Cultură

Maialul bistriţean maghiar: Invitaţie la concursul de gătit gulaş. Se pot înscrie 25 de echipe

Primăria Bistriţa organizează duminică, 18 mai, pentru al treilea an consecutiv, tradiţionala competiţie de gătit gulaş, dotată cu premii. Concursul culinar se înscrie în calendarul evenimentelor care vor avea loc în week-end-ul respectiv cu ocazia ”Maialului bistriţean maghiar”, sărbătoare ajunsă la cea de-a XIV-a ediţie.

Condiţii de participare la concursul de gătit gulaş: deţinerea unui ceaun cu o capacitate de minim 20 litri; asigurarea, din resurse proprii, a ingredientelor necesare pregătirii gulaşului, mai puţin carnea şi cartofii care vor fi asigurate de către municipalitate; distribuirea gratuită, la finalul competiţiei, a 30 de porţii persoanelor prezente la manifestare.

Municipalitatea va asigura montarea pavilioanelor şi va pune la dispoziţia participanţilor, gratuit, lemnele de foc şi două ingrediente de bază: carnea şi cartofii.

Concursul este deschis atât persoanelor fizice cât şi agenţilor economici, iar termenul limită de înscriere este până la data de 14 mai. Condiţiile de spaţiu şi dotare limitează numărul participanţilor la 25. Înscrierile se fac în ordinea depunerii solicitărilor. Pentru detalii suplimentare puteţi contacta Serviciul Educaţie, Turism, la tel.: 0263-224.706, int. 109 sau 0756-122.015.

Primarul Ovidiu Creţu a anunţat că, din cauza faptului că Pădurea Schulerwald este în şantier, anul acesta Maialul bistriţean maghiar va avea loc la Ştrandul Municipal Codrişor sau la Baza de agrement MHC (Lac).

Anul trecut, premianţii au fost: locul I – Rareş Bertescu, locul II – Consiliul Judeţean Harghita, locul III – Gheorghe Ardelean din Ketegyhaza. Pe lângă cupe şi diplome, primul loc a fost răsplătit cu un ceaun din inox, locul doi cu un ceaun din fontă smălţuit, iar a treia poziţie cu un ceaun din fontă.

Foto: arhivă 2013

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.