Actualitate

Mai multe gospodării din Sântioana, afectate de un incendiu. Șase persoane au primit îngrijiri medicale (FOTO-VIDEO)

Detașamentul de Pompieri Bistrița, SVSU Mărișelu și SVSU Șieuț au intervenit la un incendiu izbucnit la o gospodărie în localitatea Sântioana, comuna Mărișelu.

În momentul în care pompierii militari au ajuns la locul solicitării, incendiul se manifesta generalizat, extins sub acțiunea vântului puternic la patru gospodării învecinate.

SVSU Mărișelu a asigurat prima intervenție, pentru a limita extinderea pe suprafețe mai întinse.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime surprinse de incendiu, în schimb șase persoane au suferit atacuri de panică și au primit asistență medicală de la echipajele SMURD și ale Serviciului de Ambulanță Județean alocate la caz. Dintre acestea, un bărbat a fost transportat la spital de către un echipaj SAJ BN, informează ISU Bistrița-Năsăud.

Trebuie subliniată mobilizarea generală a localnicilor care, sub coordonarea comandantului intervenției, au sprijinit consistent eforturile echipajelor specializate alocate la locul solicitării. Chiar dacă intervenția a fost una riscantă și mai multe butelii depozitate în anexele gospodărești cuprinse de flăcări au explodat, o parte dintre acestea au fost evacuate după ce au fost răcite în prealabil.

La o primă estimare, suprafața totală desfășurată afectată de incendiu este peste 1.000 mp, cumulată la cele patru gospodării (case de locuit, anexe, grajduri, adăposturi pentru animale, fânare etc). Focarele răsfirate au fost localizate după aproximativ o oră, iar de atunci s-a lucrat pentru lichidarea tuturor focarelor și îndepărtarea elementelor de construcție care prezentau riscul prăbușirii.

Au fost alocate succesiv următoarele resurse: șase autospeciale de intervenție din cadrul ISU Bistrița-Năsăud, cu trei ofițeri și 20 de subofițeri, respectiv cinci echipaje de stingere ale pompierilor voluntari SVSU Mărișelu (1), SVSU Șieut (2), SVSU Șieu (1), SVSU Monor (1).

Foto-Video: ISU Bistrița-Năsăud

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS