Recomandări Social

Maieru, izvorul nesecat al apei cu aur, ”un dar de la Dumnezeu” (FOTO)

Din Munții Rodnei izvorăște o apă cu pH de 8,12, care conține coloizi de aur și argint, considerați vitali în menținerea tinereții, în lupta împotriva cancerului și pentru îmbunătăţirea activităţii celulelor. Apei cu aur i s-a dus vestea în toată țara, după ce unii localnici care o consumă de ani buni pretind că au scăpat de dureri și chiar de boli grave.

Anuța Motofelea are 69 de ani și povestește cui vrea să o asculte o istorie aproape miraculoasă care a început în urmă cu 15 ani.

”Eu știu despre apa asta de când eram mică. Tatăl meu se ducea acolo după lemne și era iarbă verde iarna la minus 30 de grade, în februarie. O zis că-i ceva apă de Dumnezeu lăsată binecuvântată.

În urmă cu vreo 15 ani, m-am îmbolnăvit rău de tot, mă durea tot corpul, mai ales intestinele de nu am putut să lucru la polog. M-am dus și mi-am adus apă de acolo și am băut apă de aceea și mi-o tratat boala. Nu știu dacă m-am vindecat sau nu, dar nu m-o mai durut momentan și am fost foarte surprinsă. De atunci m-am dus întruna și am tot adus apă de acolo. Era drumul rău. M-am dus și pe cal, și cu căruciorul, m-am dus cu orice ca să am acasă apă tot timpul”, a spus ea.

De trei ani, tanti Anuța nu mai e obligată să parcurgă distanța de 3,5 km prin munte până la izvor fiindcă acesta a fost captat și adus până în centrul satului. Așa că își poate duce acasă cantități mari, câte 30-40 de litri.

”Mi-o țin în beci. O ieu din beci și o beu și mă simt atât de bine. Ne bucurăm că e un dar de la Dumnezeu. Nu trebuie vândută că e darul lui Dumnezeu gratuit și să se bucure toată lumea de ea”, a spus femeia.

Primarul comunei Maieru, Vasile Borș, ne-a explicat ce anume a determinat administrația locală să facă o investiție și să aducă apa până în centrul satului, lângă Primărie.

”Această apă era cunoscută de cetățenii de zonă pentru calitățile ei fără să se fi făcut analize. Ea are o temperatură constantă atât vara, cât și iarna, de 14 grade. În această zonă, situată la 3,5 km de centrul satului, până în 2008 era un drum forestier neamenajat – se putea merge doar cu TAF-uri și tractoare – dar după aceea, printr-un proiect pentru care am obținut finanțarea înainte să intrăm în UE, am amenajat acest drum, l-am pietruit fiindcă nu era permis asfalt la drumuri forestiere, dar am făcut și poduri. Între timp, un cetățean român, dar care avea și cetățenie germană, medic veterinar de profesie, a venit în zonă, a aflat de aceste calități ale apei, oarecum fără să fie făcute analize, și a cumpărat bucata de teren unde este acest izvor. În 2015, a făcut analize la Institutul Frezenius în Germania unde s-a descoperit că această apă, pe lângă că are un pH foarte bun, ar avea și ioni de argint și aur coloidal. A făcut apoi demersurile către Apele Române ca să îmbutelieze această apă ca apă de izvor”, a spus Borș.

Întrucât capacitatea de îmbuteliere a familiei Bucovan – fiindcă despre ea este vorba – e una redusă, iar apa curgea oricum la vale având debitul între 6 și 10 litri pe secundă, în 2016, Consiliul Local Maieru, la inițiativa primarului Vasile Borș, a decis să discute cu investitorul și să-i ceară să permită administrației locale să capteze apa și să o aducă până în sat.

”Am hotărât să facem un lucru de care să beneficieze concetățenii noștri din Maieru, să aibă toți acces la apă. Până la izvorul din munte sunt 3,5 km de la Primărie și nu oricine avea posibilitatea să meargă pe acel drum care era mai rău – în viitor va fi și asfaltat – să-și procure apa de la izvor. Am făcut această aducțiune de apă, am adus-o până la Primărie. Am construit un acoperiș ca să fie un fel de casă a apei. Ea curge încontinuu, pe patru robineți, nu se închide niciodată pentru a fi tot timpul proaspătă. Toți cetățenii din Maieru își duc apa și o consumă acasă. S-a constatat încă un lucru: chiar trei, patru, cinci luni dacă ții această apă mai ales în recipiente din sticlă nu își pierde din calități, deci este un lucru deosebit”, a adăugat primarul comunei Maieru.

