Actualitate

Maestrul FIDE Paul Rusan, două partide de excepție la un turneu select

Sala Apulum a Hotelului Transilvania din Alba Iulia a găzduit în perioada 20-27 noiembrie unul dintre cele mai importante evenimente şahiste organizate în acest an în România. Aflat la a doua ediţie, Openul Internaţional al României la şah a adus şi în acest an în Alba Iulia şahişti de mare valoare din România şi străinătate.

Turneul a fost foarte puternic, aliniind la start 22 de jucători din 7 țări, dintre care 6 mari maeștri, 4 maeștri internaționali și 6 maeștri FIDE.

Competiția a fost câstigată de marele maestru Andrei Istrățescu, multiplu campion național și unul dintre cei mai buni jucători români din toate timpurile, cu 7 puncte. Pe locul 2 s-a clasat marele maestru Vladislav Nevednichy cu 7 puncte, cei doi fiind departajați de coeficienți. Podiumul a fost încheiat de marele maestru Alexei Fedorov (Belarus) cu 6 puncte.

Din Bistrița a participat la acest turneu select maestrul FIDE Paul Rusan. Bistrițeanul a realizat 3,5 puncte, reușind două partide de excepție împotriva marelui maestru Vadim Shishkin și maestrului internațional Ihor Nester, ambii jucători profesioniști din Ucraina.

“A fost o experiență extraordinară pentru mine prezența la acest turneu, într-o companie selectă. Rămân cu satisfacția unei victorii frumoase împotriva unui mare maestru profesionist după 7 ani de la anterioara ispravă împotriva unui mare maestru. Voi reveni mai determinat la ediția aniversară din anul 2018, care se va desfășura sub numele ”Openul Internațional România 100”, a spus Paul Rusan.

AICI partida cu Vadim Shiskin, iar AICI cea cu Ihor Nester.

2 comentarii

  • Au fost victorii si la Mihnea in trecut,la acest turneu am fost foarte aproape de o remiza dar o eroare in criza de timp pe final m-a costat partida.

  • Ce fain că șahul încă mai are adepți la Bistrița. E un sport care face din copii oameni luminoși, care strălucesc orice vor fi făcând în viață.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS