Virgil Raţiu, Gavrilă Moldovan, Ana Dragu, Ioana Bradea, dar şi Mircea Măluţ alias Marcel Seserman, au participat la Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” la o întâlnire literară moderată de Dan Coman şi Ioan Pintea despre cea mai nouă carte a lui Marin Mălaicu-Hondrari. Cartea se bucură deja de succes, primul tiraj fiind epuizat deja. Tocmai de aceea, prilejul a fost numai bun pentru discuţii despre literatura contemporană, autori cunoscuţi, tendinţe şi succes în literatură.
Potrivit editurii Polirom, cu acest nou roman, „Marin Mălaicu-Hondrari renunţă la prudenţă şi se expune riscurilor, aşa cum Lunetistul renunţă la precauţii, iese din ascunzătoare şi încearcă să-şi trăiască viaţa”.
În Camarile, o insulă aflată în plin război, un băieţel, Carlos, se strecoară în ascunzătoarea unui lunetist pentru a-l ruga să ducă o scrisoare unei femei din România. Lunetistul descoperă că femeia cu pricina e o iubită de-a lui din tinereţe, o femeie stranie, de un erotism tulburător. Întîlnirea cu ea reînvie trecutul lor comun, de la adolescenţa în comunism până la alegerea ei de a trăi cu un alt bărbat, care îi oferea o altfel de viaţă. În acelaşi timp, lunetistul îşi dă seama că viaţa lui a rămas blocată într-o relaţie iluzorie, de care trebuie să se elibereze. Deşi conştient de acest lucru, ani de zile continuă să rămână prizonierul acelei poveşti de iubire, până cînd o întâlneşte pe Carmen Mercedes Belano, o femeie senzuală, care pe nesimţite îi schimbă viaţa. La fel, se schimbă radical şi viaţa lui Carlos, de la un băieţel orfan, adoptat financiar de o româncă, la un tânăr scriitor care învaţă să-şi domine viitorul incert.
Marin Mălaicu-Hondrari este autorul bestsellerului „Apropierea” (Cartea Românească, 2010), în curs de ecranizare în regia lui Tudor Giurgiu, precum şi a volumului „Cartea tuturor intenţiilor” (Cartea Românească, 2008, ediţia a II-a).
Marin Mălaicu-Hondrari s-a născut la 29 ianuarie 1971. A publicat volumul „Zborul femeii pe deasupra bărbatului” (Eikon, 2004), care a obţinut Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Cluj. În 2006, i-a apărut „Cartea tuturor intenţiilor” (ed. a II-a, Polirom, 2008) – scrisă între ianuarie şi iulie 2006, în Córdoba, Andaluzia, într-o rulotă –, iar în 2010, romanul „Apropierea”, nominalizat la Premiile Radio România Cultural la categoria proză. A tradus poezie din limba spaniolă pentru revista LiTerra.
Adaugă comentariu