Mai ales la sfârșit de săptămână, centrul comunei Maieru e plin cu oameni din toată țara care vin să își ia apă pentru care nu trebuie să plătească nimic.

”La ora actuală, oameni mai mult de jumătate din județele țării vin și își duc apă. Și din Bistrița vin cu mașini, alții cu microbuze ca să ducă și pentru rude și cunoștințe. Eu nu sunt medic și nu pot spune dacă au fost miracole sau vindecări, dar cineva mi-a mulțumit pentru această apă. I-am spus că eu nu am făcut nimic, apa e de la Dumnezeu. Iar persoana respectivă mi-a spus că și-a făcut analizele și că stătea prost cu aproape toate, iar după șase luni după ce a consumat această apă, medicul l-a întrebat ce a făcut că toate i-au revenit la normal. Sunt unii străini cu care mă întâlnesc la izvor, nu mă cunosc, dar le spun localnicii că sunt primarul, iar ei îmi mulțumesc pentru apă pentru spun că s-au vindecat sau se simt mai bine. Unii spuneau că li s-a reglat glicemia, colesterolul, trigliceridele, dar totodată unii spun că este benefică în a preveni cancerul pentru că având un pH foarte bun nu lasă să se dezvolte aceste celule cancerigene. Asta spun oamenii. Eu spun din ce am cules de la lume. Munții Rodnei conțin și aur, iar în zona din care e captat acest izvor sunt zăcăminte de marmură. Cred că adânc sunt zăcăminte de calcar, au lor reacții, tocmai de aceea este și la temperatura aceea constantă. Cred că aceasta ar putea fi explicația”, a mai spus Vasile Borș.

Numeroși localnici din Maieru trimit această apă periodic și copiilor care lucrează în străinătate, pe microbuze, autobuze.

În timp ce oamenii pot veni la Maieru să-și ia GRATUIT câtă apă vor, familia Bucovan vinde apa îmbuteliată inclusiv în străinătate, dar și în România pe internet. Este cunoscută sub denumirea de apa D’ORA și este prezentată drept o apă alcalină cu pH de 8,12, care conține coloizi de aur si argint.

”D’ORA este o apă alcalină care vă oferă posibilitatea să deveniți mai puternici și mai sănătoși, să aveți mai multă vitalitate, să vă mențineți tinerețea, să vă întăriți sistemul imunitar, să vă revigorați corpul și spiritul”

Efectele și acțiunile apei D’ORA URKRAFT cu aur coloidal: stimulează forța vitală a organismului, este un accelerator al vibrațiilor la toate nivelurile de organizare a țesuturilor având astfel proprietăți terapeutice și vindecătoare în multuple afecțiuni, crește conductivitatea dintre terminațiile nervoase și suprafața creierului, crescând astfel capacitățile intelectuale și stimulând buna funcționare a creierului și a siatemului nervos, are efect echilibrant și armonizant la nivelul tuturor nivelelor de organizare a corpului, minții și sufletului, amplifică energia organismului, puterea voinței, a focusului mental și a capacitatii de concentrare, este benefică pentru întinerirea celulelor, țesuturilor, a organelor și a organismului pe de-a întregul, accelerând procesele de regenerare, contribuie la detoxifierea organismului, alcalinizează organismul, sângele și țesuturile, are efect antibacterian, antimicotic și antibiotic fiind utilă atât extern, cât și intern, nu are efecte toxice și nedorite. Aurul coloidal conținut de D’ORA este dextrogir, fiind foarte bine tolerat de către organism.

Compozitie chimică D’ORA – apă alcalină cu aur și argint: Au (Aur): 4.0 ug/l (micrograme/litru), Ag (Argint): 34,0 ug/l (micrograme/litru), Cationi (mg/l): Sodiu (Na): 3.0, Potasiu (K): 0.9, Magneziu (Mg): 10.9, Calciu (Ca): 31.6, Anioni (mg/l): Fluor (F): 0.07, Chlor (Cl): 1.0, Nitriți (NO3): <0.005, Nitrați (NO2): 4.5, Sulfați (SO4): 6.0, Hidrogen carbonat (HCO3): 138, Carbonat (CO3): 4, PH = 8,12

Aceste analize, pretinde familia Bucovan, ar fi fost efectuate de SGS FRESENIUS INSTITUT, apa fiind comercializată în Uniunea Europeană sub numele de Wolfsgold.

Fără să dorească să pună în pericol afacerea familiei Bucovan, primarul din Maieru se gândește totuși cum ar putea valorifica această comoară și în beneficiul comunei pe care o conduce.

”Am început să mă interesez să văd ce demersuri am putea face. Ne gândim, pe viitor, noi, Consiliul Local Maieru, să putem îmbutelia această apă și să obținem un beneficiu pentru comună, ar fi o alternativă pentru a consolida bugetul local. S-ar putea să lucrăm și în asociere cu o societate, ar trebui comuna Maieru să aibă pachetul majoritar pentru a putea lua decizii benefice pentru comunitate. Eu am discutat cu domnul Bucovan. Este din zona Lugoj. Ar vrea să-și extindă capacitatea de îmbuteliere. Acum au doar un container mai mic și nu e o adevărată făbricuță de îmbuteliere, dar nu i-am văzut să facă pași. În zonă există și un alt izvor pe care între timp l-am descoperit și care are aceleași calități. Deci mai este o alternativă ca noi, comuna Maieru, să îmbuteliem apa celuilalt izvor”.

Întrebat dacă vede un viitor turistic și balnear pentru zonă, Vasile Borș a spus: ”Da. Cred că a început zona să se dezvolte, se mai construiesc agropensiuni și cred că vor veni oameni care să facă o cură cu această apă chiar în apropiere de izvor. S-a mai rezolvat și problema infrastructurii rutiere. Dacă va fi modernizat și DN 17 D prin Pasul Rotunda, vor fi conectate trei regiuni: Maramureșul istoric, Ardealul și Bucovina. În toate cele trei, sunt multe de văzut”.

Primarul orașului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, a postat pe Facebook că ”apa este potabilă și provine de la sursa renumită de pe Valea Caselor. Să ne fie de sănătate tuturor celor care ne astâmpărăm setea de acolo! Dat fiind faptul că au apărut o serie de întrebări și zvonuri referitor la acest izvor de unde foarte multă lume își ia apa de zi cu zi, nu am făcut decât să mă asigur că lucrurile sunt așa cum știam cu toții și mă bucur că sunt așa”.

Între timp, comuna Maieru se dezvoltă. Numai anul acesta sunt în derulare 20 de investiții cu bani europeni și de la Guvernul României.

33 comentarii

  • Bine ca vin altii, din cealalta parte de tara si fac afaceri cu apa noastra. Rusine sa va fie ca ati permis vanzarea pamantului catre un “strain”, unde este acest izvor. Am crezut ca maierenii sunt oameni hotarati, nu mamaligi. Dar sunteti slabi. De fapt… ca tot romanul. Asta ne caracterizeaza. Suntem niste molai.

    8
    1
  • Cum a intrat in posesia familiei Bucovan acel izvor ?????????de la cine o cumparat izvoru???
    Oare apele romine nu se sesizeaza ca avem o aductiune far autorizati ?????
    Daca vre bucovan sa nu mai dea apa la maiereni nu mai dă.

    4
    1
    • Apele Române ?? Aquabis ne jefuiește. Prețul apei este astronomic. Numai asa își pot asigura salariile și cei de la Apele Române . În Maieru apa de la izvor nu se plătește (deocamdată), dar în sat sunt case fără apa curentă. Familii cu mulți copii, cu animale, care nu au apa curentă!!!

  • Poate ca n-ar fi lipsit de interes sa se facă o întrebare și la Direcția de Sănătate Publica, singura care poate confirma ca apa este potabilă, și îndeplinește condițiile de folosință pentru băut. Asta pentru liniștea și siguranța celor care o folosesc. Așa e plin de izvoare , bune la gust , dar cu probleme mai ales la analizele biologice și bacteriologice. Dacă are și calități curative, e foarte bibe, și aici sint alte categorii de medici care pot recomanda sau confirma respectiva apa. Așa ar fi cea mai corecta și normala abordare , din partea tuturor! In rest sa auzim numai de bine!

    2
    3
  • Sa inteleg ca robinetii de langa primarie( 4 la numar) de unde toata lumea ia apa nu vine din izvorul de sus de unde inbuteliaza si fam Bucovan..??? dar de la ce izvor vine Anit ..????

    • 50 litri e foarte putin
      as putea sa va trimit toneeeeeeeeeee de apa aurificata
      dar cu o conditie…
      sa va strangeti toti din sarmasag si sa faceti canalul bistrita-baia mare!

  • Mda… Mircea nu a greșit cu nimic !!! Asta cu”munții noștri aur poartă”.. au spus o strămoșii noștri… și cu”cerșitul din poartă’n poartă”. actuală și acum,din păcate…cum n-au știu niciodată”ai noștri”-poate cite o dată n-au putut- să prețuiască, să apere cu orice mijloace ceea ce ne-a dăruit bunul Dumnezeu, mai ales în ultimii ani,30.. să tot fie… chiar ieri am fost pt prima dată la apa de aur,apoi pe valea blaznei Bistrița, Colibița….minunate și binecuvântate locuri din țărișoara noastră…cine e de vină că nu știm să….le păstrăm ale noastre??? Știu alții mai bine… și cînd au și concursul alor noștri (nu chiar toți din fericire) să le dea pe nimica …prost e cine mănâncă,sau cine se”lasă flămînd,”??!!

  • Eu stiu ca bogatiile subsolului (inclusiv apa) apartin in exclusivitate statului roman. Deci chiar daca cetateanul respectiv a cumparat terenul pe care se afla izvorul, el nu poate fi proprietarul izvorului. Astept sa ma contrazica cineva, dar cu documente (legi).

    11
    • Adevarat. Water Rights nu poste fii obtinut dupa parcela cumparata, numai prin Lege de la Statul Romin.

    • România nu mai are nimic, totul e vândut!! Petrolul, carbunele, sarea, aurul, pământul arabil, pădurile, izvoarele,…

  • BGS – definiția siguranței! În data de 06.11.2020, în jurul orei14.10 – 14.15, conducătorul auto al autoturismului B 59 XKB, indicativ 35, Divizia medicală BGS a spălat preșurile auto la două dintre cele patru robinete (cel destinat localnicilor și cel alăturat acestuia) ale captarii de apă de lângă Primăria Maieru. Doresc să aflu poziția unui om cu putere de decizie în problema semnalată! Consider că este potrivit ca aceste informații să ajungă și la instituții care au atribuții în domeniul mediului.

  • Cica, spune primarul, apa e de la Demnezeu, deci gratis iar pana la sf. articolului deja se gandeste sa o vanda sa faca bani pt. consiliul local. De ras!

  • Bine de stiut… E ca la balamuc acolo.. intre ora 15:00- 19:00 LV si 9:00-19:00 weekend stai cate o ora pana sa iti vina randul sa iei apa. In plus atitudinea localnicilor lasa de dorit. In loc sa se bucure ca lumea le viziteaza comuna ei se baga peste tine(m-am trezit cu bidoanele unui cioban aruncate in chiuveta din care imi luam eu apa), se uita la tine de zici ca le iei mancarea din farfurie. Nu o data am umblat certat acolo. Ultimele doua dati cand am fost am renuntat pentru ca era prea multa lume. Cu siguranta nu ma mai duc niciodata acolo! Apa buna dar decat sa-mi stea in gat… mai bine ma duc in alte locuri. Si cu siguranta localnicii o sa fie bucurosi.

  • Multumiti lui DUMNEZEU pentru acest izvor de apa vie si lui Vasile Bors Primarul din Maieru care a facut parcarea si amenajarile civilizate.
    Restul comentariilor si bagatorilor de seama nu valoreaza nici cat o picatura de apa coloidala minunata.
    Lasati prostia si rautatile sa fie duse de apele Somesului la vale sa se piarda.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS