerat că e nevoie de toate fortele politice de dreapta si că numeni nu trebuie exclus, ceea ce a facilitat intrarea in PNL a unor oportunisti sau impostori. Asa a ajuns un individ „fără prințipuri” ca Rareș Bogdan să profite de naivitatea liberalilor si să facă jocurile in PNL, creind bisericuţe in partid.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS